reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Agatka cudniaste Kruszynki:-) Ilwe już ważą i kiedy planują wypuscić maluszki ze szpitala?
A Ty już sie dobrze czujesz że wpadłaś w wir wiosennych, poremontowych porządków?

Agata - super Kruszynki !! są słodziutkie !!!
.
Gratuluję mamusiom rozpakowanym :-)
.
Moje bliźniaki sie nie synchronizują :-) nawet z placzem :-)
.
A dzisiaj po raz pierwszy sama się z nimi wybieram do pediatry :-) Bo samodzielne spacery mamy już za sobą :-) Mam nadzieję że mi ręce nie odpadną od noszenia swoich klocków w fotelikach :-)

Agata777 słodkości,a wczoraj myślałam o Was,czy w domku już jesteście,ale widzę że jeszcze nie
Witam nową mamuśkę-nie martw sie wzystko będzie dobrze

Jeśli chodzi o wagę to nawet nie wiem ile teraz mam,jakoś nie mam ochoty się ważyć wystarczy,że spojrzę w lustro i wiem,że mam za dużo w tyłku i barach

Moje dziewczyny to różnie,czasami płaczą razem,budzą się do jedzenia,ale mam sposób jak nakarmić je naraz,jednej podkładam pieluszkę i kładę butlę,a drugą przystawiam do cyca.W szpitalu karmiłam dwie naraz piersią wygodne to jest,ale jak jedna wypluje brodawkę to później ciężko trafić

Coś jeszcze miałam napisać i wyleciało z głowy-wybaczcie,aha szwy mam już ściągnięte i mogę śmigać,moje dzieci mają wpisane wcześniactwo pomimo,że rodzone w 38+3tc,ze względu na wagę.

No i położna powiedziała mi,że będziemy mieli darmowe szczepienie na pneumokoki,ale nie wypytałam dlaczego,czy ze względu na wcześniactwo czy że blixniaki

dziewczyny-jak patrze na zdjecia waszych dzieciaczkow to lza mi sie w oku kreci.tez bym juz chciala miec moje cale i zdrowe przy sobie.ja w zwiazku z moimi bolami pojechalam na izbe przyjec do szpitala.tam bez badania odrazu chcieli mnie klasc ale ja sie uparlam na badanie najpierw.okazalo sie ,ze wszystko w porzadku.o co chodzi w tych szpitalach to ja juz nie zgadne.jutro mam wizyte u swojego gina to moze sie wiecej dowiem i moze poznam plec maluchow.dzisiaj to juz ze mnie zycie uszlo taka bylam zdenerwowana ale troche juz spokojniej.jest w koncu 21 wiek i bede tyle razy sprawdzac czy wszystko w porzadku ile uznam za stosowne.ale w szpitalach traktuje sie pacjentow z gory-tam gdzie bylam to wiecej nie pojade.brr...

Mi za każdym razem robili na izbie wszystkie badania.USG,KTG,wymaz,bad.ginekologiczne i dopiero przyjmowali.Po prostu wolą przyjąć ciężarną dla bezpieczeństwa i Twojego jak i ich.Potem mogła byś ich oskarżyć o nieudzielenie pomocy.Ból w ciąży ,ból klatki piersiowej od razu są wskazaniem przyjęcia do szpitala.

Agatka cudne te Twoje maluszki,cieszę się,że u Was coraz lepiej.Szybkiego powrotu do domku :-) Buziaczki.

Doncia ale ten czas leci,Twoje smerfetki mają już tydzień :-)

wiolka dobrze,że u Ciebie wszystko ok,teraz na pewno jesteś spokojniejsza po badaniu.

Mati teraz czekamy na dobre wieści po Twojej wizycie.

Ja byłam u ginki po skierowanie.Ponownie sprawdziła napięcie macicy i nadal mocne twardnienia.Tak więc ten całokształt i ta waga mniejsza bliźniaka kwalifikuje mnie do dodatkowych badań.Dostałam skierowanie na oddział patologi w Gdańsku.Już te leki na mnie nie działają,a wydawało się,że jest lepiej bo ostatni macica jakby się wyciszyła,a może mi się zdawało.

reklama
Do góry