reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczynki:-)
Ja znów mam za sobą nieprzespaną noc:eek:

donka czekamy na pomyślne wieści,ciesze się że z królewnami wszystko ok i trzymam nadal kciukasy:-D

reklama
-Lorelain-
user-online.png
ja tez wrzucilam CI adres stronki o rodzajach ciaz blizniaczych itd;) wczoraj.

mati a no wlasnie ja tez i stwierdzilam,ze slyszalam juz wszystko od lakerzy(kiedy jakis inteligent chcial mi usunac np wyrostek po lewej stronie brzucha...-dobrze ze skonsultowal to ze mna przed operacja:D ) dlatego juz nic mnie nie zdziwi;D

anuska ja tam mam teorie ze maluchy przygotowuja nas na nieprzespane noce po porodzie;)

-Lorelain- dwoje w jednym pęcherzyku to ciąża jednoowodniowa.Jednojajowość to kwestia identycznych genów.
podaje Ci linka do ciekawej stronki to poczytasz sobie troszkę ciekawych informacji na temat bliźniąt
MultiMAMA.pl

- link wygląda ciekawie, no to się zaraz wczytuje bo mi się kłębi w głowie masę pytań
- na szczęście ciąża nie jest jednoowodniowa, lekarz powiedział że maluchy są w jednym pęcherzyku ciążowym, ale wtrażnie są dwie owodnie i mam zdjęcie USG gdzie widać błondę która ich rozdziela.

dziewczyny a jak wy się czujecie juz na takim zaawansowanym etapie? ... duża jest różnica między dwojgiem dzieci w brzuchu a jednym?

-Lorelain-
user-online.png
ja tez wrzucilam CI adres stronki o rodzajach ciaz blizniaczych itd;) wczoraj.

mati a no wlasnie ja tez i stwierdzilam,ze slyszalam juz wszystko od lakerzy(kiedy jakis inteligent chcial mi usunac np wyrostek po lewej stronie brzucha...-dobrze ze skonsultowal to ze mna przed operacja:D ) dlatego juz nic mnie nie zdziwi;D

anuska ja tam mam teorie ze maluchy przygotowuja nas na nieprzespane noce po porodzie;)

Chyba tak:happy: już sobie wyobrażam moje nieprzespane nocki:-D

-Lorelain- wielkość brzucha u mnie jest taka jakbym miała jedno dziecko w brzuszku,ale z samopoczuciem to już gorsza sprawa.W pierwszej ciąży robiłam wszystko do samego końca,a teraz niczym schorowany człowiek kilka tabletek dziennie i dużo leżeć.Wyniki moje niestety nie są dobre i grozi mi szpital,ale mocno liczę na to,że po większej dawce odpowiednich suplementów i lepszej diecie moje wyniki wkrótce się poprawią.Reszta dolegliwości to mam jak w pojedyńczej ciąży czyli zgaga,bóle krzyża i opuchnięcia.

reklama
- link wygląda ciekawie, no to się zaraz wczytuje bo mi się kłębi w głowie masę pytań
- na szczęście ciąża nie jest jednoowodniowa, lekarz powiedział że maluchy są w jednym pęcherzyku ciążowym, ale wtrażnie są dwie owodnie i mam zdjęcie USG gdzie widać błondę która ich rozdziela.

dziewczyny a jak wy się czujecie juz na takim zaawansowanym etapie? ... duża jest różnica między dwojgiem dzieci w brzuchu a jednym?

Moje maluchy były ostatnio mierzone w 16tc i była różnica jednego dnia między nimi tzn.jeden był odrobinkę mniejszy. a na tym etapie co jestem to czuje sie jak rosnący słonik lub wielorybek,mam już 100cm w pasie:szok:Jak troszkę dłużej pochodzę to opadam z sił:tak:

Do góry