reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

ja polecam wszystko co rozpinane ! bodziaki ale dodatkowo rozpinane po długości albo tzw kopertowe ! pajace tak samo rozpinane po długości i na nóżkach ! ja bym była za kupnem laktatora ręcznego i jesli to nie problem to nawet odkupienie od kogoś, elektryczny można zawsze wypożyczyć a nie wiadomo jak będzie z mlekiem w cyckach więc szkoda kasy , zamiast sterylizatora można butelki i smoczki wygotowywać , nam się też sprawdziły kaftaniki

reklama
witam:) moje dwa maluszki maja dopiero jeden 7,32mm a drugi 9mm:))

tez przegladam allegro:)) i mam problemy z wozkiem, ale tak czy siak zakupy dopiero bede w wakacje robila:))

palu_nr1
user-online.png
witaj!gratulacje no i mam nadzieje,ze poki co wszystko u Ciebie i maluszkow ok.
Jesli chodzi o wozek to glownie kwestia jak pojemne macie auto i czy mieszkacie w bloku czy w domku(do mojej windy np jeden obok drugiego nie wejdzie za chiny:D stad u nas wybor padl na ABC design zoom)

palu - ja to dzisiaj z tego wszystkiego pojechałam do dwóch sklepów dziecięcych oglądać wózki ... masakra ... nawet ten który wstawiłam na październikówkach. Największy problem to ograniczenie windom i wyjściem z klatki. Odpadają jeden obok drugiego chyba ze takie co są szerokie do 80 cm bo to standardowe drzwi wszedzie.

Na pewno zaopatrze sie w laktator elektryczny podwójny,ale zamierzam wykarmić je piersia...zobaczymy co mi z tych planów wyjdzie.

palu_nr1 Witaj :-)

Co do ubranek to trochę dostałam,resztę dokupię na allegro,ale w mojej wyprawce na pewno nie będzie kaftaników.Wolę opcje body.Kiedyś nakupowałam kaftaników i szybko przestałam córce je zakładać.To się coś podwija,zawija a z bodziakami nie ma takiego problemu;-)(ale to indywidualna kwestia) tym razem też nie będę zbyt dużo kupowała ubranek w najmniejszym rozmiarze,tylko kilka sztuk.Dzieciaczki tak szybko rosną,że lepiej zaopatrzyć się w większą ilość 62-68 rozm.Na pewno tym razem nie będę kupowała zbędnych rzeczy tak jak to robiłam w pierwszej ciąży.

Donki długo nie widać,także na bank już jej dziewczynki przyszły na Świat.

No wlasnie ja staram uniknac sie zbednych zakupow,ale wiecie jak to jest pierwsza ciza i do tego wlasnie brak dzieci w rodzinie same stare konie:D wiec jedynym zrodlem dla mnie sa gazety i internet-glownie Wy:) Stad kazda uwaga czego nie warto kupowac jest dla mnie na wage zlota:)
Donce juz zazdroszcze:) mam nadzieje,ze poszlo jej sprawnie wszystko.A jak dlugo teraz w szpitalu po porodzie zazwyczaj sie lezy?slyszalam ze po cesarce po 3 dniach juz do domu jak wsio jest ok to prawda?

Hej dziewczyny, czy moge dolaczyc? Tez spodziewam sie blizniakow, dwuowodniowych i dwukosmowkowych ale nei chcemy znac plci. Dzis zaczynam 19 tydzien a na stale mieszkam w Irlandii.

toliveistodie
user-online.png
a powiedz mi jak sie ogolnie czujesz?bo praktycznie rowniotko idziemy terminowo i zastanwiam sie czy ja taka slaba jestem jednostka czy juz tak jest.Bo ja juz za duzo nawet nie jestem w stanie pochodzic:/ wkurza mnie to...
a w laktator inwetujecie?elektryczny czy reczny?

W sumie czuję się nieźle - dzisiaj cały dzień gotowałam, sprzątałam, byłam na spacerze - dopiero teraz usiadłam żeby chwilę odpocząć. Chyba odreagowuję pobyt w szpitalu, gdzie przez tydzień leżałam i nic nie robiłam :)
Laktator koniecznie - mamy już ręczny, po kuzynce mojego męża - bez niego chyba nie da rady...

reklama
Do góry