reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczyny wciągnęłyśmy właśnie pyszne ciacho które kumpela przyniosła i małe się rozbrykały:)) posmakowało:-D

volka- mamaMacka rodziła na polnej ja póki co też tam planuję choć mój lekarz tam nie pracuje i wtedy takie nieciekawe opinie są jak do ciebie podchodzą:( nawet byłam na konsultacji u lekarza z polnej i rozważałam zmianę ale w końcu się nie zdecydowałam, zobaczymy...
miałam bóle i w nocy pojechałam skontrolować co się dzieje to pierwsze pytanie: jaki lekarz prowadzący!!

reklama
Yummy_mummy_82 u mnie z szyjką trochę lepiej, bo mam 30mm, ale jeszcze ponad miesiąc temu było 40mm. Mam nadzieję, że się nie skróci zbytnio. Też staram się leżeć, ale w weekendy na uczelnie trzeba śmigać, a oprócz tego inne obowiązki.

tygryz3 u mnie w brzuszku też dominuje jedna dzidzia (jest większa i sobie po lewej na dole leży), a wydaje mi się że tej drugiej nie czuje w ogóle, tylko tamta szaleje. Jestem prawie co tydzień u gina i niby jest w porządku, a za tydzień ide w końcu do mojej pani i dokładnie mnie zbada (byłam u niej też wczoraj, ale taka masa ludzi, że nie było czasu na dokładne USG:/)

domi domyślam się o czym piszesz...Nadia miała prawie 3i pół roku a przeżyłam chwile grozy.Raz wyciągnęła tygodniowego,śpiącego Kacperka z łóżeczka i mi go przyniosła obejmując całymi rączkami jego główkę.Raz znowu nakarmiła bąble paluszkami.To są sekundy...Oczy trzeba miec wszędzie:tak:
yummy mummy ja urodziłam SN.Kacper(pierwszy)był ułożony główkowo a Zuzia właśnie pośladkowo.Lekarka ją ze mnie dosłownie wyciągnęła.

Wróciłam

:-) o matko...
leżałam w szpitalu orłowskiego przy Czerniakowskiej- najpierw małe skurcze,a potem fala wymioty i biegunka.. ale mnie nawodnili i dziś puścili :-) póki co nie rodzę i nie widać końća ciaży..szyjka 30 mm :wściekła/y:zamknięta!!! nic a nic się nie skraca...

Boże ...ale się nasłuchałam rodzących ...wiecie aż mnie wtedy zaczynało boleć :-) przy mnie 5 dziewczyn urodziło :-)

Buziaki :-) jak to dobrze być w domku :-) a i jeszcze chłopcy ważą : 2600 i 2400 i dalej główkowo leżą.

Ostatnia edycja:
ja też planowałam rodzić na Polnej i miałam lekarza, który tam pracuje ale niestety nie zdążyłam dojechać :-D

Madzia 842 mam nadzieje ze nie urodzilas w samochodzie:-)

enaflo moga Cie nie przyjac jak lekarz nie z Polnej:crazy:

ja tam rodzilam pierwsze dziecko: wiec powiem tak: polozne na oddziale tragedia! ale podczas porodu opieka super, no i rewelacyjny oddzial noworodkowy dla wczesniakow, co w naszym przypadku ma wielkie znaczenie:tak: ale to poloznictwo to naprawde Boze zmiluj... blagasz o znieczulenie, a one maja Cie w d....e, jestes dla nich kolejnym przypadkiem, wiec bez swojej poloznej tam sie juz nie wybieram:no:
kla00dia
user-online.png
30 mm <bujawoblokach> to jeszcze duuuuzooo, a szyjka twarda i zamknieta? U mnie jest ten problem, ze nie wiadomo ile bylo wczesniej, bo w badaniu bylo i jest wszytsko ok, wiec nawet nie mierzyl w USG szyjki:confused2: Ujscie wewnetrzne sie skraca... A zorientowalam sie bo puchlo mi spojenie;/ A kiedy masz nastepne badanie?
moniora02
user-online.png
i dlugo rodzilas? Zuzia, ile miala punktow? Dzielna dziewczyna, podziwiam:tak:

tydzień temu córeńka miała 2200g a synuś 1980g
szyjka 1,5cm i rozwarcie na opuszek - ale ja nie szykuję sie na poród SN tylko na CC więc lepiej żeby się jeszcze nic nie rozwierało :-)

reklama
Palinka24 - super , że jesteś już w domku :-) Od czego Ty kochana dostałas tych wymiotów i bieguny ??? Cos mi się wydaje, że ułożenie chłopaków już tak zostanie. Waga super. ;-)Jeszcze tydzień i możesz rodzić.

Tossa - jak Ty wytrzymujesz bez swoich prac domowych :-D:-D.

Do góry