reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

wozek TEUTONIA TEAM ALU S4-jest lekki i waski-chociaz pod blokiem mam garaz to i tak nie bede go taskac na 2 pietro-tylko zostawie.a ty jaki wozeczek?

reklama
Ja mam w planie Abc Desing zoom.Przejrzałam już rózne wózki i wygląda na to,że ten najbardziej spełni moje oczekiwania.Oczywiście używany kupię bo nowy ze wszystkich tzn,gondole,foteliki itd.to koszt ponad 4tyś.Na taki wydatek to mnie nie stać.

Co do wózka to jeszcze nie wiem ale chyba jakiś w miarę tani kupię bo nie mieszkam w bloku więc nie będzie problemu z dźwiganiem a dzieciaki i tak szybko wyrosną

rożki ja bym polecała bez usztywnienia
co do wózka - mamy kupionego zooma z gondolkami i spacerówką ...wózek sam w sobie jest fajny ale spacerówki trzeba mieć gdzie trzymać , gondolki też...
ja po rozmowie z natt z tutejszego forum będę zmieniać wózek na Baby Jogger Citi Mini Double - i to będzie już docelowa spacerówka - plus tego wózka jest taki że moje maluchy mogą w nim już jeździć bo siedziska rozkładają się na płasko a dwa że nie ma dodatkowych elementów do zamontowania, tylko rach ciach i wózek złożony - dla mnie to patrząc teraz z perspektywy czasu to ważne jeśli sama poruszam się z dzieciakami, to taki wózek pakuję w bagaźnik, maluchy w foteliki, podjeżdżam gdzie chcę - w sekund 5 rozkładam wózek i wsadzam w niego maluchy ...a z zoomem już tak szybko tego nie zrobię ... nie chcę być zależna od kogoś że ktoś mi pomoże w związku z tym padła decyzja o zmianie wózka :-) poza tym zmieści się w każde drzwi :-)
co do fotelików to powiem szczerze - mamy pożyczone i chwała za to że są z bazami - rewelacyjne ułatwienie bo nie chrzanię się za każdym razem z przekładaniem pasów w aucie przy foteliku, tylko wsadzam w fotelik w bazę , potem wypinam i wsio - a bazy mam na stałe zamontowane na tyle w aucie
na torbę do wózka też nie ma co wydawać niepotrzebnej kasy - jeśli macie jakąś niedużą torbę coś podchodzące pod sportowe to będzie ok - jak spakujecie pieluchy, chusteczki, krem do pupy, komplet ubranek do przebrania na wszelki wypadek, podkład do przewijania, butelki i wodę w termosie to na dwie sztuki trochę tego się robi ...ja jak jeżdże sama z maluchami to pakuję się w plecak :-) absolutnie już nie noszę wtedy żadnej swojej torebki - ograniczam się do minimum czyli portfel z dokumentami i komórka :-)oraz książeczki zdrowia dzieci :-)

Hej wrocilam niedawno od lekarza.Moje chlopaki ktg jak zawsze nie dali sobie zrobic-ale to normalne zaczynaja kopac jak szaleni jak maja byc badani;) Maja po 1600g wszystko super tylko lekarz na mnie nakrzyczal,ze jak na kobiete w ciazy mnogiej to zbyt zwawo sie ruszam i za gwaltownie za szybko i mam sie uspokoic i kategorycznie tylko lezec...chyba nie uwierzyl w moje zapewnienia ze leze non stop:D ciekawe dlaczego...no i co by sie nie dzialo mam nogi zaciskac 4 tygodnie i zakaz rodzenia.Potem moge skakac zeby urodzic szybciej ale poki co nie wolno

To tyle a teraz sie cofam zeby nadrobic zaleglosci.Spokojnej nocki dziewczyny!

reklama
AGATKO TO CUDOWNIE wcale sie tobie nie dziwie ze wpatrujecie sie w malenstwa tez napewno bede tak robic
bardzo ciesze sie ze u was wszystko wporzadku i dzieci sa z wami
UCAŁOWANIA OGROMNE DLA WAS:-):-)

Do góry