reklama
malygosiak
Mama Dwóch Skarbów
gratulacje:-):-):-):-):-)
Karola gratulacje!!!!!!!! Zdrówka dla Ciebie i maluszków i szybkiego powrotu do formy :-)
Zgadzam się z Tossą. Ja w pierwszej ciąży brałam Duphaston do 6 mies. ale śmigałam na pełnych obrotach do samego porodu. Nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych, no jakiś tam ból pleców pod koniec ciąży i miałam wielki brzuch.
Teraz czuje się jak wielka orka, mimo że malutko przytyłam ale brzuch mam taki jak z Olą w 7 mies. Ruchy maluszków bardzo wcześnie poczułam i teraz na tym etapie ciąży nie są dla mnie tak przyjemne jak te co czułam do końca pierwszej ciąży.
Youstta pisała o syndromie 20 tyg i chyba każdą z nas on dopadł...doły nie do opanowania, ale to mija :-)
No poza tym jak już pewnie nas poczytałaś stękamy i narzekamy na potęgę ale ja myślę że lepiej tu niż w domu męża dręczyć marudzeniem ;-)
Mamy ten sam typ ciąży; jednokosmówkowa dwuowodniowa, mi gin też powiedział, że raczej nie mam co liczyć na SN bo to za duże ryzyko. Pierwsze dziecko można urodzić bez problemu i zanim drugie wyjdzie może się np łożysko odkleić lub maluszek zmieni położenie i trzeba będzie dodatkowo CC robić.
22 tydzień ciąży
fantazjowa tu nie chodzi o lata :-) tylko o to że ciąża bliźniacza to jest dużo większe obciążenie niż pojedyncza :-) ale daj Ci Boziu pracować do 25tc :-)
niech się na ten temat wypowiedzą dziewczyny dla których jest to druga ciąża :-)
ja zaczynam 29tc i mam dość :-) nie jestem w stanie wysiedzieć bo dzieciaki tak uciskają na żołądek i w ogóle brzuch jest duuuuży
Zgadzam się z Tossą. Ja w pierwszej ciąży brałam Duphaston do 6 mies. ale śmigałam na pełnych obrotach do samego porodu. Nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych, no jakiś tam ból pleców pod koniec ciąży i miałam wielki brzuch.
Teraz czuje się jak wielka orka, mimo że malutko przytyłam ale brzuch mam taki jak z Olą w 7 mies. Ruchy maluszków bardzo wcześnie poczułam i teraz na tym etapie ciąży nie są dla mnie tak przyjemne jak te co czułam do końca pierwszej ciąży.
Youstta pisała o syndromie 20 tyg i chyba każdą z nas on dopadł...doły nie do opanowania, ale to mija :-)
No poza tym jak już pewnie nas poczytałaś stękamy i narzekamy na potęgę ale ja myślę że lepiej tu niż w domu męża dręczyć marudzeniem ;-)
Mamy ten sam typ ciąży; jednokosmówkowa dwuowodniowa, mi gin też powiedział, że raczej nie mam co liczyć na SN bo to za duże ryzyko. Pierwsze dziecko można urodzić bez problemu i zanim drugie wyjdzie może się np łożysko odkleić lub maluszek zmieni położenie i trzeba będzie dodatkowo CC robić.
Mnie na początku bolał, ciągnął i miałam uczucie kłucia i ból jak przed okresem, później robił się twardy...o wszystkim trzeba mówić gin na pewno wszystko ci wyjaśni, tym bardziej że to twoja pierwsza ciąża.Dziewczyny mam pytanie czy was też na początku czasami zabolał brzuch lub zakuł w podbrzuszu bo niewimczy mam się martwić?
22 tydzień ciąży

Ostatnia edycja:
...i brzuch mi wywaliło ... nawet nie będę się mierzyła..:-(
Nie mierz się kochana masz rację, ja się wczoraj z tego powodu spłakałam się, że hej. Tzn nie tyle płakałam, że brzuch tak szybko rośnie ale dlatego, że już go widzę po porodzie....będzie cały w rozstępach.
A i dopiero pisałam, że tylko brzuszek rośnie a tu dziś niespodzianka...3 cm więcej mojego super zgrabnego tyłeczka ;-)
fantazjowa
Fanka BB :)
Ja pierdziele
Gratulacje Karola !!
Kacpra zabrali dziadkowie ( tak, tak cała 4 ) i poszli do kina, na jakiś obiad i wrócą wieczorem a ja muszę czekać na kominiarza - miał być 2 godz. temu a zadzwonił,że będzie o 16-17 :/ A potem jeszcze trzeba pojeździć do klientów i poodbierać pieniądze. Normalnie nie chce mi się
Milena23uk
Fanka BB :)
FANTAZJOWA
Milena,ale Ty obydwa miałaś naturalnie i Ci zazdroszczę
Tyle iż ja się boję iż znowu będę miała cesarkę a nie chcę
[/QUOTE]
mam nadzieje,ze Ci sie uda naturalnie
ja tez myslalam ze mnie czeka CC ale na szczescie obylo sie bez...!!! yuppi
Milena,ale Ty obydwa miałaś naturalnie i Ci zazdroszczę
mam nadzieje,ze Ci sie uda naturalnie
reklama
Hello :-)
ale tu cisza dzisiaj...
Ja poszłam na zakupy do spożywczaka 500m i teraz leżę plackiem bo nogi przez ból spojenia nie mogę podnieść..
Ale za to mam pyszną pomidorową ze świeżych pomidorków
We wtorek mam egzamin pisemny, później ustny.. uczę się ile wlezie, ale lipa straszna z moją zdolnośćią zapamiętywania
fantazjowa - a Kacper chodzi do przedszkola? jak zareagował na to że będzie miał aż 2 rodzeństwa? :-)
MoniaN - ja swoim tyłkiem to niedługo będę chodnik zamiatała, przestałam już tą część ciała mierzyć.
Stan brzucha na dziś to 115 cm.
Palinka24 - ja mam to samo z tymi plecami, mam nadzieję że jak urodzimy to ten ból minie...............
miki32 - mnie w pierwszym trym bardzo częśto bolał brzuch, take uczuce ciągnięcia, ale bez plamień. Mówiłam lekarzowi o tym, powiedział że więzadła macicy czy coś się rozciąga.. W pierwszej ciąży w ogóle mnie brzuch nie bolał, a teraz praktycznie od początku. Powiedz lekarzowi przy najbliższej wizycie.. niech sprawdzi Ci szyjkę.
ale tu cisza dzisiaj...
Ja poszłam na zakupy do spożywczaka 500m i teraz leżę plackiem bo nogi przez ból spojenia nie mogę podnieść..
Ale za to mam pyszną pomidorową ze świeżych pomidorków

We wtorek mam egzamin pisemny, później ustny.. uczę się ile wlezie, ale lipa straszna z moją zdolnośćią zapamiętywania

fantazjowa - a Kacper chodzi do przedszkola? jak zareagował na to że będzie miał aż 2 rodzeństwa? :-)
MoniaN - ja swoim tyłkiem to niedługo będę chodnik zamiatała, przestałam już tą część ciała mierzyć.
Stan brzucha na dziś to 115 cm.
Palinka24 - ja mam to samo z tymi plecami, mam nadzieję że jak urodzimy to ten ból minie...............

miki32 - mnie w pierwszym trym bardzo częśto bolał brzuch, take uczuce ciągnięcia, ale bez plamień. Mówiłam lekarzowi o tym, powiedział że więzadła macicy czy coś się rozciąga.. W pierwszej ciąży w ogóle mnie brzuch nie bolał, a teraz praktycznie od początku. Powiedz lekarzowi przy najbliższej wizycie.. niech sprawdzi Ci szyjkę.
Podziel się: