reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

łóżeczka kupiliśmy w mama i ja. łózeczka z ikei z tego co sie zorientowałam, to nie maja wyciąganych szczebelek, a to dla mnie mega duży minus.

reklama
Cześć
Co do łóżeczek ja w chwili obecnej kładę moje lale w turystycznym z podwyższeniem i jest ok.
Teraz opiszę wam jak to u mnie było z tym porodem
Godz.2:00 obudziłam się bo myślałam,że popuściłam,ale okazało się że to wody o 3:00 trafiłam na porodówkę,bez skurczy,bez bóli nic zero.Dopiero rano się rozkręciło.Nie bójcie się porodu SN,ja dziękuję lekarzowi,który miał dyżur,że dał mi prawo wyboru i nie żałuję,bo po cc pewnie nie byłabym już taka sprawna jak teraz,chociaż przyznam,że miałam chwilę załamania i błagałam lekarza o cc na szczęście był sam,a zmiana przyszła po 8:00 kiedy to miałam już 9cm rozwarcia więc stwierdziłam,że dam radę i szybko poszło.
Teraz tylko siedzieć za dużo nie mogę,bo szwy mnie ciągną,byłam nacinana-nie wiem po co,ale jutro położna mnie odwiedzi i będzie luzik

Cześć Dziewczynki:-)
donka śliczne te Twoje Królewny:-)Jak bedziesz miała chwilkę napisz nam jak poród bo chyba wszystkie tutaj jesteśmy tym tematem zainteresowane.
magda-gdańsk super waga dzieciaczków, ciekawe ile moje ważą....ale tego to dowiem się pewnie chwilę przed porodem.
Yummy zagladasz do nas czasem? Jak dzieciaczki....ogarniasz już pomału tą gromadkę?
Dziewczyny leżące....jak u Was? Dupki nie bolą od leżenia?
Odnośnie brzuszków....macie takie ładne, zgrabne, małe brzusie:-) Dzisiaj wrzucę Wam swój i będziecie miały przedsmak tego co może Was czekać.
Miłej niedzielki :-)

czesc dziewczynki!
co do wlosow cos w tym jest ja tez takie suche sianko dostalam-dam im szanse jeszcze po porodzie jak nie dadza rady obcinam chociaz niechetne.
U mnie nocka jako tako troche mialam boli takich ala okresowych ale przeszlo na szczescie,ale maluchy sie rozbudzily i juz do rany przeciagaly w brzuszku.

donka dzielna z Ciebie kobieta dalas rade!
No i dziewczyny od jutra nowy tydzien wizyt;) i kolejny tydzien do przodu mam nadzieje,ze szybko nam minie...ja jutro musze sobie badanie krwi zrobic i posiew moczu odebrac sprawdzic co mi sie tam przyplatalo...

Takie pytanie odnosnie poloznej ktora po porodzie bedzie mnie odwiedzac-to bedzie ktos z przychodni z mojego rejonu czy jak??kurcze musze isc sobie karte zalozyc bo ani razu sie tam nie pojawilam jeszcze(zawsze szlam do innej lekarki z sentymentu chyba) no i co bez przychodni w ten sposob zostalam to moje maluszki chyba tez

Straszyłam , straszyłam i macie. Brzuchol z 35 tc :-)
DSC_0212.jpg
I jeszcze wrzucę Wam troszkę pokoju moich Gwiazdeczek
DSC_0134.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :-)
U mnie noc minęła raczej kiepsko_O 3ej nad ranem jeszcze nie spałam,bo cos nie mogłam się ułożyć.

mati póki co nie mam skurczy,ale momentami coś mnie kłuje w dole brzuszka po lewej stronie.:eek: Ja mam jutro wizytę na 9.30 czyli z rańca atak.A Ty denerwujesz się przed wizytą?

Donata co tam u Was?Gwiazdy dokazują?Karmisz cycusiem?W ogóle jak będziesz miała czas to pisz co tam słychać :-) Buziaczki dla Julki i Joasi :-)

Moniek co do leżenia to lekko bije mi już na głowę i dupencja boli :-) A brzuszek masz śliczny.Figurka widzę jak ta lala,tylko piłeczka z przodu.Taką figurkę miałam w pierwszej ciąży,a jak będzie teraz to się okaże.Naprawdę super wyglądasz :-):-):-) A ile kg masz do przodu?Rozstępów chyba nie masz co?

Miłego dnia leseczki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry