reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

zabiorę się za zakupy w przyszłym tygodniu, mój mąż jest co prawda zaradny, ale jak go znam zakupy będą wyglądać tak:wejdzie do sklepu weźmie pierwsze lepsze,aby szybciej wyjść nie znosi zakupów, poszukam w necie, myślałam o hurtowni,żeby w jednym miejscu kupić łózeczka,pościele,ciuszki itp., ale jeszcze pomyślę

nie kojarzycie w którym wątku mozna dostać pomocną rozpiskę ile czego kupić bo już się gubię, ale chyba dziś posiedzę wieczorkiem i poszukam, jakby któras miała taką listę to będę wdzięczna, ile kupić sztuk np. body,pajacyki,itp.

chyba zaczynam panikować,czy dam radę wszystko kupić,jak będzie w szpitalu, jaki poród, jakoś jeszcze 4 dni temu tak nie miałam, ale trza się wyluzować:wściekła/y:
goga mam to samo. jakby mnie nagle swiadomosc tego, ze w ciazy z blizniakami jestem dopadala. zaczynam kupowac , ogladac , myslec co jeszcze i nagle pojawia sie panika "boze bede miala dwojke dzieci":)

ewus ja wiedzialam juz w 13 tyg. jaka jest plec pozniej w 18 sie potwierdzilo to samo.

reklama
Hej.Nie wiem czy trafiam w temat bo tyle tu tego że cięzko się połapać:) JA mam 5 stycznia wizytkę(jutro)jestem w 15 tygodniu i zastanawiam sie czy będzie możliwe rozpoznanie płci...Co o tym myślicie???
u mnie w 15 tc gin określił płeć, w 19 potwierdził. Więc jak dziecko/dzieci będą dobrze prezentować swoje wdzięki to pewnie jutro wszystko będzie jasne.

Dziewczyny! jak dobieracie rozmiar jednarazowych majtek? Na tych co oglądałam w aptekach internetowych są tylko rozmiary - brak jakichkolwiek szczegółowych danych?
iws sama się nad tym zastanawiałam i doszłam do wniosku że kupię rozmiar większe od tych które do tej pory nosiłam. Skoro brzuch uirósł to pupa pewnie też:-)

ciekawe jak tam anulka!!!:confused::confused:

Dzięki Wam wszystkim za info o puchnięciach. Wygląda na to, że trzeba zacisnąć zęby i doczekać w tym stanie do końca. Cyclo3Fort jem od dawna jako środek na żylaki. Na żylaki działa, ale chyba nie pomaga u mnie na puchnięcia. Ciśnienie miałam ostatnio ok, więc to chyba nie zatrucie ciążowe..
A co do psychy, hormonów i moich wczorajszych porannych płaczów, to wieczorem miałam już humor wyśmienity jak nie pamiętam kiedy. Totalna huśtawka. Mąż tylko patrzył na mnie co jakiś czas podejrzliwie czy aby baba mu nie oszalała całkiem i czy nie jechać po jakiś kaftanik z przydługimi rękawkami wiązanymi z tyłu ;-)

Anulka - mocno trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Powodzenia!

Malakurka - i jak wynik tej glukozy? Wyszedł ok?

Moniora - super że twardnienia trochę ustąpiły. A ten przypływ energii co macie razem z magda b to może być instynkt wicia gniazda, który ponoć dopada kobitki przed rozwiązaniem. Oj chciałabym, żeby i we mnie wstąpiło trochę takiej energii... :-)

Magda b - powodzenia na wizycie! Daj znać jak będziesz już po :-) Co do bóli krocza to mnie juz kilka razy napadły takie 2-3dniowe "ataki". Jak mnie siekło to nie byłam w stanie unieść nogi nawet na 5 cm w górę. Skarpetki zakładał i zdejmował mi mąż, przewrócenie się na bok w łóżku graniczyło z cudem. Mnie bolały najbardziej stawy biodrowe. Po 2-3 dniach ustępowało.

Gosia - pewnie że już kupuj, ja czekałam za długo (po 30tc) i potem nie byłam w stanie chodzić po sklepie. Jak mogę doradzić, to rzeczy typu łóżeczka, przewijak, pościele, laktator i wiele innych rzeczy można spokojnie kupić przez allegro. Jest dużo taniej nawet z opcją dostawy kurierem, bardzo duży wybór i rzeczy są naprawdę dobrej jakości, zwłaszcza jak jest to coś znanej marki (np łóżeczka Drewex). Ja np. żałuję, że kupiłam łóżeczka w dużym sklepie - za zwykłe drewniane zapłaciłam tyle co za extra ładne na allegro. A co do listy to ja umieszczałam kiedyś coś takiego w starje części naszego wątku. Spróbuję odgrzebac to Ci podeślę link - może Ci się przyda :-)
Znalazłam. Jest TU

Ewuś2090 - witaj :-) Ja płeć poznałam w 11tc ale całkowicie błędną (2 dziewusie). Potem gin twierdził że jest parka, ale dopiero na usg połókowym pokazały się dwa fiutki które nie budzą już żadnych wątpliwości. Dopisać Cię do naszej listy na pierwszej stronce?

Motylicaja - ale Ci fajnie - zazdraszczam tego spanka! A co do kolegi to życzę powodzenia - oczywiście o ile odwzajemniasz jego uczucia :-)

iws - ja kupiłam majtki tak na czuja w rozmiarze M. Mam nadzieję, że trafiłam... Się okaże niebawem :-)

Ostatnia edycja:
Witam!
Nie wiem czy już o tym pisałam ...bo ostatnio zakręcona jestem ...czy odczuwaliście bóle w mostku ? i czy to kiedyś przejdzie? wiem że to od rozciągającej się macicy ale bóle jest okropny...
W końcu minęłam połowę ciąży...mam nadzieję że teraz zleci szybciej...:)
Pozdrawiam

moira dzięki za radę może masz rację,żeby kupić w necie, nie trzeba latać,stać w kolejkach, rozpocznę poszukiwania

właśnie odebrałam wyniki morfologia i mocz idealne normalnie,aż w szoku jestem mam nadzieję,że na wizycie w środę też będzie ok. wczoraj jeszcze twierdziłam,że czas zwolnij zacząć zachowywać się jak kobieta w ciąży, a teraz mój mąż siedzi i się śmieje,że jak zobaczyłam wyniki to chyba mnie do łóżka przywiąże

ciekawe jakie wieści po wizytach dziewczyn...mam nadzieję,że dobre

martyna mnie w mostku nie boli ale częściej zaczynam mieć duszności, ale dzieci uciskają i dlatego, czasem, aż mi się gorąco robi, ale powiedz o tym swojemu gin, może to objawy nerwicowe jakieś

Gosiu powiem ale muszę czekać do 15.01 bo mam dopiero wizytę... dzięki :)
Wcześniej mam połówkowe może zapytam się innego lekarza....
czy płaciłaś za połówkowe podwójnie?

Martyna - ja też nie miałam bóli w mostku, ale któraś dziewczyna kiedys chyba o tym pisała. Może sie jeszcze odezwie.

Gosia - dobrze, że wyniki masz takie superowe! Oby tak dalej. Znalazłam stronkę gdzie jest moja lista zakupów. Jest TU. Może Ci się choć troszkę przyda.

Zastanawiam się ostatnio co u Maborki? Ma któraś z Was może jakieś wieści od niej? Mam nadzieję, że się trzymają i sytuacja sie u nich ustabilizowała. Bardzo im tego życzę.

Ostatnia edycja:
MOIRA: jeśli byś mnie dodała to było by mi miło:-) JA myślę że będzie chłopiec i dziewczynka, ale zobaczymy...Jutro mam wizytę Pani doktor powie mi więcej...Ale myślę ze na 20 urodziny które będą pod koniec stycznia(18tc) poproszę żeby rodzice zafundowali mi specjalistyczne badania w klinice z tym usg d4...:happy2:A właśnie może któraś z Was jest w stanie powiedzieć mi coś więcej na ten temat???:-)

Martyna ja mam czasem takie drętwienie jakby w mostku, dziwne uczucie, nieprzyjemne ale nie bolące, mam je jak leżę w określonej pozycji i stąd wnioskuję, że to efekt nacisku Dzieci na coś :tak: po zmianie pozycji, przechodzi.

Gosia ja zaczęłam zakupy tak ok 22tc, początkowo nieśmiałe, a potem się tak rozkręciłam, że na tą chwilę mam prawie wszystko :szok::tak: Łóżeczka i komoda zamówione, mają być na koniec stycznia wtedy dokupi się wypełnienie kołderek i poduszek oraz wanienkę ze stelażem, i ostatni zakup to wózek, który planujemy zamówić jak Córcie będą już na świecie. Ale foteliki mamy :-D

iws moira yenefer ja nie odczuwam bólu spojenia, ale biodra bolą od spania na bokach, bo na wznak się nie da już - duszę się. Bolą mnie też bardzo kolana - bardzo, ciężko się schylić i podnieść, coś okropnego :szok:

moira co do puchnięcia, to i mi sięto uaktywniło kilka dni temu i mam stopy jak balony i dłonie też, ale miałam wizytę 6 dni temu i robiłam krew i mocz i wszystko było okej, ciśnienie też mierzę w domu.... chyba taka uroda.... na żylaki to ja biorę detralex ale nie wiem czy to coś daje, bo jednego paskudziarza już się doczekałam :szok:

ewus2090 u mnie w 12 tc lekarz ujrzał jednego chłopca, a w 18 tc dowiedziałam się, że są dwie dziewczynki i cały czas ta opcja się potwierdza :tak:

motylicyja no to co? chyba mam gratulować :-Dchyba, ze to zakochanie niepożądane :szok::-)

anulka pewno już tulisz swoje Dzieci ? :-) aaaa troszkę Ci zazdroszczę.

yenefer jak ja leżałam na patologii to dziewczyny chodziły w koszulach i szlafrokach - w większości, ale było kilka w dresach i nikt im nie zwracał uwagi.

moniora02 kochana, szczerze przyznam, że już myślałam, że się rozpakowałaś a Ty dzieleni się trzymasz w trójpaku :-Dale to super, im dłużej dzieci posiedzą w brzuszku tym lepiej :) a w sumie jesteś już w bezpiecznym terminie, więc jakby nie było - będzie dobrze!

pauli1983 o tak jak brzuch twardnieje, to wszelkie uciski gumek od spodni też mnie wykańczają - dlatego ostatnio chadzam w piżamie po domu - w koszuli :nerd: super, że dobre wieści z wizyty przyniosłaś :tak:

magdab i jak po wizycie? :happy2:

malakurka jak wyszły badania po obciążeniu glukozą 75? Ja też musiałam powtarzać, badanie małoprzyjemne, ale wyniki okej, więc liczę, że u Ciebie będzie tak samo :tak:

u mnie jest okej, w kwestii twardnienia brzucha - jestem w szoku- brzucholek opanowany i uspokojony, a wiecie odkąd? Od środy, kiedy to miałam wizytę u gina :szok: wiecie co? Stres lub jego brak ma ogromny wpływ na nas, teraz to wiem, bo jak inaczej mam wytłumaczyć praktycznie całkowity brak twardnień brzucha do 5 dni? :-D Wczoraj nawet byliśmy w kilku sklepach - jak ja dawno z domu nie wychodziłam tak dalej na dłużej - i kupiliśmy aparat fotograficzny, także możemy cykać fotki na razie mieszkanku dziewczynek, a niedługo samych dziewczynek :-D a co do mieszkanka dziewczynek to zaś się powiększyło i ma 117 cm :szok: powiem wam, że jestem przerażona trochę.... bo przecież do końca jeszcze trochę zostało! No ale Dzieci rosną, to i domek rośnie ;) No i żeby nie było, że tak wszytsko super - to jakieś przeziębienie mnie wzięło, mam lekki stan podgorączkowy - ale nic groźnego, plus drapanie w gardle i potliwość.

422aca829c081ff2.html
tak wyglądał mój "brzuszek" parę dni temu :-D

Załączniki

• brzuszek.jpg
    brzuszek.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
reklama
Iza no właśnie boli w określonych pozycjach...np jak się garbie lub leże na boku...
ewus2090 u mnie w 14 tyg dowiedziałam się że będzie chłopiec a w 17 tyg ujwnił się też drugi...teraz mam połówkowe i zobaczymy czy się nic nie zmieni :)

Do góry