reklama
-Lorelain- nie szukaj podałam Ci od nowa.Cofnij się o jedną stronę bo edytowałam mój post czyli na str.1986 :-) Miłego czytania ;-)
-Lorelain-
ja tez wrzucilam CI adres stronki o rodzajach ciaz blizniaczych itd wczoraj.
mati a no wlasnie ja tez i stwierdzilam,ze slyszalam juz wszystko od lakerzy(kiedy jakis inteligent chcial mi usunac np wyrostek po lewej stronie brzucha...-dobrze ze skonsultowal to ze mna przed operacja ) dlatego juz nic mnie nie zdziwi;D
anuska ja tam mam teorie ze maluchy przygotowuja nas na nieprzespane noce po porodzie
mati a no wlasnie ja tez i stwierdzilam,ze slyszalam juz wszystko od lakerzy(kiedy jakis inteligent chcial mi usunac np wyrostek po lewej stronie brzucha...-dobrze ze skonsultowal to ze mna przed operacja ) dlatego juz nic mnie nie zdziwi;D
anuska ja tam mam teorie ze maluchy przygotowuja nas na nieprzespane noce po porodzie
-Lorelain-
Fanka BB :)
-Lorelain- dwoje w jednym pęcherzyku to ciąża jednoowodniowa.Jednojajowość to kwestia identycznych genów.
podaje Ci linka do ciekawej stronki to poczytasz sobie troszkę ciekawych informacji na temat bliźniąt
MultiMAMA.pl
- link wygląda ciekawie, no to się zaraz wczytuje bo mi się kłębi w głowie masę pytań
- na szczęście ciąża nie jest jednoowodniowa, lekarz powiedział że maluchy są w jednym pęcherzyku ciążowym, ale wtrażnie są dwie owodnie i mam zdjęcie USG gdzie widać błondę która ich rozdziela.
dziewczyny a jak wy się czujecie juz na takim zaawansowanym etapie? ... duża jest różnica między dwojgiem dzieci w brzuchu a jednym?
-Lorelain- jeszcze dwa Ci podałam na poprzedniej stronie.;-)
-Lorelain-ja tez wrzucilam CI adres stronki o rodzajach ciaz blizniaczych itd wczoraj.
Chyba tak już sobie wyobrażam moje nieprzespane nocki
dziewczyny czy to prawda ze przy skracajacej sie szyjce nie za bardzo mozna siedziec tylko caly czas musze lezec
Z tego co wiem i co czytałam to raczej leżenie bo nawet jak się siedzi to jest nacisk na szyjkę
-Lorelain- wielkość brzucha u mnie jest taka jakbym miała jedno dziecko w brzuszku,ale z samopoczuciem to już gorsza sprawa.W pierwszej ciąży robiłam wszystko do samego końca,a teraz niczym schorowany człowiek kilka tabletek dziennie i dużo leżeć.Wyniki moje niestety nie są dobre i grozi mi szpital,ale mocno liczę na to,że po większej dawce odpowiednich suplementów i lepszej diecie moje wyniki wkrótce się poprawią.Reszta dolegliwości to mam jak w pojedyńczej ciąży czyli zgaga,bóle krzyża i opuchnięcia.
reklama
- link wygląda ciekawie, no to się zaraz wczytuje bo mi się kłębi w głowie masę pytań
- na szczęście ciąża nie jest jednoowodniowa, lekarz powiedział że maluchy są w jednym pęcherzyku ciążowym, ale wtrażnie są dwie owodnie i mam zdjęcie USG gdzie widać błondę która ich rozdziela.
dziewczyny a jak wy się czujecie juz na takim zaawansowanym etapie? ... duża jest różnica między dwojgiem dzieci w brzuchu a jednym?
Moje maluchy były ostatnio mierzone w 16tc i była różnica jednego dnia między nimi tzn.jeden był odrobinkę mniejszy. a na tym etapie co jestem to czuje sie jak rosnący słonik lub wielorybek,mam już 100cm w pasieJak troszkę dłużej pochodzę to opadam z sił
Podziel się: