reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ooo, w sumie skoro o seksie mowa to powiedzcie mi dziewczyny...ograniczałyście się jeśli o to chodzi? Bo ja szczerze i niestety z przykrością przyznaję, że praktycznie przez całą ciąże nic :/. I ja się za bardzo bałam i mój M też panikował. Lekarz niby pozwolił nam chyba do 25 tyg. ale my i tak panikowaliśmy heh.
A teraz tak sobie właśnie myślę czy przez tym moim pójściem do szpitala nie skorzystać trochę hehe. Bo ponoć to może wywołać poród, ale nie mam pojęcia czy to prawda. Oświećcie mnie :))

volka ja w pierwszym trymestrze miałam mega ochote..nogdy nie miałam aż takiej:) mój mąż był w niebo wziety:p..ale kiedy nadszedł drugi trymestr sytuacja odwróciła sie o 180 stopni:p niestety..czasami raz na tydzień sie poprzytulamy, ale nie częściej, a czasem nawet rzadziej:( ale co zrobić jak nie ma ochoty..
ja nie wierze, w żadne przyspieszacie porodu..chyba że coś sie juz zaczęło, to można przysieszyc:)
mój gin mówił, że jak wszystko bedzie ok, to moją ciąże rozwiążemy w 38 39 tygodniu, a wam mówia, że duzo szybciej, zastanawiam sie czemu?

Volka u mnie posucha od samego poczatku, bo mialam plamienia i stanowczy zakaz od ginekologa:-D

A na poczatku bylo ciezko wytrzymac, tak jak Madzia mowi;-) Teraz wrecz przeciwnie:-D:-D

Niby w spermie jest jakas substancja, ktora przyspiesza, no i generalnie orgazm... Ale mysle, ze skoro zosta Ci tydzien do rozwiazania to bez przesady.... Szalej malenka:-)

sex? jaki sex?:-D ja po tej ciąży to będę normalnie dziewicą z odzysku :-D

yoummy_mummy - miednica? nie.. oooo! czyżby coś mnie ominęło z dolegliwości?:happy: ze schorzeń ortopedycznych to boli mnie okrutnie kręgosłup tak na dole i rozłazi mi się spojenie łonowe.

volka - poskacz trochę po narzeczonym przed porodem jak masz możliwość :-), później po porodzie będzie celibat przez 4-6tyg.

magda85-gdańsk - mi lekarz powiedział że chciałby żebym urodziła po skończonym 36tc, czyli w trakcie 37tc. Jutro go dopytam o szczegóły bo mam wizytę o 18.. Wcześniej mi mówił że fajnie będzie jak wytrzymam do 38tc, więc on też się nie spieszy, tylko nie wiem czy ja dam radę bo od 31tc mam już rozwarcie na 2 cm. Wiem tylko że nie chciałabym urodzić przed 36tc:)

walawanderki - jutro 30tc! wyprawka i torba do szpitala gotowa? ja jeszcze leżaczków nie mam, ale z tym to się nie pali..

MoniaN - zuch dziewczyna z Twojej Oli :)) szkoda że masz tak daleko szpital, bo pewnie częściej miałabyś odwiedziny.

ewaw1 - kciuki zaciśnięte :)

Do nas dzisiaj przyjechali teściowie. Przywieźli obiad na dwa dni, torcik dla mnie i wypełnili lodówkę jedzonkiem. A ja leżę i wszycy o mnie dbają :) Żyć nie umierać :-D Chociaż teściowa mi powiedziała że już widać że taka wymęczona jestem że ona normalnie się męczy jak na mnie partrzy :baffled: Ja już się przyzwyczaiłam do swojej bladej, zmęczonej gęby w lusterku

Witajcie,

Monia N- bardzo się cieszę, że naładowałaś akumulatorki. Niech starczą Ci na jak najdłużej. A co do Oleńki to ja mam wrażenie, że dzieci często rozumieją więcej niż nam się zdaje.

Renia - tak jak mówisz, wkrótce nie będzie czasu na sofkę :-):-)

Yummy mummy - u nas tylko spojenie i cierpnięcie nóg dają się we znaki.

volka - sex???? a co to jest :-D:-D:-D Ja już zapomniałam jakie to uczucie :-D:-D:-D U nas całkowity zakaz :no::no: Biedny M

Youstta - torba zostanie spakowana jutro ;-).

A u nas dziś znajomi byli z trójką dzieci. Małe kochane diabełki ;-). Uśmiałam się jakie zainteresowanie wzbudziła u nich moja ciąża :-D . Generalnie dzień udany tylko to zmęczenia daje popalić.

Paulinka i Tossa ogromne ogomneeee Gratulacje :))

Dziewczyny uspokoilyscie mnie troszke takze bardzo Dziekuje,postaram sie nie panikowac,i myslec ze wszystko bedzie dobrze:)
powiem Wam ze rozmawialam tez z Moja mama i powiedziala ze jak urodzila mnie i Moja siostre (tez jestem z ciazy blizniaczej), to lekarze mowili ze roznica miedzy nami to tak jak miedzy innymi dzieciaczkami jakis miesiac. Ja wazylam 2300 ,siostra prawie 2800. do tej pory ta roznica sie trzyma ja mam 166 i moja normalna waga 47,48kg siostra 173 i 58,60. najsmieszniejsze ze Moja mama dowiedziala sie dopiero w 9 miesiacu ze nosi w sobie dwojeczke,a nie jak do tego czasu jej mowili-jedno dziecko.
U mnie troszke sie dzieje dolegliwosci nie ustepuja,a na dodatek zlapala mnie jakas swedzaca wysypka,brzuch mam calutki w czerwonych plamach ( jak dla mnie wygladalo to jak rozyczka..) .
bylam wczoraj w szpitalu,zrobili badania, a ze ponoc wyszlo wszystko ok. puscili mnie do domku. Dzieki Bogu.
W pierwszej ciazy przeszlam cholestaze, takze mam powody do strachu, no ale na to jeszcze chyba za wczesnie..
ehh..ciagle tylko narzekam i narzekam..

Gratuluje rozpakowanym mamusiom:) Rzadko tutaj do was zaglądam więc za każdym razem mam dużo do ogarnięcia. Ja jutro ide do gina na kontrolne badanie po zabiegu czy z moim drugim dzieciaczkiem wszystko w porzadku. A o drugiego bobaska martwić się już tak bardzo nie muszę bo jest w niebie ale w sreduszku u mnie zagrzał ciepłe miejsce. Pozdrawiam dziewczynki.

reklama
wiesz co ja mam po sexie taki ból i wrazenie, ze spojenie łonowe, ale na wysokości cipki mi sie zaraz rozejdzie:(

OMG chyba warto o tym wspomniec lekarzowi, ponoc czesto w c.mnogiej spojenie sie rozchodzi. Jak znam zycie to ten problem mnie rowniez na bank nie ominie:-D:-D

Mam wrazenie, ze w tej ciazy, zaliczam wszystkie punkty obowiazkowe i te z * w kwestiach dolegliwosci ciazowych:-D
Gdzies w 21-22 tc tez mialam bole w tej okolicy,a do tego wszystko spuchniete- poki co problem sam minal, zobaczymy na jak dlugo;]

Do góry