reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Paulinka - nie mogę z tej Twojej iskiery:-D:-D, mam nadzieje, że nasza Laura też będzie taką agentka :-). Bo jak narazie Antek dokazuje w brzuchu, a taki był spokojny na początku, aż się o Niego martwiłam, że mało co się rusza a teraz ....;-)

mamaMaćka - raz jeszcze gratulacje, a jak Maciuś reaguje na siostry. Nie jest zazdrosny ??? Zdjęcia na FB słodkie.

Bliźniakowa - witamy w klubie

Dziewczyny ja dziś cały dzień przy żelazku, boziu końca nie widać tego prasowania, aż mi nogi w tyłek wchodza za przeproszeniem.

reklama
mamaMacka nam tez pokaż zdjęcia maleńkich:) wszystkiego dobrego!!

ja dziś mebelki zamówiłam :)) zobaczymy czy terminu dostawy dotrzymają tylko

jak tak czytam ile macie dolegliwości to my ostatnio całkiem dobrze się trzymamy wyniki poprawiły się i jest ok, gorzej wcześniej z nami było, teraz tylko straszna zgaga i często płytki oddech

MamaMacka gratulacje!!!!
magda85-gdańsk dzięki za miłe słowa. U mnie niestety kiepsko znów ostatnio z moim M....aż szkoda pisać. Coś mu odpieprza jeszcze przed samym porodem a ja już nie mam nerwów na to wszystko. Liczę jedynie na to, że po porodzie wszystko się zmieni. Ehhh...:no:

bliźniakowa
user-offline.png
-WITAJ MILUTKO:-)
Spałam i co ja będę w nocy robiła?

bliźniakowa - witam nową mamusię :-)

dziewczyny ja się dzisiaj tylko melduję.. wczoraj miałam skurcze co 15 min, po fenoterolu i Mg na szczęście przeszło myślalam że się zaczęło.... Dzisiaj już nie czuję skurczy, ale pojawił się potworny ból głowy mdli mnie cały dzień. Ledwo żyję.

Hej :*
Witam nową mamusię i gratuluję mamaMacka :)
Moje kruszynki dobrze - czuję je dobrze dziś :p
Dostałam po kolei od każdej kopniaka.

magda85-gdańsk dzięki za miłe słowa. U mnie niestety kiepsko znów ostatnio z moim M....aż szkoda pisać. Coś mu odpieprza jeszcze przed samym porodem a ja już nie mam nerwów na to wszystko. Liczę jedynie na to, że po porodzie wszystko się zmieni. Ehhh...:no:

A mogę się zapytać co Twojemu M. odpierdala?
Ja za moim tak tęsknie,że szok...z Kacprem się codziennie widzi aczkolwiek wtedy ja zmykam z pola widzenia :< Jak ja miesiąc bez niego wytrzyma? Jak ja go tak kocham :(\

Witam:-(Ja po wizycie u lekarza i złe wiadomości niestety. Są dwie pozytywne... jeden z dwójki to chłopak a drugi płod niewiadomo ale zdrowy. U chlopca stwierdzono zastawkę cewki tylnej co oznacza ze nie może zrobić siusiu a co za tym idzie powiększony ma pęcherz. Może doprowadzić to do niewydolności nerek a nawet ich zaniku. Możliwe jest wprowadzenie cewnika do pęcherza płodu ale nie wiadomo czy lekarze podejmą się tego w ciąży bliźniaczej. A zajmują się tym tylko dwa ośrodki w Polsce. Ogólnie kobiety jestem załamana i łzy nie przestają mi lecieć. Tak bardzo modliłam się żeby wszystko było w porządku:(

Fantazjowa- ano lata z kumplami po pracy prawie codziennie gdzieś. Czy to na piwo czy w weekend na coś więcej. W niedziele i poniedziałek miał wyrzuty sumienia i już stwierdził, że pójdzie się leczyć, ale wczoraj znów ktoś go wyciągnął i znów wrócił spity. Dziś z jego mamą rozmawiałyśmy i doszłyśmy do jednego wniosku: jeśli nic się nie zmieni po porodzie to wtedy się pomyśli. A myślisz, że ja tego mojego durnia nie kocham? Najgorsze, że on jest dobrym człowiekiem i zawsze mi go żal potem. Ehh...już mówie, błędne koło...

reklama
Witam:-(Ja po wizycie u lekarza i złe wiadomości niestety. Są dwie pozytywne... jeden z dwójki to chłopak a drugi płod niewiadomo ale zdrowy. U chlopca stwierdzono zastawkę cewki tylnej co oznacza ze nie może zrobić siusiu a co za tym idzie powiększony ma pęcherz. Może doprowadzić to do niewydolności nerek a nawet ich zaniku. Możliwe jest wprowadzenie cewnika do pęcherza płodu ale nie wiadomo czy lekarze podejmą się tego w ciąży bliźniaczej. A zajmują się tym tylko dwa ośrodki w Polsce. Ogólnie kobiety jestem załamana i łzy nie przestają mi lecieć. Tak bardzo modliłam się żeby wszystko było w porządku:(

Słońce :( Trzymam kciuki za Ciebie i za maluszki! Na pewno będzie dobrze myśl tylko i wyłącznie pozytywnie :) Każda z nas byłaby załamana,ale nie płacz,bo maluszki czują,że Ty płaczesz, jesteś smutna...Jeszcze na pewno wszystko będzie w porządku. Czasami się tak zdarza,ale każda z nas tutaj będzie a Twoje maleństwa trzymała kciuki!

Do góry