reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc dziewczyny :-)
Normalnie czuje,ze musze Wam napisac, ze dzisiaj odbieram wyniki i nie ukrywam, ze mam nadzieje ze bedziecie trzymaly kciuki. Po dosyc konkretnie zwiekszonych leukocytach dostalam tabletki i skierownie na kolejna morfologie i CRP. No i dzisiaj wlasnie odbieram wyniki. Strasznie sie boje. Z tego co czytalam w necie o leukocytach i CRP to mam juz dosyc. Za kazdym razem obiecuje sobie ze juz nic nie bede sprawdzac w necie, bo tylko sie nakrecam, ale i tak zawsze robie to samo. W kazdym badz razie chyba najbardziej boje sie tego ze moj gin jest na urlopie i wraca dopiero 22.12.09. No ale powiedzial mi co i jak takze powinnam dac sobie rade do tego czasu. jakby bylo cos nie tak to mam brac antybiotyk, ale istkrzy sie we mnie jakas iskierka nadzieji ze wszystko bedzie dobrze, choc czesto w to watpie a stracha mam jak nie wiem co.
Trzymajcie kciuki :tak:
Ivi nie ma nic gorszego niz czytanie na necie..tam najgorsze scenariusze najczesciej opisywane sa..nic sie nie martw. Napewno sie poprawilo. Trzymam kciuki. Koniecznie daj znac jak odbierzesz wyniki. A do powrotu gina z urlopu 6dni tylko takze dasz rade;-)

reklama
To my monia tak samo nawet tyjemy..ja mialam 66 przed ciaza a teraz 83 czyli rowniutko po 17 kg nam przybylo, ale Twoi chlopcy ciezsi troche..i dokladnie od 32 tyg rozstepy zaczely mi sie robic.Mam pod brzuchem takie sine krechy:-:)szok:

smiesznie by bylo jak bysmy sie jeszcze tego samego dnia rozpakowaly:-D No a tak balysmy sie tych rozstepow a i tak nas dopadly :wściekła/y: no ale czego to my nie zniesiemy dla naszych maluszkow. ja tylko mam metlik w glowie bo niewiem jaki rodzaj porodu mamwybrac pierwszy bobas ulozony glowkowo drugi posladkowo i niby moge tak i tak i niewiem na ci sie zdwecydowac tym bardziej ze kazdy lekarz doradza co innego:sorry:

smiesznie by bylo jak bysmy sie jeszcze tego samego dnia rozpakowaly:-D No a tak balysmy sie tych rozstepow a i tak nas dopadly :wściekła/y: no ale czego to my nie zniesiemy dla naszych maluszkow. ja tylko mam metlik w glowie bo niewiem jaki rodzaj porodu mamwybrac pierwszy bobas ulozony glowkowo drugi posladkowo i niby moge tak i tak i niewiem na ci sie zdwecydowac tym bardziej ze kazdy lekarz doradza co innego:sorry:
Wlasnie tez tak dzisiaj o tym pomyslalam, ze pewnie jeszcze tego samego dnia urodzimy:-) Te rozstepy strasznie mnie doluja..mam nadzieje ze sie wchlona troche..:wściekła/y:Wydaje mi sie ze powinnas jednak zdecydowac sie na cesarke, to chyba bezpieczniejsze rozwiazanie przy dwojeczce..no ale musisz sama podjac decyzje!Za mnie w sumie gin podejmuje..nie mam nic do gadania. No i dobrze. Zdaje sie na niego.

Dziewczyny, ja się już psychicznie na cesarkę nastawiłam. Lekarz mówiła, że przy dwójce nie warto ryzykować i w dodatku to moja pierwsza ciąża więc niewiadomo jak mój organizm zareaguje na taki wysiłek. Dodatkowo tylko jedna (jak dotąd) ułozona główkowo. Ja jestem strasznie mała - bliźnięta w rozmiarze XS. Waga startowa 48 kg - teraz 60. Śmieję się, że wzrostu mam 160 a w pasie już prawie 100 :)

Jeżeli chodzi o czytanie w Internecie to postanowiłam przestać - czlowiek tylko się nakręca wypowiedziami osób, które też nie do końca się znają i piszą zawsze najgorsze a my czytając to widzimy u siebie wszystkie objawy chorób z Encyklopedii Zdrowia. :)

Witajcie środowo :-)

A'propos schizów - mam wyniki badań. Nic nie wskazuje na szczęście na cholestazę (próby wątrobowe w normie), ale niestety na skórze, po wewnętrznej stronie rąk, w okolicy pach i na krzyżu pojawiły mi się czerwone kropki, skóra spękana niemiłosiernie i piecze coraz bardziej. Co to za cholerstwo? Dobrze, że jutro mam gina, bo chyba szukałabym wcześniej jakiejś pomocy. Na dodatek strasznie mnie połamało i mam kłopoty ze wstawaniem i chodzeniem.

I niestety tez należę do tych z Was których rozstępy nie ominęły. Mam dużo drobnych pęknięć na brzuchu. Smarowałam się 4 miesiące kremem Mustela, który miał zapobiegać. Niestety nie wyszło mu. Teraz, gdzies od 3 tygodni smaruję takim na już powstałe rozstępy i chyba to "rozstępowanie" troche sie zatrzymało, ale już sama nie wiem, może to moje złudzenie.

moira mysle, ze dermatolog ci sie klaniasiostra moejej kolezanki z pracy pod koniec ciazy blizniaczej miala takie uczulenie. musiala sie z tym meczyc niestety az do porodu. za wiele w czasie ciazy uzywac nie mogla.

dziewczyny a teraz z innej beczki co sadzicie o tym wózku? ma mozliwosc wpiecia fotelików samochodowych z tej samej serii , dzwonilam do producenta. tez ma 2 porzadne gondole, a głowna zaleta jest szerokość!!!!
WÓZEK IMPLAST SPIDER COMFORT 2009 GRATISY (842570786) - Aukcje internetowe Allegro

Pauli - wózek jest w sumie niezły, też się nad nim zastanawiałam, ale mnie nie podobały sie te koła z przodu - ponoć taki model jest niestabilny przy wjeżdżaniu na krawężniki i pokonywaniu przeszkód, zwłaszcza właśnie w szerokich wózkach bliźniaczych. Ja mam koło domu sporo wertepów i uznałam, że lepiej w moim przypadku kupić standartowy czterokołowiec.

Pauli - szerokość to ogromny plus! No i przyznam, że nie wiedziałam, że do niego wpinają sie foteliki. Jakbym nie miała dużo wertepów koło domu to kto wie, pewnie myślałabym o nim poważnie :-) A w jakiej okolicy Ty mieszkasz? Może Tobie te koła by nie przeszkadzały? Fajnie byłoby znaleźć gdzieś jakieś opinie na jego temat. Może na www.blizniaki.net by coś było. Tam ponoć są opinie o wózkach ale przyznam nigdy do nich nie dotarłam.

reklama
Pauli - szerokość to ogromny plus! No i przyznam, że nie wiedziałam, że do niego wpinają sie foteliki. Jakbym nie miała dużo wertepów koło domu to kto wie, pewnie myślałabym o nim poważnie :-) A w jakiej okolicy Ty mieszkasz? Może Tobie te koła by nie przeszkadzały? Fajnie byłoby znaleźć gdzieś jakieś opinie na jego temat. Może na www.blizniaki.net by coś było. Tam ponoć są opinie o wózkach ale przyznam nigdy do nich nie dotarłam.
moira ja mieszkam na blokowiskach w Nowej Hucie, oprocz parku gdzie sa asfaltowe alejki cale osiedle to chodniki;) do tego takie nawet 15-sto letnie;) boje sie tylko, ze w parku na alejkach nie bede w stanie latem minac sie z drugim wozkiem w przypadku DUO JUMPERA. no i do sklepu juz teraz wiem, ze musialabym jezdzic do okola osiedla bo odemnie za duzo schodkow po drodze;(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry