reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

witajcie dziewczyny
jak wam nocka minela?-ja juz od 6 nie spie
wczoraj mąż mi kupil puzzle z 1000 do ulozenia bo nudze sie calymi dniami jak cholera-wiecie jaka frajda?jedyna moja rozrywka
milego dzionka :-):-)

reklama
Nieee,nie wszystkie:). Ja rodziłam SN z czego baaardzo się cieszę,ze tak się udało. Bardzo sie nastawiałam na SN i na szczescie mogłam:). Nawet znieczulenia nie miłam:):)-heheh:) bo z kolei w moim szpitalu tak chetnie nie dają... Wspomnienia mam takie,że mogłabym jeszcze raz rodzic-słowo daję. MImo bólu co jest oczywiste było naprawde do przezycia,a emocje......nie do zapomnienia:),tak pozytywnie:). Dokładnie tak samo było przy pierwszym porodzie:). Pewnie dlatego tez tak szybko pomyślałam o kolejnej ciazy...I teraz....hmmmm...tez jeszcze mysle,czy by tak....aaale o potem jak bliźniaki odchowamy troszke:)

- ja też bardzo chce rodzić sn i tak sie psychicznei nastawiam .... jak tobie się udało to mi tez musi! :tak::tak::tak::tak:

ja mam pytanie ... czy kucia w brzuchu są normalne? tez tak miałyście?

witajcie dziewczyny
jak wam nocka minela?-ja juz od 6 nie spie
wczoraj mąż mi kupil puzzle z 1000 do ulozenia bo nudze sie calymi dniami jak cholera-wiecie jaka frajda?jedyna moja rozrywka
milego dzionka :-):-)

- ja mam za sobą kolejną noc nie przespaną...nadal jeszcze jestem w szoku i cały czas wszystko analizuje :sorry:

Ostatnia edycja:
co to znaczy że ciąża jest jednokosmówkowa albo dwukosmówkowa ? ... lekarz mi nie mówił, ale wspomniał że jedno łożysko ... może głupie pytanie, ale to jest to samo czy nie?

Czesc dziewczyny a ja dzisiaj az jestem w szoku prawie wiekszosc nocy przespalam:D moze dlatego,ze bylam tak padnieta ze padlam jak trup wczoraj;)

-Lorelain-
user-online.png
ja tez bym wolala rodzic sn ale biore cc pod uwage nastwaiam sie psychicznie w razie "W" gdyby wyjscia nie bylo:)

mati84
user-online.png
oj to dobrze ze maz Ci te puzzle zakupil:D chyba mojego tez oddeleguje faktycznie fajna zabawa.Ja co prawda powinnam sie uczyc do obrony,ale codziennie mowie jutro,jutro:D

ah ta nasza donka ciekawe kiedy urodzi;) Swoja droga bylam pewna ze jak zjawi sie tym razem w szpitalu to sami jej beda wywolywac porod to faktycznie bezpieczne tak dlugo blizniaki nosic?bo juz rozniste teorie slyszalam...

co to znaczy że ciąża jest jednokosmówkowa albo dwukosmówkowa ? ... lekarz mi nie mówił, ale wspomniał że jedno łożysko ... może głupie pytanie, ale to jest to samo czy nie?

-Lorelain- podałam Ci wczoraj link do fajnej strony o ciąży bliźniaczej.widzę,że nie skorzystałaś :tak:

Podaje Ci jeszcze raz linki
http://www.multimama.pl/
http://www.skotnicki.pl/ginekologia/content/view/67/49/
http://www.blizniaki.net/kacik_porad_ciaza.html

poczytaj i sporo się dowiesz na temat ciąży bliźniaczej ;-)

Ostatnia edycja:
a slyszalyscie o takiej sytuacji kiedy dwa lozyska w trakcie ciazy sklejaja sie w jedno?bo ja od jednego lekarza uslyszalam,ze tak mi sie zrobilam.Ale potem az glupio bylo mi pytac innego lekarza bo stwierdzilam ze jeszcze glupka moge z siebie zrobic;)

reklama
Do góry