andzia25 witaj:-) Nie przejmuj sie pewnie za chwile poczujesz ruchy szkrabow!ja po 20 skonczonym tyg wiedzialam ze cos sie w brzuszku dzieje,ale tez mialam watpliwosci czy wszystko jest ok bo wszedzie gdzie kliknelam w internecie pisali ze juz powinny kopac a tak naprawde kopniaki poczulam ok 22 tyg teraz nadrabiaja niesamowicie
reklama
Witaj andzia25 :-) ja bym się tak nie sugerowała tym wszystkim co wyczytasz.Każda ciąża jest inna.Poza tym Twoje maluszki na pewno już nieźle brykają tylko być może jeszcze nie na tyle mocno,żebyś to poczuła,a może zwyczajnie przegapiasz te momenty.Na tym etapie bardzo łatwo to przegapić.Skoro na wizycie było wszystko ok to się nie denerwuj na zapas :-) Ja w obecnej ciąży pierwsze delikatne ruchy poczułam jakoś w 16 tyg ciąży.Nadal nie są to mocne kopniaki.W sumie najlepiej czuję,że maluchy "buszują" jak coś zjem czy wypiję i się położę na wznak,ale to też nie jest tak na moje życzenie.W pierwszej ciąży ruchy poczułam jakoś ok 20go tyg ciąży.W drugiej ciąży raczej szybciej te ruchy są wyczuwalne.Póki co dużo odpoczywaj i się nie stresuj.A kiedy teraz masz następną wizytę?
Pozdrawiam :-)
Pozdrawiam :-)
Ostatnia edycja:
A może to przez to,że brzuch nie nadąża się rozciągać,a małe rosną i się mega rozpychajątak sobie to tłumacze we wtorek mam badania połówkowe,poproszę lekarza,żeby zrobił mi usg szyjki...gdzieś przeczytałam ,że twardnienie brzucha może być objawem skracania się szyjki jery...do samego końca w strachu...moja ciąża jest jednoowodniowa jednokosmówkowa
reklama
agucha1986
Fanka BB :)
witaj Andzia brakiem ruchu się nie stresuj spokojnie ja swoje poczułam dokładnie w środę kilka dni temu czyli połowa 20 tyg więc spokojnie w końcu poczujesz najpierw wieczorkiem jak się położysz a potem dojdzie rano i w ciągu dnia jak nic nie będziesz robiła - trzymam kciuki żebyś jak najszybciej poczuła ruchy...
Madzix ja też mam ten rodzaj ciązy no niestety stres do samego końca będzie nam towarzyszył czy aby wszystrko jest w porządku o tym twardnieniu brzucha na pewno powiedz lekarzowi on coś na to poradzi...a i nie bierz wszystkiego co przeczytasz do siebie każda ciąża jest inna a z tego co mi lekarz mówił nie czuje się skracania szyjki...ja właśnie jutro mam kontrolną wizytę sprawdzającą czy moja szyjka coś znowu się skróciła czy nie 2 tyg temu właśnie mi się skróciła i teraz musze iść sprawdzić co się tam dzieje a boję się strasznie :-(
Madzix ja też mam ten rodzaj ciązy no niestety stres do samego końca będzie nam towarzyszył czy aby wszystrko jest w porządku o tym twardnieniu brzucha na pewno powiedz lekarzowi on coś na to poradzi...a i nie bierz wszystkiego co przeczytasz do siebie każda ciąża jest inna a z tego co mi lekarz mówił nie czuje się skracania szyjki...ja właśnie jutro mam kontrolną wizytę sprawdzającą czy moja szyjka coś znowu się skróciła czy nie 2 tyg temu właśnie mi się skróciła i teraz musze iść sprawdzić co się tam dzieje a boję się strasznie :-(
Podziel się: