reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

noo ze niby (2 dni zabrakly:-D), bez przesady z tym wczesniactwem, jak dla mnie powyzej 2,5 kg i 36 tc to ciaza donoszona- ja urodzilam 36+4

ja dziewcvzyny duzo pisania z tym porodem:) mam lenia- jutro napisze co i jak

generalnie mega polecam sn z swoim lekarzem, ja rodzilam godzinke i ponoc z usmiechem na ustach, gosciu tak poprowadzil moj porod, ze nawet mnie mocno nie bolalo, naprawde respect, nie wiedzialam, ze dobry instruktor tyle daje serio

super, że udało ci sie trafic akurat na dyżur swojego doktorka! tez bym chciała na mojego trafić!! :)
pytam o te wcześniactwo, bo moja teściowa rodziła 12 lat temu bliźniaki w 37t i kilka dni i maja w ksiażeczkach napisane poród przedwczesny..iskra tez chyba rodziła w 36? i tez maluchy jako wczesniaki (jak sie myle, to proszę mnie poprawić:) )
ja mam jutro wizytę zobaczymy co i jak:)
u mnie nocka poprostu za.ebista..zasnęłam o 24, o 3 pobudka na siusiu, bnie spałam do 5 a w miedzy czasie spacer z psami..jak zasnęłam o tej 5 to po 6 wstałam, bo synek sie obudził;P
ale pranie wyprane, odkurzone i podłogi pomute:) teraz luzikkkk

reklama
czesc dziewczyny jak tam u was nocka minela? u magdy to juz wiem ze ciekawie miala w nocy!
liliy jak u ciebie? jak samopoczucie? ja teraz mam chwile załamki musze sobie popłakac i juz:-:)-(
yummy jak tak patrze na twoje maluszki to łezka mi sie w oku zakręcila i tak sobie mysle czy ja doczekam tak pieknej chwili jak ty

yummy cudne malenstwa!!A no widzisz mam nadzieje,ze doktorek spisal sie na medal;) no i ze przy moim porodzie akurat bedzie...tez chce sn rodzic!:D
jak bedziesz miala chwilke napisz jak to dokladnie bylo wiesz ze dla nas kazda informacja cenna zwlaszcza dla tych co nigdy nie rodzilly;)

No i mamy dwie kolejne do porodu ciekawe ktora pierwsza sie wylamie:D Jak najdluzej dziewczyny trzymac w brzuszkach!
Ja juz sie stresuje waszymi porodami,swoim ewnetualnym chcociaz jeszcze nie teraz,a na dniach trzy moje kolezanki maja rodzic co prawda ppojedyncze ciaze ale kazda po raz pierwszy:D
Bogaty sezon na dzieciatka mamy;)

mati nie przejmuj sie ja to wsyztsko zrzucam na burze hormonow;) a nawet jesli to nie one to mamy prawo do poplakania sobie i pouzalania sie a co!lekko w tych ciazach co by nie powiedziec nie mamy.Ale zobaczysz doczekamy swoich maluszkow tez!
Ja tez dzisiaj mam spadek formy zbytnio nakrecam sie zeby przed czasem nie urodzic,a nie ukrywam ze najnormalniej w swiecie wszystko mnie boli czy to noc czy dzien...ale jeszcze troche

Cześć dziewczyny :-)
Yummy Mam nadzieję,że u mnie dalej będzie coraz lepiej,a Twoje maleństwa są cudowne,aż się wzruszyłam:-):-):-) niech rosną zdrowo :-)

anuśka25 zgadza się dobrze,że mój wziął kilka dni wolnego i dobrze,że ma taką szefową wyrozumiałą.Myślę,że moja córka da sobie radę bez wspomagania mamy.Chociaż dziwnie mi tak dziś rano było,bo zawsze to ja ją szykuję do zerówki,a teraz musiał zrobić to tata.A jak tam Twoje samopoczucie?

mati ja dziś czuję się znacznie lepiej,nie wiem czy to bardziej zasługa ciągłego leżenia czy tych leków,ale przyznam,że dupencja mnie boli od leżenia.Ostatnio też dużo leżałam no ale przynajmniej mogłam robić jakieś spacerki.Czuje się troszkę jak naćpana,to chyba po tym relanium:eek: A jak tam u Ciebie?

Dziewczyny u mnie dziś super pogoda,aż chciałoby się wyjść z domu.Życzę Wam dnia pełnego słońca bez żadnych dolegliwości.:-):-)

czesc dziewczyny!lily-to dobrze,ze poprawa nastepuje-ale niech cie nie skusi do robienia czegokolwiek.
mati-rozumiem cie doskonale z tymi dolkami.ja tak mam przewaznie pod wieczor-lapie mnie regularnie co kilka dni.mysle,ze jak bedziemy tak ok.28 tyg to juz bedzie z gorki-tzn.zawsze to blizej.
ja jak zwykle nocke mialam zarwana-siusiu i picie.teraz troche robilam porzadek w papierach-po obejrzeniu wczorajszej perfekcyjnej pani domu.pozdrawiam

lilly dziękuję za wsparcie i cieszę się że jesteś w domku, odpoczywaj kochana jak najwięcej, a córcia na pewno zrozumie duża już z niej panna, trzymam kciuki żebyście sobie wszystko dobrze poukładali, na pewno będzie dobrze i bnie będzie przedwczesnego porodu, uwierz w to bo psychika dużo zdziałać może - tak więc myśl że urodzisz w terminie tak jak to ma być i że wszystko będzie dobrze.....:tak: uszy do góry...nie martw się - bo to nic dobrego - mysl pozytywnie :tak:

a u mnie hmmm no więc super, super, super, cieszę się przogromnie i moje panny chyba tez się cieszą bo dzisiaj z rana dyskotekę sobie urządziły :-)
panienki rosną jest miedzy nimi jakies 50 gram różnicy ale jak mówi doktorka to żadna róznica - ważne że gwaizdeczki cały czas przybierają na wadze i ta różnica się nie pogłębia
yes2.gif
poza tym, wyniki mam ok tylko żelazo mi spada powoli ale spada i muszę do mojej diety dziennej dołożyć troszkę więcej mięska...krwistego
confused8gj.gif
i to tyle ze złych wieści to żelazo a poza tym wyniki ekstra no i co waga hmmmm waga pokazała na minusie 05 kg a od początku 1,6 kg w górę
biggrin.gif
doktorka mówi, że to normalne bo osoby przy kości mogą wcale nie przybrać bądź bardzo mało...a z tego powodu to ja akurat nie płaczę...najważniejsze że z moimi pociechami wszystko w jak najlepszym porządku
biggrin.gif
a potwierdzeniem na to jest to, że kolejna wizyta za 3 i pół tyg a nie za dwa - bo skoro wszystko teraz już dobrze to tak być musi
biggrin.gif
no i jak to moja ginka powiedziała teraz to już z górki
biggrin.gif
aaaaaa i co najlepsze moje ciśnienie - no moje ciśnienie to takie jest, że u ginki znowu było 155/98
laugh.gif
shocked.gif
no ale ja zapobiegawczo wyjęłam moją karteczkę z notatkami odnośnie ciśnienia sprzed dwóch tyg - i jak ginka zobaczyła to uwierzyła że ja nie mam w cale wysokiego tylko to u niej jakoś taka ekscytacja wywołuje to ciśnienie po chwili spadło do 137/88 już lepiej jak stwierdziła
biggrin.gif

chcieliśmy jeszcze małe w 4D zobaczyć ale tak sie wierciły i zasłaniały, że ledwie pomiary dało się zrobić, już nieposłuszne te moje panny a tak prosiłam żeby się grzecznie dały zmierzyć i obejrzeć...a one uparte jak mamusia i tatuś razem wzięci i zrobiły po złości nic nie pokazując na 3d4d
embarrassed.gif
ale nic...ważne że ZDROWO ROSNĄ i oby tak dalej
cool2.gif

na następną wizytę glukoza
confused8gj.gif

i to tyle :)

a no i najważniejsze moja szyjka jest zamknięta na wszystkie spusty i długa ok 4 cm :tak: czyli ten postrach ze szpitala był fałszywy - bo już od miesiąca nic się nie zmieniło, nic a nic się nie skróciła z czego obie z ginką bardzo się cieszymy :tak:

trzymam kciuki za nas wszystkie, te które muszą leżeć non stop i t co tak jak ja muszą dużo leżeć...damy radę, bo kto ma dać jak nie my :tak:

yummy ślicznosci dwie, jeszcze raz moje gratulcje...tak czytam i czytam to też chcę rodzić przez sn :happy: no i czekamy na tą relację z porodu, pozdrowionka :rofl2:

lilly to dobrze ze dzis ok leki dzialaja cale szczescie ze wczoraj pojechalas do lekarza,
u mnie ok twardnien nie mam jak narazie ale gorzej z samopoczuciem moze jak bede miala lepsze wiesci od lekarza to bede czuc sie pewniej
violka te zwczoraj oglądalam ten program ale niestety porzadkow nie moge zadnych robic
agata dzieki za mile slowa wsparcia

reklama
Agucha - wow, super wieści, ja dzis ide na wizytę, mam nadzieje uslyszec to samo co Ty:-) Też jestem przed glukkozą, musze dac radę żeby nie puścic pawia heheh. a ta Twoja waga to jakis fenomen, ja mam juz 8kg na plusie - załamalam sie, bo dzis zobaczylam okrągłe 70kg, w życiu tyle nie ważyłam, weszło mi 2kg w ostatnich 2 tygodniach, czyżbym miala tyc 1kg na tydzień:szok: do końca?

Pogoda chyba wszędzie dzis taka optymistyczna...jak czytam, że niektóre z Was od 6 ranoo na nogach to az mnie ściska, ja chodze spac o 3 więc przed 10-tą się z wyra nie ruszam, nawet teraz jest dla mnie rano hihihih, wiem, że lepiej się zwlec wcześnie i wcześniej skończyc jakąs robotę ale ja się nie mogę zmusic do chodzenia spać o 22 - jak normalni ludzie i malujemy i sprzatamy do 2 w nocy:-D

Do góry