reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Volka moj lekarz tam pracuje i twierdzi, ze przy ulozeniu glowkowym i pierwszym porodzie SN raczej rodzi sie naruralnie (chyba, ze sa jakies przeciwskazania). Nie wiem czy ktos prowadzi takie statystyki i nie mam takiej pewnosci, ze tak faktycznie jest, ale ja nie licze na lut szczescia w tej materii...

reklama
walawenderki
user-offline.png
-kochana uspokój się ,nic jeszcze nie jest przesądzone.Nerwy szkodza maluszkom.Buziaki i całym serduszkiem jestem przy was.

Właśnie wróciłam z USG.
Z Antkiem wszystko dobrze, niestety u Laury scan Dopplerowski wyszedł powyżej górnej normy :shocked2::shocked2::-:)-(. Mam wrócić w poniedziałek na powtórzenie badania i podejmią decyzję co dalej. Być może, podadzą sterydy i zrobią cesarkę o wiele wcześniej. Boże jestem w szoku, łzy ciekną mi jak grochy...

walawenderki - ale co wyszło Ci powyżej normy? Ja miałam we wtorek robiony doppler płodu - tętnicę pępkową. Mam podane jakieś wartości RI, PI, S/D,MD,TAmaks.
NAwet nie wiem co one oznaczają, lekarz nic nie mówił.
Może w poniedziałek te badanie wyjdzie już dobrze.. trzymam kciuki. A wcześniej wszystko było ok z przepływami?

volka- pakuj się pakuj szczęściaro, już niedługo :)) może zostaw swój numer którejś z dziewczyn żebyśmy były na bieżąco, jesli oczywiście masz ochotę. Kurcze, jak Ty urodzisz to później ja :cool2:

Ostatnia edycja:
Paulinka - im dłużej czytałam Twoją opowieść tym bardziej włosy mi się jeżyły. Co za bezmyślność i znieczulica!!!
I to ma być niby cywilizowany kraj.Ale teraz już staraj się o tym nie myśleć, to już za Tobą. Teraz już jestem pewna czeka Cię cudowny czas z Twoimi maluszkami.

Walawenderki - Trzeba być dobrej myśli - wiem, że łatwo powiedzieć, ale z badaniami USG różnie bywa. Trzymam kciuki, żeby okazał się, że to zwykła pomyłka!

A ja od woczoraj czuję się jakoś dziwnie - jak leżę wszystko jest ok , ale jak próbuję coś zrobić na stojąco to odrazu zaczyna brakować mi tchu i brzuch strasznie ciąży. W ogóle mam wrażenie, że znów szybko rośnie, więc może to poprostu jest normalne.

Hej wszystkim,
Walawenderki, trzymam kciuki zeby wszystko skonczyło sie pomyslnie, troche wczoraj o tym czytałam, wiec nieznaczne parametry powyzej ogolnoprzyjetej normy to nadal jest ok tyle, ze badania nalezy powtarzac.
Sciskam Cie

dziewczyny a ja juz pisze do Was ze szpitala.Mialam od rana zrobione ktg-lekkie skurcze wyszly,ale co z tego?Na usg wyszło,ze dzieciaczki mają po 2600 i 2700,takze super no i tak jak podejrzewalam znow sie obrocily.Jeden ulozony poprzecznie,drugi miednicowo.Cos czuje,ze jeszcze tu troche poleze :/.Dam Wam znac pozniej!Buziaki

reklama
Do góry