reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Yummy_mummy no starsza córa jest (widzę, że starsza niż Twoja) i rośnie szybko, a w brzuszku 2 " ostrzyczki" jak mawia moja Pociecha:-D
A doczytałam, ze Wy dzisiaj tak o urodzie.. I bardzo dobrze, ja też musze chyba się trochę z siebie wziąć, bo już naprawdę w tej ciąży to czasem siebie nie poznaję:szok:. Codzienny strój to dresik, teraz z Małą siedziałam przez 2 tygodnie w domu z uwagi na ospę i nawet mi do sklepu nie pozwoliła się ruszyć, więc zdziczałam kompletnie..Jak jest w przedszkolu i trzeba zadbac o logistyke, to przynajmniej fluid i mascarę rano nałoze, a tak to mi sie nie chce..
A Dziewczyny, mam pytanie - jak Wy to robicie, ze w jednym poscie cytujecie wiele i potem można łatwo odpowiedziec? Bo jak dużo czytam to potem już nie pamietam co komu miałam napisać?
A i Madzia Gdańsk - powodzenia na wizycie:-)

reklama
yummy u nas było podobnie, mieliśmy w orange i zamiast nam zaproponowac jakąś fajna oferte same badziewia były..lepsze oferty były dla nowych klientów..więc zmieniliśmy na t mobile dawna ere:) mam pytanko, bo widze, że masz córe w wieku podobnym do mojego młodego, bedziesz sama po porodzie?
Aimee pod suwaczkami po prawej stronie masz ikonkę, która przedstawia cudzysłów z plusem to jest własnie ikonka multicytatu:) zrozumiałaś cos:)?

yummy u nas było podobnie, mieliśmy w orange i zamiast nam zaproponowac jakąś fajna oferte same badziewia były..lepsze oferty były dla nowych klientów..więc zmieniliśmy na t mobile dawna ere:) mam pytanko, bo widze, że masz córe w wieku podobnym do mojego młodego, bedziesz sama po porodzie?
Aimee pod suwaczkami po prawej stronie masz ikonkę, która przedstawia cudzysłów z plusem to jest własnie ikonka multicytatu:) zrozumiałaś cos:)?

kombinowalam z ta ikonka, ale nic mi z tego nie wyszlo:-D prosimy o szczegoly:-)

Magda po samym porodzie pewnie nie bede sama, ale chwile pozniej juz tak- czyli wtedy kiedy najbaredziej bede potrzebowala pomocy:-D Z tym, ze ja mloda wyslalam do przedszkola od stycznia i odbieramy ja o 14, wiec nie ma tragedii....

dziewczyny chyba poczulam pierwsze ruchy
jakies łaskotanie najpierw a teraz takie bąbeliki delikatne
ojjjojoj ale to mile
:-):-)

Yummy_mummy no starsza córa jest (widzę, że starsza niż Twoja) i rośnie szybko, a w brzuszku 2 " ostrzyczki" jak mawia moja Pociecha:-D
A doczytałam, ze Wy dzisiaj tak o urodzie.. I bardzo dobrze, ja też musze chyba się trochę z siebie wziąć, bo już naprawdę w tej ciąży to czasem siebie nie poznaję:szok:. Codzienny strój to dresik, teraz z Małą siedziałam przez 2 tygodnie w domu z uwagi na ospę i nawet mi do sklepu nie pozwoliła się ruszyć, więc zdziczałam kompletnie..Jak jest w przedszkolu i trzeba zadbac o logistyke, to przynajmniej fluid i mascarę rano nałoze, a tak to mi sie nie chce..
A Dziewczyny, mam pytanie - jak Wy to robicie, ze w jednym poscie cytujecie wiele i potem można łatwo odpowiedziec? Bo jak dużo czytam to potem już nie pamietam co komu miałam napisać?
A i Madzia Gdańsk - powodzenia na wizycie:-)

Aimee u mnei to samo- tragedia pod tym katem:tak: W zwiazku z tym, ze caly czas leze- przestalam sie malowac, caly dzien w kucyku, w legginsach albo pizamie, sama siebie nie poznaje:szok: strasznie mi z tym zle, bo na co dzien bardzo o siebie dbam , no ale bez jaj- nie bede strzelac do pizamy pelnego male-upu:-D

staram sie na biezaco uzupelniac niedobory henny i to by bylo na tyle.... ale po porodzie biore sie za siebie pelna geba:tak::-)

mati84 - to FANTASTYYYYYYCZNIE... to super uczucie było, pamiętam i z moją starszą córą i teraz przy bliźniaczkach.. Tyle, ze te ostatnie ruchy to poczułam jak siedziałam jeszcze w pracy na jakimś dłuuuuugasnym zebraniu. I nawet tak porządnie nie mogłam sie w danej chwili ucieszyć.
magda85 - zaraz poćwiczę, ale na wszelki wypadek rozwiń myśl:tak: bo Yummy cos pisze, ze to nie takie ewidentne..
A ja tez będe sama po porodzie. To znaczy tak jak u Yummy, córa bedzie w przedszkolu, ale to tylko do końca czerwca.No nic starczy chociaż na załapanie jakiegoś rytmu. Mam wprawdzie opcje pomocy na miesiąc od Tesciowej, ale musialaby być u nas non stop, wlacznie ze spaniem i obawiam się, że ja bym tego nie przetrwała. No ale też i nie chcę sie teraz zarzekać, bo to nigdy nic nie wiadomo jak będzie. Najgorzej, że ja to nie umiem o pomoc poprosić, wolę udowadniac sobie i wszystkim dookola, ze swietnie sobie radze, a potem padam na pysk. :no:

a o naszych operatorach tel. to chyba w kazdej sieci tak jest, ze przy kolejnych przedluzaniach sa slabsze oferty niz dla przenoszacych numery. Ja jestem od x lat w Tmobile i potwierdzam. Czas na zmiany.

Aimeee no tak przerwa...u nas na szczescie tylko miesiac przedszkole jest nieczynne... w wakacje to jeszcze mozna to zsynchronizowac z urlopem i gdzies razem wyjechac na wakacje:tak: u mnie tescie sie deklarowali, ze chca mala zabrac na tydzien nad morze- jak bedzie chciala to czemu nie:happy:;-)Aimee ile placisz za przedszkole w pelnym wymiarze godzin??

reklama
Czesc paczuszki hehe ja zjadłam dziś już dwa na trzy dostępne pychota:-))) mam tak jak Klaudia- brzuszek sie obniżył, zgaga minela, zoladek nieucisniety, a juz sie cieszyłam ze schudłam (tydzien temu tylko 14 na plusie) a teraz wszystko tak smakuje mniam :-D ja sobie właśnie umówiłam fryzjera za 2tyg yeah zrobię się na bóstwo:p a pazurow nigdy nie robiłam u kosmet.,bo nie lubie na maksa brrr więc nie mam tego problemu buziaki girls

tylko, żeby Ci się z porodem i pobytem w szpitalu ta wizyta nie zbiegła:p
ale też mam w planie niedługo po porodzie do frycka iść, bo nie moge patrzeć już na te kłaki moje:p ale co tam i tak cały czas praktycznie w domu, tylko co właśnie lekarz czy szkołą, albo na obiad do teściowej w niedziele;]

Moniek_78
user-offline.png
czasami się zastanawiam jak to będzie kiedy trzeba będzie uważać na jedzenie, jakoś nie wyobrażam sobie tak bez czekolady żyć:p
ostatnio też mnie tak na jakieś małe % ochota wzięła, miałam chęć na żółtego Redsika, ale cóż... niedługo dziewoje się urodzą i najwyżej się jednego dnia postaram wydoić i narobić maluchom zapasów to może uda mi się 1 piwko sobie wypić:p chyba, że cycuś w ogóle się nie będzie nadawał do użytkowania, (wolałabym jednak karmić przynajmniej przez 2-3 miesiące);]

Ostatnia edycja:
Do góry