reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej laseczki:)
nadrobiłam, ale nie odniosę się do zadnej z was..
miałam dzis masakryczny dzień,,zaczął mnie mega napie..alać brzuch..w zyciu czegos takiego nie miałam. poród z Damianem to pestka do tego bólu..mam mega silny organizm, jestem mega wytrzymała na ból..a dziś płakałam tak mnie bolało..dzwoniłam do gina kazał wziąć 3 nospy i pyralgine i jest lepiej.
buziaki

reklama
Czesc dziewczyny! Ja niestety mam złe wiesci- pisze ze szpitala, szyjka 15mm, rozwarcie, zostaje na zalozenie szwu, ale musza mi zrobic badania, no i po zalozeniu dwa dni, wiec najprawdopodobniej swieta spedze tutaj:/ trudno-oby dzidziusie zostały w brzuszku jak najdluzej

Nie mialam zadnych! Totalne zaskoczenie... Odrobinke mi sie brzuch stawial... Kroplowka fenka i leze... Youssta tak jak mowisz- ale sie porobilo:( o tyle fajnie, ze okruszki dosć duze-980 i 1200g. Moje kochane malenstwa

Czesc dziewczyny! Ja niestety mam złe wiesci- pisze ze szpitala, szyjka 15mm, rozwarcie, zostaje na zalozenie szwu, ale musza mi zrobic badania, no i po zalozeniu dwa dni, wiec najprawdopodobniej swieta spedze tutaj:/ trudno-oby dzidziusie zostały w brzuszku jak najdluzej

o nieee :( 3maj sie Kochana! bedzie dobrze , jestes pod dobra opieka:tak:

Yummy_mummy_82
user-offline.png
-buziaczki ,trzymajcie się słoneczka.

Yoummy_mummy - to się porobiło.. 15mm to rzeczywiście niedużo. Faktycznie pewnie święta spędziesz w szpitalu, ale teraz maluszki są najwazniejsze zeby jak najdłużej posiedzaly w brzuszku..

tygryz3 - też chyba w szpitalu, ciekawe co u niej..
kl00dia - a o u Ciebie?

magda85 - wiesz już skąd ten ból? przeszlo?

Moniek78 - sposobu oprócz cytryny chyba nie m.. no ja zatkałam sobie nos, ale ohyda, bleee.. A na te skurcze plamienia to co bierzesz?

Dziewczyny ja też nie czułam że mi się szyjka skraca. i robi rozwarcie. Tak samo w ogóle nie czułam skurczy na ktg a wyszły mi osttnio na poziomie 40-60. Chyba trzeba chdzić po prostu cześciej do lekarza żeby niczego nie przegapić. No i fenek i leżenie.. U mne lekarz powiedział w listopadzie że ma powazne wątpliwości czy wytrzymam do 36tc, a ja jeszcze się toczę, więc reguły nie ma. Trzymam za Was kciuki !:-)
Dzisiaj obliczyłam że zażyłam 204 tabl. fenoterolu :eek:

Wizyta o 19.. brzuch już mi opadł troszkę no czuję że dzieci są bardzo nisko. Pewnie na ktg mnie wyśle i powie żebym przyszła za tydzień :rofl2:

O Kurcze!!! nie wesoło:( zaciskaj nogi, i leż spokojnie. Wszystko bedzie ok, Trzymam kciuki!!!

Youstta jesteś po prostu nie do zdarcia!!!! 200 tabletek fenka:szok::szok::szok::szok: wow a mówią że ciąża nie choroba
Trzymaj się,jak tyle wytrzymałaś to te ostatnie dni też dasz radę:)

Ostatnia edycja:
reklama
magda85 jak się dzisiaj czujesz? skąd taki ból? leż i odpoczywaj jak najwięcej
Yummy szkoda, ze święta w szpitalu, ale to dla dobra maluszków....założą szewek i dośmigasz do 38 tygodnia:-)
youstta na plamienia nic już nie biorę.....długi czas brałam luteinę, ale dr kazał odstawić bo ponoć na tym etapie ciąży jest zbedna. Ja mam macicę dwurożną i ponoć plamienia to uroda takiej macicy i może to trwać całą ciążę. A na skurcze biorę fenka obecnie 4 dziennie.....twardnienia i tak są, zwłaszcza w nocy albo jak dłużej postoję.
Mam nadzieję, że szyjka nadal twarda i zamknieta.....dużo leżę więc moze ładnie trzyma....mam jakąś obsesję na punkcie szyjki:crazy:
Dzisiejsza glukoza ok.....może ja jestem z innej planety ale nawet mi to smakowało:tak:.....fakt później mnie trochę mdliło. Jednak nie taki diabeł straszny.
Miłego dnia Dziewczynki.

Do góry