reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hejka wkońcu wszystko nadrobiłam

fantazjowa gratulacje z tą trójeczką życze zdrówka i powodzenia :-)

youstta mdłości powoli zanikają tylko jeszcze rano mnie męczą dopuki nie zjem śniadania a potem jest już spoko :-)

dziewczynki czy wam na początku jedenastego tygodnia zaczą rosnąć już brzucholek bo ja mam takie wrażenie że rosne już :szok:

reklama
miki3274
user-offline.png
mnie wywaliło od samego początku

Łoooj no w końcu udało mi się Was przeczytać!
Mnie nie było od piątku, bo wczoraj od rana przygotowywałam się na wizytę u mojego gina i na gości.
Zrobiliśmy baby-shower :). Fajnie było, prawie jak za dawnych czasów jak robiło się jeszcze urodziny dla koleżanek :).
A na wizycie co ciekawego? Chłopcy mają po 1900 i 1800 mniej więcej, więc nie jest źle.
Wymaz na paciorkowce pobrany, teraz czekać.
Szyjka skróciła się, ale tylko o pół cm, lekarz nic nie gadał- liczy, że jeszcze wytrwam trochę.
Aaa i z nowości- jeden chłopak przekręcił się i teraz oboje mają główki u góry i leżą pupkami w doł ;P.
Umówiłam się już też na przyjęcie do szpitala na 12 grudnia i jak dobrze pójdzie to 15 będę miała cięcie.
Gin powiedział, że będzie chciał zrobić tak żebym na święta była już w domku :).
A najlepsze jest to, że 15 grudnia chrzestna moich maluszków i zarazem moja najlepsza psiółka ma urodziny :). Ale by był prezent!

A mnie boli brzuchol...:-( podejrzewam że jeden z chłopców przyjął dosyć dziwną pozycje i w niej pozostał... bo brzuch mi z jeden strony ,,spuchł'' od dwóch dni po prostu szaleją ...
wogóle nie mogę leżeć na prawej stronie tak mnie żebra bolą i brzuch jakby się opuścił i zrobił mega większy..

ja już mam prawie wszystko dla dzieci, jedynie mleka mi brakuje i musze dokupić pieluch i chusteczek nawilżających.

volka ale ci zazdroszczę że znasz już termin do szpitala !!! może tez mi się jutro uda poznać - będzie mi wtedy lżej na duszy :-) w sumie to 2 dni różnicy jest między nami :-)

Miki u mnie też szybko było widać :)
Tossa Ty kochana to naprawdę na lanie zasługujesz, jak nie mop to kopytka:no: :no:Domyślam się, że masz jeszcze listę rzeczy do zrobienia przed porodem ;-) Ale spoko ja też mam, bardzo długą ;-)
Volka super, wy już razem święta spędzicie :-)
Palinka u mnie też rewolucja w brzuchu. Wcześniej narzekałam, ze jeden synuś taki spokojny to teraz mam, oddaje z nawiązką. Brzuch mnie boli tylko z lewej strony nad jajnikiem ale to jest tak...najpierw seria kopniaków a potem maluszek chyba się wypina, bo taka twarda górka się robi.
Znowu zaczynam mieć schizy i nie wiem, czy jutro nie jechać do gin??? Wizytę terminowo mam dopiero na czwartek. Kurcze no w sumie to nic się nie dzieje....sama nie wiem.
Czasem robi mi się jeszcze taki twardy brzuch na dole, ale wtedy też wygląda to tak jakby maluchy sie tak zsunęły na dół i wypinały. To trwa max do 10s i potem wszystko się rozchodzi, też tak macie?
Dodam jeszcze, że jak M jest w domu i ja mogę dzień na leżąco spędzić to jest super nic nie boli, brzusio ok. A teraz akcje z rodzinką i stres żeby mnie poród w sylwestra nie dopadł, wtedy 33 tc zaczynam .

Aaaaa u nas nadal negocjacje trwają, jest jakiś postęp ale nie chcę zapeszać :confused2:

Ostatnia edycja:
ej żeby nie było mój mąż wczoraj umył okna a dzisiaj ...jestem w szoku bo....uprasował firankę i powiesił w dużym pokoju ! :-)
ja już ostatecznie spakowałam torby do szpitala
jeszcze musze zrobić rozpiskę mężowi co i jak co ma zabrać jakby co i gdzie co leży :-) ewentualnie żeby dzwonił do mojej mamy :-)
ufarbować się musze o!

Wstałam dziewczynki.W nocy miałam mega biegunkę.
Tossa mój też wsio zrobi oprócz gotowania.
Dzisiaj zerwałam się jak opętana.Śniło mi się,że mieszkanie mi okradają.
Milego dzionka.

eh... też bym chciała znać termin..a tu trzeba czekać aż coś się zacznie...wiem jedynie że po 9 grudnia mogę do szpitala wybranego a przed do innego :-)

Monia
- u mnie wczoraj to był cyrk w brzuchu ...ale powoli się uczę walczyć z histerią że to już...ale z drugiej strony mylna jest dla mnie jedna oznaka...jak boli brzuch i do tego oblewają mnie siódme poty..
najgorsze są jednak noce..chodzi o przekręcanie się...dziś mimo że wziełam nospę na noc bolał mnie brzuch ale teraz jest już ok..pozatym że pojawiły mi się rozstępy z soboty na niedzielę:-((((((((((((((((((((((((

Agata
- cóż za sen....nie dobrze z tą biegunką.:-(

reklama
Agata mój gotuje, sprząta, nauczył się teraz pranie robić , okna myć , wczoraj nawet prasował, przy samochodzie coś podłubie, w domu z prac remontowo - elektryczno - hydraulicznych też stara się sam robić ale najlepsze co mu wychodzi to...ciasta !!! :-) i to nie piecze prostych typu piernik , tylko np makowce, strucle jabłkowe, jakieś takie wymyślne że ja to się nie podejmuję nawet :-)

mój dzisiejszy brzuch

por

Ostatnia edycja:
Do góry