reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie moje kochane :)
Będzie tak zupa pomidorowa, a potem kurczak na ostro + sałatka do tego...mniam :D
A na deser natomiast będzie...będzie tort z malinami ( maliny miałam w zamrażalniki a raczej mam jeszcze 6 pudełek :O ) i malinki będą w środku ciasta a również na wierzchu :D
Mimo tego,że się źle czuję chcę żebyśmy dziś w trójkę zjedli pyszny obiad :)
* Zauważyłyście dziewczyny,że my nigdy się nie chwalimy,że do nas koleżanki, przyjaciółki przychodzą na niektórych forach tak się chwalą,że to jest porażka :p

Ostatnia edycja:
reklama

karola
- nie wiem jeszcze w którym będę rodzić :-) u mnie cyrki z ginką wyszły obraziła się na mnie że poszłam na wizytę do innego lekarza i powiedziała że teraz już mam do niej nie przychodzić..i wiesz postanowiłam że 27 list. pojadę do szpitala do wawy - mam skierowania do trzech...i położę się to mnie zbadają serce osłuchają..

Dziś przyszedł wózek....czysty,pachnący...suuuuuuperrrrr :-D

u mnie dziś grochowa...:-) a na deser ....ciasteczka,delicje...
Pogoda do dupy taka smutna,pochmurno :-)
tak liczę że ja do 4 tygodni i urodzę :-) hihihi

Fantazjowa - chyba zjecie w szósteczke :):):)
Ja zaczynam moj urlop macierzyński od poniedziałku. Trochę wcześnie, ale w przeciwnym razie nie zostałby mi przyznany, bo zwolnienie przekroczyło by dozwalająca liczbę tygodni. U nas jest 52 tygodnie : 26 płatnego i 26 niepłatnego,chyba, że masz inaczej w umowie. W moim przypadku płacą mi za 39 tygodni: pierwsze 6 tygodni 90% wynagrodzenia a pozostałe 33 urzędową kwotę.

Dziewczynki - podeślijcie jakiś obiadek, ja od wczoraj nie mam siły na nic. Czekam na wyniki badań i strach tak mnie sparaliżował, że nie jestem w stanie nic zrobić. Siedzę i sprawdzam tylko skrzynkę czy już są. Nie nawidzę tego czekania.

Paulinka - fajna pani doktor niech ja .....
Lepiej wklej zdjęcie wózka na pocieszenie.

Domi - gratulacje kochana, czekamy na relacje jak dojziesz do siebie no i na zdjęcia tych kochanych pyszaczków.

Sylwina - odezwij się koniecznie po wizycie

Tossa, Youstta - co u Was ????

Ja rezygnuję ze słodyczy,dość już.
:-)
też bym miała dość po takich pysznościach jak rurki z kremem. Ja ostatnio wchłonełam paczkę kasztanków, przegryzłam paluszkami słonymi i na dokładkę zjadłam puszkę brzoskwiń. Myślałam, że puszczę pawia. Ale po 2 dniach była powtórka, tylko zamiast kasztanków dorwałam raffaello

Ostatnia edycja:
Ojjj ale pyszności robicie, dziewczęta!
Ja dzisiaj nie wymyślam- pierogi odgrzeję hehe.
Palinka no i ja też już za niecałe 4 tyg. powinnam się rozwiązać. Kurcze, jak to zleci!
Powiem Wam, że się w końcu zabrałam i spakowałam dzisiaj torby- do szpitala i dla dzieci.
Zamówiłam też jeszcze jeden kombinezonik ciepły na drogę jak będziemy wracać ze szpitala i chyba zamówię wózek. Popłaciłam rachunki i jestem spłukana do końca miesiąca heh.
Walawenderki a jak to jest z tym macierzyńskim? Tego się nie załatwia dopiero po porodzie? I ja myślałam, że nam przysługuje 31 tygodni.

Agatko- nie wyobrażam sobie siebie w 39-40 tygodniu ciąży.. jak teraz ledwo leżę,mało chodzę a o siedzeniu nie wspomne...chce donosić do bezpiecznego dla chłopców czasu i się rozpakuje..

ja też mówiłam że dość ze słodyczami ale wytrzymam góra dwa dni i znowu je jem :-)
zaczyna mnie brzuszek boleć lecę się kłaść:-) ojej i mam takie malutkie skurcze już prawie co dzień..

a czytałam na grudniówkach że salsik-( pisała kilka postów u nas) urodziła dwie dziewczynki.

reklama
volka -Słońce nie wiem do końca jak jest w kochanej Polszy, ale w UK tak to jest liczone. Nie zapomnij , że wciąz Ci przysługuje urlop wypoczynkowy. U mnie liczone jest według mojej umowy.

Do góry