Milenka28
Fanka BB :)
Konkurs mikołajkowe przebranie Prosimy o głosy Pozdrawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Konkurs mikołajkowe przebranie Prosimy o głosy Pozdrawiam
monia jak to cie z rozwarciem puscili jeszcze takim 3 cm?dzien dobry kobiertki doszly mnie sluchy ze styczniowek ze Anulka!!! w szpitalu wyladowala bo pojechala na ktg i dojrzeli sie u niej rozwarcia na 1,5cm i zostawili w szpitalu, ale chyba jest jeszcze w jednym kawaleczku. miejmy nadzieje ze wszystko ok. ja juz od dluzszego czasu chodze z rozwarciem na 2-3cm i jak narazie maluszki ssoebie b w brzuszku siedza chocoaz dzis w nocy brzuszek mocno bolal ale dajemy rade. 3majmy kciuki za Anulke
Witajcie
Ja z zapytaniem... Od samego rana pobolewa mnie brzuch, tak jakby miała przyjsc miesiączka. Trochę jestem w strachu. Leże i nic nie robie, czekajac az przejdzie, ale jakos nie za bardzo chce, wiec postanowielam napisac. Moze ktoras z Was miala podobnie? Co to może byc? Na poród to raczej za szybko !
Też tak nie miałam ale może miednica powoli przygotowuje się do porodu i wiązadłą się rozluźniają, albo maluchy główką napierają ( nie pamiętam jak masz ułożone maluszki) na szyjkę macicy i stąd ten ból - jeżeli masz możliwość to poleż i może skontaktuj się z lekarzem - lepiej dmuchać na zimne... ja bym jeszcze no-spę wzięła - nie zaszkodzi w doraźniym działaniu a jeżeli to jakieś skurcze to torchę mięśnie rozluźni - nie pamiętam zy bierzesz fenoterol, bo jeżeli tak to nospa bez sensu.Witajcie :-)
Ja z zapytaniem... Od samego rana pobolewa mnie brzuch, tak jakby miała przyjsc miesiączka. Trochę jestem w strachu. Leże i nic nie robie, czekajac az przejdzie, ale jakos nie za bardzo chce, wiec postanowielam napisac. Moze ktoras z Was miala podobnie? Co to może byc? Na poród to raczej za szybko !
monia jak to cie z rozwarciem puscili jeszcze takim 3 cm?
A ile waza Twoje maluchy? To pewnie wszytsko sie zamknelo, ja tez mialam w szpitalu rozwarcie 8mm i jak wypuszczalli mnie, to juz nie mialam.no puscili. to bylo tak ze pojechalam do szpitala na kontrole i zaczelam miec skurcze co minuty i dali mi chyba nifedipine na wstrzymanie akscji porodowej bo dla maluszkow jeszcze troszke za wczesnie bylo no i mialam juz rozwarcie na 2-3cm, no i tak siepomeczylam cala noc z tymi skurxczami a ani wody nie odeszly ani rozwarcie sie nie zwiekszalo, polezalam w szpitalu tydzien, skurcze staly sie slabe i nieregularne i puscili do domku. no i jak narazie oprocz twardnienie brzucha i bolu kosci lonowej nie jest najgorzej
Chodzi o takie jakby grzanie? Słyszalam ze tak czasami pobolewa miesiaczkowo, mnie tez czasami, ale dosc szybko 0przechodzi.Witajcie :-)