reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Magda ginka nie kazała mi robić crp.Nie tak dawno miała szereg badań,a teraz tylko mocz ogólne i morfologia która jest bardzo nie ciekawa.

mati ja prawie od początku jadę na jakiś lekach,niczym lekomanka :eek: w pierwszej ciąży nic mi nie było,biegała,śmigałam do końca na wysokich obrotach,a teraz jak inwalidka.

reklama
lilly to zrób może na własną reke?
ja w 24 tygodniu też wylądowałam w szpitalu ze skurczami, zbadali mi crp i miałam podwyższone od tego poszła infekcja, a od infekcji skurcze..

lilly-teraz mysl o zdrowku swoim i dzieciaczkow.corka na pewno to rozumie i woli ,zeby mama i rodzenstwo bylo zdrowe.takze sie nie przejmuj.lez i odpoczywaj.
mati-ponowie pytanie:dlaczego musisz lezec-co sie u ciebie dzieje??????????

Przyznam,że to relanium mnie trochę niepokoi.Wiem,że to ma wyciszyć macicę,ale czy to oby bezpieczne dla dzieciaczków?

Magda skoro mówisz,że może coś w tym być to chyba zrobię sobie to badanie.Ginka mi mówi,że skurcze prawdopodobnie pojawiają się też od mojej silnej anemii,i że ogólnie mam organizm przeciążony.

Ostatnia edycja:
lilly moze i ginka ma racje, nie mówie, że nie. mi jeszcze robili wymaz z pochwy i morf z tym crp.
na wstepie dostałam zastrzyk z ketonalu i zastrzyk z relanium. jezeli brzuchol się nie uspokoi, jedz do szpitala. wiem, że nie jest łatwo zostawić rodzinke, ja trafiłam do szpitala w piatek 23 grudnia dzień przed wigilia, a wyszłam w środę..
powodzenia kochana!

Magda Dzięki za informacje i dobre słowo.Też Ciebie tak bolał brzuch zwłaszcza na noc i aż od pleców promieniowało?Mi te skurcze to nawet na nogę promieniują.Wziełam teraz wieczorną dawkę leków,ale myślę czy te relanium jest bezpieczne dla maluchów?

reklama
myślę, że lekarze wiedza co robic..ja czuje czasami taki wewnetrzny niepokój powiedziałam o tym lekarzowi i mi tez przepisał, ale nie wykupiłam. ja biore fenoterol i isoptin.
lily ten ból był okropny..mnie skurcze porodowe tak nie bolały, bo cały poród.. ja nie mogłam oddychać, mówic..leżałam pod kroplówkami w szpitalu 3 doby, nawet wstawac nie mogłam na siusiu..
mnie bolał dół brzucha.

Do góry