vibeke na pewno każda znasz ma jakieś obawy.Mnie tez czasami nachodzi fala pesymistycznych myśli,ale myślę,że nie warto tak się zadręczać bo to na pewno nie wpływa korzystnie na ciążę.Lepiej pomyśl o przyjemnych rzeczach związanych z ciążą i macierzyństwem :-) Szczęśliwa Mama to szczęśliwe maluszki ;-)
reklama
czescdziewczyny i ja sie dolaczam.jestem w 17 tyg.ciazy blizniaczej i jeszcze nie znam plci moich maluchow.to moja pierwsza ciaza i czas mi sie ciagnie bardzo.tez zyje od usg do usg.jestem juz na zwolnieniu,bo nie dawalam rady.siedze w domku i troche sie nudze.tez ciagle mysle jak to bedzie.bardzo bym juz chciala cos komletowac dla maluchow ale to za wczesnie.pozdrawiam.
wiolka5 Witamy cieplutko :-) coraz więcej nas tu jest
Ja na pewno mam w brzuszku jedną dziewczynkę,a drugi bobas to jeszcze zagadka,bo nie za bardzo chce pokazać co ma między nóżkami.Ciążę mam dwuowodniową-dwukosmówkową,ale czy jedno czy dwujajowe to jest zagadka.Jeżeli drugie dziecko będzie chłopcem to na pewno dwujajowe,ale jak będzie też dziewczynka to wtedy nie wiadomo.Chyba tylko badania DNA mogą wtedy stwierdzić jednojajowość.Ginka mi powiedziała,że maluchy równie dobrze mogą być identyczne jak i zwyczajnie podobne jak rodzeństwo z dwóch ciąż.
Ja na pewno mam w brzuszku jedną dziewczynkę,a drugi bobas to jeszcze zagadka,bo nie za bardzo chce pokazać co ma między nóżkami.Ciążę mam dwuowodniową-dwukosmówkową,ale czy jedno czy dwujajowe to jest zagadka.Jeżeli drugie dziecko będzie chłopcem to na pewno dwujajowe,ale jak będzie też dziewczynka to wtedy nie wiadomo.Chyba tylko badania DNA mogą wtedy stwierdzić jednojajowość.Ginka mi powiedziała,że maluchy równie dobrze mogą być identyczne jak i zwyczajnie podobne jak rodzeństwo z dwóch ciąż.
witaj nowa mamusko:-):-):-):-):-):-)czescdziewczyny i ja sie dolaczam.jestem w 17 tyg.ciazy blizniaczej i jeszcze nie znam plci moich maluchow.to moja pierwsza ciaza i czas mi sie ciagnie bardzo.tez zyje od usg do usg.jestem juz na zwolnieniu,bo nie dawalam rady.siedze w domku i troche sie nudze.tez ciagle mysle jak to bedzie.bardzo bym juz chciala cos komletowac dla maluchow ale to za wczesnie.pozdrawiam.
agucha1986
Fanka BB :)
witam i ja nową mamuśkę :-)
a pozostałym życzę miłego niedzielnego wieczorku
coraz więcej nas tu super...oby tak dalej...zawsze to wsparcie, które każdej się przydaje no i fajnie, że jest nas więcej w mniej więcej tym samym okresie ciążowym bo co nie które już się rozpakowują - no właśnie dziewczyny powodzenia
a pozostałym życzę miłego niedzielnego wieczorku
coraz więcej nas tu super...oby tak dalej...zawsze to wsparcie, które każdej się przydaje no i fajnie, że jest nas więcej w mniej więcej tym samym okresie ciążowym bo co nie które już się rozpakowują - no właśnie dziewczyny powodzenia
A mnie prawie caly dlugi tydzien w pracy czeka, ale mi sie nie chce...Ale za to z rana mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia w szpitalu, juz sie nie umie doczekac! niestety sa to zajecia ogolne (darmowe) i nie przystosowane do potrzeb mam blizniakow az tak bardzo, ale coz. Maja byc jedne o blizniakach, ale gdzies indziej to moze sie wybiore.
Super,ze jest nas coraz wiecej witam nowe mamy!(juz sie normalnie pogubilam)
Ja dzisiaj mialam super dzien!(ani razu nie wymiotowalam to cud) korzystajac z okazji zrobilismy przemeblowanie zeby bobasy sie pomiescily z nami,pojechalismy do ikei po dodatkowe komplety poscieli dla maluszkow i inne *******ki,no i odwiedzilismy nawet moich rodzicow a w miedzyczasie ugotowalam obiad i posprzatala.Dzisiaj sie czuje jak przed ciaza moze lepsze czasy dla mnie nastaly
Ja dzisiaj mialam super dzien!(ani razu nie wymiotowalam to cud) korzystajac z okazji zrobilismy przemeblowanie zeby bobasy sie pomiescily z nami,pojechalismy do ikei po dodatkowe komplety poscieli dla maluszkow i inne *******ki,no i odwiedzilismy nawet moich rodzicow a w miedzyczasie ugotowalam obiad i posprzatala.Dzisiaj sie czuje jak przed ciaza moze lepsze czasy dla mnie nastaly
reklama
Yummy_mummy_82
Fanka BB :)
Jejku ile tu nowosci! Ile nowych mam <szok> Nigdy Was nie nadrobie <szok>:-) my od 2 dni jestesmy juz w domku, ale lapy do kolan- nie ma na nic czasu aaaaa jak ogarne karmienie sie odezwe bo na razie to jak nie z cyckiem na wierchu to z laktatorem masakra jakas <lol> jak tam Donka? Ale sie za Wami stesknilam! W yyy wolnej chwili wstawie fotki moich oblednych baczkow! sciskam !
Podziel się: