reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczyny co do ubranek to stanowczo polecam wam zaopatrzyc sie w rozmiar 50 czy newborn, moje dziewczyny mimo ze urodzily sie spore -2780 i 3300 4 tyg nosily rozmiar newborn. najmiejsze czapeczki, skarpetki i kombinezon sa nie zbedne. ja zalozylam im romiar wiekszy i sie topily i bardzo w nich meczyly i wtedy musialam isc i tak kupowac... z reszta ubranka i tak sa nieco wieksze jak na metce. teraz mamy 6 tyg i prawie po 5kg i przechodzimy z 0-3 na 3-6 bo maja juz po 61 cm ;)
pozdrawiam wszystkie brzuchate

reklama
walawenderki kupuj kupuj dopóki masz siły!!Ja dzis jestem tak obolała, jakby mnie stado słoni przeleciało :no:

Monia to to gicior!I maluchy i szyja jakas z gumy chyba skoro sie wydłużyła ;-).

Moj M mial dzis misje zakupy..miał kupic jakies pajacyki cieplejsze,no i kupił identyczne co mamy tylko rozmiar wieksze,kombinezoniki reniferki tylko rozmiar chyba na pół roku..rece sie załamują!

Milena masz rację co do rozmiaru, teraz mnie olśniło ;-) Ola miała 3260 i 54 cm po urodzeniu i ciuszki w rozmiarze 56 wisiały na niej.

Agata mi też się zgadza :-)

Ewa no starał się facet ;-)

Hello,

ja po wizycie w szpitalu.. wszystko wygląda w porządku. Chłopiec 1350 a dziewczynka 1200g, więc norma. Szyjka 3,3 cm. Ktg b. ładnie wyszło, ale ciężko tak leżeć plackiem przez 30 min..

Do tego usg to mam mieszane uczucia, ale szkoda gadać. Zależało mi na tym żeby zbadać dokładnie dziewczynkę a lekarka zrobiła usg chłopca, przyszła do niej koleżanka i wyszła z nią pogadać. Reszte usg zrobiła mi jakaś stażystka, nawet plakietki nie miała. Tylko się wkurzyłam, bo jeździła mi tą głowicą po brzuchu i w lewo i w prawo, bo nie bardzo miała wprawę a przecież też nie chcę żeby mi usg przez 1,5h robili i mi dzieci naświetlali tylko po to aby się pouczyć, zwłaszcza że lekarki nie było. Studenci też wokoło łazili. Lekarka po pół godzinie przyszła i nawet nie sprawdziła czy dobrze zostało wymierzone a u dziewczynki np. obwód główki mam na granicy normy, nie sprawdziła czy przepływy są ok..

I wszystko trwało baaaaardzo długo, oczekiwanie na IP, póżniej kolejka do usg, a o czekaniu na wypis nawet nie wspomnę.
Pierwszy raz poszłam będąc w ciąży zrobiłam coś na nfz i już dziękuję.

Jutro poczytam co tam napisałyście, bo dzisiaj padam.

youstta
user-online.png
SUPER :-)SUPER:-)

reklama
Do góry