reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie :-) ale jestem nie wyspana ...normalnie nic za oknem nie widać..taka mgła..wypiłam ciepłe kakao i zmykam pod kołderkę chyba ...
nocka przespana ale zawsze tak jest...dwie nie przespane to trzecia przespana :-)

Brzuszki super :-D ja zrobię w piątek swojemu fotkę urósł ..teraz mamy 113 w najszerszym miejscu :-)

reklama
Karola88 spory brzusio miałaś:-)
Volka piękne zdjęcie :-) A co do rozmiarów brzuszków bliźniaczych, to wszyscy znawcy mówiący "gdzie ty te dzieci mieścisz" uważają , że w ciąży bliźniaczej musisz być przynajmniej dwa razy większa niż z jednym dzieckiem:tak:
Ja ponad miesiąc temu usłyszałam od lekarza córki "o widzę, ze wkrótce rozwiązanie" ale jak powiedziam, ze to bliźniaki to p. dr powiedziała, ze pewnie od wszystkich słyszę ze malutki mam brzuch a przecież głównie zależy to od tego jak dzieci się ułożą.
Ale dziś paskudny dzień. Już zdążyłam się z M ściąć i czekam jeszcze na jego rodzców, bo mam dość. Dziś ledwo się z łóżka zwlekłam i myślałąm, ze on zajmie się małą ale już przed 8 oznajmił, ze jedzie rodzicom pomóc. No kuźwa...przesadził i zrobię im taką jazdę, że z teściami przynajmniej do nowego roku się nie zobaczymy :wściekła/y:

o nie...dziewczyny nie straszcie z tym rośnięciem brzuszka po 30 tygodniach ;-) bo ja już się bać zaczynam :-)

Monia
- nie denerwuj się tak ..bo to wcale nie jest dobre dobre ani dla Ciebie ani dla dzieci..ale pewnie Ci się nazbierało i musisz z siebie wyrzucić wszystko...ja też tak z moimi mam...czasem siedzę cicho ale jak miarka się przebierze to uuuu gorąco jest...
moje relacje z teściami są takie ,,sztuczne'' oni mnie obgadują jak tylko mogą do drugiej synowej i syna - jak to źle wszystko robię ze swoją córką,życiem,pracą,mężem...:-) moja teściowa to ,,pani domu'' która zjadła wszystkie rozumy i wszystko wie najlepiej..a z taką to się nigdy nie wygra :-D

No ulżyło mi, wygarnęłam im wszystko i są obrażeni.....jej strasznie się tym przejełam :-p.
Do tego był u nas kolega M i uwierzcie mi ja nie jestem złośliwa i to nie moje słowa ale w ich firmie same dz...ki pracują (no może kilka wyjątków się znajdzie)...ehhhhh

A teraz prośba.....trzymajcie mocno kciuki żeby się udało!!!!!!!! W niedzielę powiem o co chodzi, bardzo mi zależy na tym żeby wkońcu się udało:happy2:

Dzięki dziewczyny!
Zaczynam dziś 32 tydzień- jupi! Już coraz bliżej rozwiązania :)
Zgaga jak męczyła, tak męczy- biorę rennie ale mało co daje. Na szczęście na sobotę jestem umówiona na wizytę. Jestem ciekawa jak tam moje szkraby. Lekarz zrobi mi też ten posiew na paciorkowce. A Wy już to miałyście?
P.S. U mnie z teściową jest dobrze jak za długo nie przebywamy ze sobą. Pod jednym dachem pół roku było przegięciem :p.

Monia trzymam kciuki:-)
Ja dzisiaj muszę wyjść a tak mi się nie chce.Idę zanieść zwolnienie i książki do biblioteki.
No dziś poczułam kuksańca w żebra a potem boks na pęcherz.

ja jestem po wizycie położnej
czekam na wyniki
kulfony spuchnięte jak diabli
ja paciorkowca nie robię - mam cc więc nie ma potrzeby
pogoda za oknem - piękna !!!
moja teściowa - to też najmądrzejsza ze wszystkich a jak ma coś załatwić to za przeproszeniem p...a do kwadratu :-)
dzisiaj rano moja córa chyba tańczyła - wyginam śmialo ciało - bo tak dupsko wypięła że myślałam że wyskoczy :-)

Domi brzucho sporawy, prowadzisz w rankingu ;-).

volka brzusio całkiem jak mój, śliczne zdjęcie, ja chciałabym sobie sesje z brzuszkiem zrobić, ale poki co za duży wysiłek to dla mnie no i musze lezeć..blee.Spróbuj na zgage gaviscon,mi pomaga co prawda nie na długo, ale zawsze to cos.

palinka ja tez tak mam dwie niewyspane noce(dzisiaj druga), a trzecia wyspana chyba juz ze zmeczenia.Mi brzusio wreszcie ruszył od paru tyg do przodu 3cm i 105 w obwodzie.Dobrze moze dziewczyny troszke wiecej miejsca beda miały .

Monia bardzo dobrze!!Nie mozna siedziec cicho, bo na głowe wejdą!!Moj M własnie musi zadzwonic do rodziców i powiedziec, ze nie oni tylko moja mama z bratem przyjezdzają na świeta do nas..plan był innny, ale ja jednak wolałabym zeby moja mama pierwsza przyjechała jak wyjde szpitala.Zobaczymy czy sie obraża..no i kciuki, czekamy na newsy o co chodzi.

Tossa jak tam wyniki??ok juz wiem ;-)czekamy

walawanderki gdzie sie podziewasz??

Agatka no teraz coraz wiecej kuksańców bedzie!!Ja czuje tylko po żebrach, bo obydwie główkami w dół..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry