reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ja to na raty robię :-) rano kuchnie ogarnęłam, przed chwilą zamiotłam..a za godzinkę biorę się za obiadek ale dziś skromny obiadzinek u mnie kartofelki, smażona kiełbaska i mizeria :-D ale co jakiś czas sobie poleguję żeby nie obciążać szyjki :-)
coś mi się mleczarnia powiększyła..

reklama
Palinka ja tez w szlafroku jak słoń normalnie!!I co myje zęby zawsze mi kapnie pasta i zatrzyma sie na brzuchu :-D!!Ja tez czekam do 35tc i zaczynam prać dywan!!

Tossa jak byłam w szpitalu to teraz wiem, ze nie pomyli sie zaczynających sie bóli do zadnych innych..wszystkie kłucia i pobolewania to pikuś!!Ja czekam az mi wody odejdą albo skurcze w miare regularne sie zaczną i bez paniki juz..jedynie czasem mam schize, bo nie wiem czy obydwie sie ruszają.
Volka a nie mówiłam ze bedzie lepiej po paru dniach ;-).Ja mysle, ze dopóki nie odstawie fenka to nic mnie nie ruszy.

Sylwina witaj.Ja tez zaczynałam pisać na forum w 13tc a teraz juz 32..ojaaaa, jakos teraz mi szybciej lecą te dni niz na poczatku.

Dzis mam wizyte w szpitalu, ale bez usg..moze dowiem sie kiedy planują rozwiązanie, bo ostatnio dowiedziałam sie, ze ostatnie usg przy ciązy bliźniaczej planowane na 38tc :szok:!!Chyba ich Bóg opuscił!!

Tossa wiesz jak to jest, chciałabym żeby już wszyscy widzieli moje szczęścia :-)

MoniaN. tak, wiem już że to ciąża dwukosmówkowa i dwuowodniowa. Teraz wszyscy w rodzinie robią zakłady jakiej płci będą maleństwa.

Palinka24 tak, 87 w moim nicku to rok urodzenia. Termin porodu mam wyznaczony na 20 maja a 14 maja mam urodziny więc może uda mi się zrobić sobie samej prezent:)

Palinka ja tez w szlafroku jak słoń normalnie!!I co myje zęby zawsze mi kapnie pasta i zatrzyma sie na brzuchu :-D!!Ja tez czekam do 35tc i zaczynam prać dywan!!

Tossa jak byłam w szpitalu to teraz wiem, ze nie pomyli sie zaczynających sie bóli do zadnych innych..wszystkie kłucia i pobolewania to pikuś!!Ja czekam az mi wody odejdą albo skurcze w miare regularne sie zaczną i bez paniki juz..jedynie czasem mam schize, bo nie wiem czy obydwie sie ruszają.
Volka a nie mówiłam ze bedzie lepiej po paru dniach ;-).Ja mysle, ze dopóki nie odstawie fenka to nic mnie nie ruszy.

Sylwina witaj.Ja tez zaczynałam pisać na forum w 13tc a teraz juz 32..ojaaaa, jakos teraz mi szybciej lecą te dni niz na poczatku.

Dzis mam wizyte w szpitalu, ale bez usg..moze dowiem sie kiedy planują rozwiązanie, bo ostatnio dowiedziałam sie, ze ostatnie usg przy ciązy bliźniaczej planowane na 38tc :szok:!!Chyba ich Bóg opuscił!!

Haha Ewa 38 i tak dobrze, u mnie jesli mialo byc CC to pomiedzy 39 tyg a terminem ciazowy. to dopiero jazda byla... :p
wiem,ze Wam ciezko ale wytrzymajcie jak mozecie do 37 tyg- full term, w zeszlym tyg moja znajoma urodzila blizniaki w 36+2 i dziecko caly tydzien lezy na intensywnej terapii bo jeszcze ma plucka nie rozwiniete... u jednego bedzie ok, u drugiego nie... lepiej sie nie spieszyc- choc ja tez sama sie modlilam o szybsze rozwiazanie-teraz wiem,ze im dluzej tym lepiej. Ewus za Ciebie i wszystkie inne dziewczynki, MamaMacka, Paulinka,Yousta, Domis, Tossa i te ktore sa juz na koncowce 3mam mocno za Was kciuki dziewczyny!! Jestescie WIELKIE!!!!!:tak:

Haha Ewa 38 i tak dobrze, u mnie jesli mialo byc CC to pomiedzy 39 tyg a terminem ciazowy. to dopiero jazda byla... :p wiem,ze Wam ciezko ale wytrzymajcie jak mozecie do 37 tyg- full term, w zeszlym tyg moja znajoma urodzila blizniaki w 36+2 i dziecko caly tydzien lezy na intensywnej terapii bo jeszcze ma plucka nie rozwiniete... u jednego bedzie ok, u drugiego nie... lepiej sie nie spieszyc- choc ja tez sama sie modlilam o szybsze rozwiazanie-teraz wiem,ze im dluzej tym lepiej. Ewus za Ciebie i wszystkie inne dziewczynki, MamaMacka, Paulinka,Yousta, Domis, Tossa i te ktore sa juz na koncowce 3mam mocno za Was kciuki dziewczyny!! Jestescie WIELKIE!!!!!:tak:
Hehe Milenka no własnie dzis sie dowiem keidy rozwiazanie, bo być moze bedzie tak jak mówisz..ja czuje sie na tyle bezpiecznie, ze dostałam sterydy na płucka, wiec problemów z oddychaniem wiekszych nie powinno być, ale pewnie bedziemy sie kulać jak najdłuzej dla dobra maluszków ;).

laseczki czekam na tel od gina...mam tak spuchnięte stopy z kostkami że szok...i czuję jakby były drętwe...dobrze że ciśnienie w normie, sikam często więc nie sądzę aby mnie dotknęła cholestaza...boję się że będe musiała zjawić sie w szpitalu i do dnia porodu nie wyjdę

Tossa nogi napuchnięte, to poc co tego mopa ruszałaś???!!! Ehh no ale ja mam tak samo ;-)
Odebrałam wyniki badań i Trójglicerydy mam 208 a norma jest do 160!!!!:baffled:

Zmykam obiadek migiem zrobić bo dopiero wróciłam i z głodu padam. Dla małej mam pomidorową a dla nas ugotuję penne i podgrzeję sosik śmietanowo grzybowy z Knora + pokrojony w kosteczkę filet z kuraka ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie po co tego mopa ruszałaś?
Ja dziś zrobiłam dla nas wszystkich zupkę pomidorową,bo został wczorajszy rosół a nie chciało mi się go wylewać. :p
A propos nóg - ja nawet jak nie byłam w ciąży to mi cholernie puchły nogi a dokładniej prawa i teraz się boję co będzie w ciąży jak opuchlizna potrafiła być na mojej nodze przez cały dzień :/

Ostatnia edycja:
Do góry