reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Zawsze lepiej jak maluszki sobie jeszcze troszke w brzuszku posiedza przynajmiej do momentu az plucka sie calkowicie rozwina. a ze byla szansa jeszcze zeby ich zatrzymac w srodku to zawsze dla nich lepiej.;-)

Żadna z was nie dostawała zastrzyków na płucka? Jak ja bylam w szpitalu to mi takie dali na wypadek wczesniejszego porodu.

reklama
Napisał moniora02
Magda powodzenia na egzaminie:)Dziewczyny poratujcie.W nocy zaczęło mnie tak gardło bolec,że budziłam się co chwilę i ciężko mi było zasnąc:-(Męczy mnie kaszel a przecież niedawno byłam chora,z łóżka nie wychodziłam.Wirusy atakują!Przywiozłam z Polski Flegaminę,ale nie jestem pewna czy mogę brac.Mam też Tantum Verde.Co polecacie???Zaczął się weekend,więc jak się pogorszy to pójdę do lekarza w poniedziałek.Z góry dzięki.Buźka

Jak ja byłam niedawno chora to mój gin powiedział ze z syropów to tylko flegamine. A na gardło polecam miodowe holsy(takie dropsy), lekarz mi zalecił co prawda tantum verde ale mi nie pomogły. Oprócz tego mleko z miodem, hebratka z cytrynka słaba i ja sobie smażyłam czosnek ze solą na oliwie i kładłam na chleb. Wyleczyłam się całokowicie. Życzę zdrówka

He6Qp2.png

Ostatnia edycja:
Jak ja byłam niedawno chora to mój gin powiedział ze z syropów to tylko flegamine. A na gardło polecam miodowe holsy(takie dropsy), lekarz mi zalecił co prawda tantum verde ale mi nie pomogły. Oprócz tego mleko z miodem, hebratka z cytrynka słaba i ja sobie smażyłam czosnek ze solą na oliwie i kładłam na chleb. Wyleczyłam się całokowicie. Życzę zdrówka
madzia842 a ty jak sie czujesz? jak twoja szyjka i twardnienia? lezysz dalej, czy wolno ci juz spacerowac??

madzia842 a ty jak sie czujesz? jak twoja szyjka i twardnienia? lezysz dalej, czy wolno ci juz spacerowac??

Wczoraj byłam u lekarza i szyjka trzyma, ale zalecił dalsze leżenie chociaż na spacer mogę wyjść, ale przy takiej pogodzie to nawet mi się nie chce. Dzieci mam troche małe ale idą łeb w łeb więc gin mówi ze najważniejsze ze nie ma miedzy nim różnicy a bliźniaki z reguły są troche mniejsze. Mam nadzieje że jeszcze dogonią. Chłopcy się okręcili i teraz obydwaj leżą pośladkami w dół wcześniej jeden tak drugi główką. 12 lutego będę miała odstawiony fenoterol (oczywiście jak donoszą do tego czasu)

He6Qp2.png

Wczoraj byłam u lekarza i szyjka trzyma, ale zalecił dalsze leżenie chociaż na spacer mogę wyjść, ale przy takiej pogodzie to nawet mi się nie chce. Dzieci mam troche małe ale idą łeb w łeb więc gin mówi ze najważniejsze ze nie ma miedzy nim różnicy a bliźniaki z reguły są troche mniejsze. Mam nadzieje że jeszcze dogonią. Chłopcy się okręcili i teraz obydwaj leżą pośladkami w dół wcześniej jeden tak drugi główką. 12 lutego będę miała odstawiony fenoterol (oczywiście jak donoszą do tego czasu)
to ciesze sie i gratuluje poprawy. oczywiscie szyjka trzyma sama z siebie nie musieli ci zakladac zadnych szwow ani pessara?

mój lekarz twierdzi ze u nich nie praktykuje sie zakładania pessara bo powoduje on stany zapalne, oni w poznaniu zakładaja szew ale tylko w przypadku gdy szyjka się skraca bez objawowo a jesli występują twardnienia (skurcze) to juz leki czyli fenoterol z izoptinem. Ufam mu jest to jeden z lepszych spacjelistów poznańskiej kliniki.

Hej kobietki:-)Co tak cichutko od wczoraj???Już gardło tak nie boli,nawet noc jakoś tak fajnie przespałam;-)Słoneczko świeci,aż chce się życ:tak:Buziole:-)

reklama
Do góry