ja polecam wszystko co rozpinane ! bodziaki ale dodatkowo rozpinane po długości albo tzw kopertowe ! pajace tak samo rozpinane po długości i na nóżkach ! ja bym była za kupnem laktatora ręcznego i jesli to nie problem to nawet odkupienie od kogoś, elektryczny można zawsze wypożyczyć a nie wiadomo jak będzie z mlekiem w cyckach więc szkoda kasy , zamiast sterylizatora można butelki i smoczki wygotowywać , nam się też sprawdziły kaftaniki
reklama
-Lorelain-
Fanka BB :)
palu - ja to dzisiaj z tego wszystkiego pojechałam do dwóch sklepów dziecięcych oglądać wózki ... masakra ... nawet ten który wstawiłam na październikówkach. Największy problem to ograniczenie windom i wyjściem z klatki. Odpadają jeden obok drugiego chyba ze takie co są szerokie do 80 cm bo to standardowe drzwi wszedzie.
Na pewno zaopatrze sie w laktator elektryczny podwójny,ale zamierzam wykarmić je piersia...zobaczymy co mi z tych planów wyjdzie.
Na pewno zaopatrze sie w laktator elektryczny podwójny,ale zamierzam wykarmić je piersia...zobaczymy co mi z tych planów wyjdzie.
palu_nr1 Witaj :-)
Co do ubranek to trochę dostałam,resztę dokupię na allegro,ale w mojej wyprawce na pewno nie będzie kaftaników.Wolę opcje body.Kiedyś nakupowałam kaftaników i szybko przestałam córce je zakładać.To się coś podwija,zawija a z bodziakami nie ma takiego problemu;-)(ale to indywidualna kwestia) tym razem też nie będę zbyt dużo kupowała ubranek w najmniejszym rozmiarze,tylko kilka sztuk.Dzieciaczki tak szybko rosną,że lepiej zaopatrzyć się w większą ilość 62-68 rozm.Na pewno tym razem nie będę kupowała zbędnych rzeczy tak jak to robiłam w pierwszej ciąży.
Donki długo nie widać,także na bank już jej dziewczynki przyszły na Świat.
Co do ubranek to trochę dostałam,resztę dokupię na allegro,ale w mojej wyprawce na pewno nie będzie kaftaników.Wolę opcje body.Kiedyś nakupowałam kaftaników i szybko przestałam córce je zakładać.To się coś podwija,zawija a z bodziakami nie ma takiego problemu;-)(ale to indywidualna kwestia) tym razem też nie będę zbyt dużo kupowała ubranek w najmniejszym rozmiarze,tylko kilka sztuk.Dzieciaczki tak szybko rosną,że lepiej zaopatrzyć się w większą ilość 62-68 rozm.Na pewno tym razem nie będę kupowała zbędnych rzeczy tak jak to robiłam w pierwszej ciąży.
Donki długo nie widać,także na bank już jej dziewczynki przyszły na Świat.
No wlasnie ja staram uniknac sie zbednych zakupow,ale wiecie jak to jest pierwsza ciza i do tego wlasnie brak dzieci w rodzinie same stare konie wiec jedynym zrodlem dla mnie sa gazety i internet-glownie Wy Stad kazda uwaga czego nie warto kupowac jest dla mnie na wage zlota
Donce juz zazdroszcze mam nadzieje,ze poszlo jej sprawnie wszystko.A jak dlugo teraz w szpitalu po porodzie zazwyczaj sie lezy?slyszalam ze po cesarce po 3 dniach juz do domu jak wsio jest ok to prawda?
Donce juz zazdroszcze mam nadzieje,ze poszlo jej sprawnie wszystko.A jak dlugo teraz w szpitalu po porodzie zazwyczaj sie lezy?slyszalam ze po cesarce po 3 dniach juz do domu jak wsio jest ok to prawda?
toliveistodie
Fanka BB :)
toliveistodiea powiedz mi jak sie ogolnie czujesz?bo praktycznie rowniotko idziemy terminowo i zastanwiam sie czy ja taka slaba jestem jednostka czy juz tak jest.Bo ja juz za duzo nawet nie jestem w stanie pochodzic:/ wkurza mnie to...
a w laktator inwetujecie?elektryczny czy reczny?
W sumie czuję się nieźle - dzisiaj cały dzień gotowałam, sprzątałam, byłam na spacerze - dopiero teraz usiadłam żeby chwilę odpocząć. Chyba odreagowuję pobyt w szpitalu, gdzie przez tydzień leżałam i nic nie robiłam
Laktator koniecznie - mamy już ręczny, po kuzynce mojego męża - bez niego chyba nie da rady...
reklama
Podziel się: