reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

dokładnie tak jest Tossa. Jeśli jest ciąża dwuowodniowa i dwukosmówkowa to nie ma opcji że jest jednojajowa musi być dwujajowa. Moja była dokładnie taka, mamy dwóch chłopców ale dużo ludzi nie chcę wierzyć, że są dwujajowi bo są podobni (ja tego nie widzę)

Powodzenia Karola

Ostatnia edycja:
reklama
MIKI,Ciąża dwukosmówkowa, dwuowodniowa też może być jednojajowa, jesli podział nastąpił do 4 dnia po zapłodnieniu. A jakie to sa bliźniaki to dowiesz sie po porodzie, no chyba,ze USG wykaze chłopca i dziewczynkę to musza być dwujajowe :)

Karola trzymam kciuki
dzięki dziewczyny za porady u mnie ciąża jest dwuowodniowa i dwukosmówjkowa to chyba dobrze tylko nie wiem czy jednojajowa czy dwujajowa ale zapytam lekarza na następnej wizycie to chyba mi powinien powiedzieć dziewczyny u mnie objawy zaczynają się nasliać mdli mnie i chyba zaczną się wymioty mam nadzieje że nie bo tego nie zniosę miłego dnia
grtulacje z podwojnego szczescia!!!
wow u ciebie juz wszystko widac??? ja jak mialam usg dokladnie 5 tyg 6 dni to nic nie bylo widac nawet jednego zarodka...:no:

yhh dziewczyny ale ja sie stresuje za Karole!!! szok !!!:baffled:

ciekawe czy już ją tną czy jeszcze czeka ...
i ciekawe kiedy będzie w stanie się odezwać do nas...
kurcze blade !!!

u mnie było wcześnie widać zarodki , ale to dlatego ze miałam podane 5cio dniowe blastocysty

MIKI,Ciąża dwukosmówkowa, dwuowodniowa też może być jednojajowa, jesli podział nastąpił do 4 dnia po zapłodnieniu. A jakie to sa bliźniaki to dowiesz sie po porodzie, no chyba,ze USG wykaze chłopca i dziewczynkę to musza być dwujajowe :)

Może masz rację, ja moje informację uzyskałam od gina ale nikt nie jest nieomylny

madzia842 - a może jednak jednojajowe te Twoje chłopaki jeśli są bardzo podobne do siebie? :-) Przy dwukosm i dwuowodn. - przy tej samej płci pewność dają badania genetyczne. Ciekawe ile kosztuja takie badania.

O tu jest fajnie wszystko opisane..
Jedno- czy dwujajowe?

U mnie były niezłe jaja na początku z określenem rodzaju ciąży, lekarz jeden twierdził że mam jedną kosmówkę. Pewnośc że to dwujajowa dało dopiero stwierdzenie rożnej płci

karola79 - trzymam kciuki!!!!

oleniolek - karola jest na Madalińskieg, jakoś tak się to pisze

hej dziewczynki, Domi ma racje z ta ciaza ze moze byc jednojajowa, u mnie lekarze sie zastanawiaja jak to bedzie, bo sa 2 lozyska, 2 owodnie ale ta sama plec no i blonka miedzy nimi jest baaaardzo cienka i lekarz specjalista od usg powiedzial ze on sie nie zdziwi jak sie okaze ze dziewczynki sa jednojajowe :)

a ja dzis znow mam faze na bezy :) mniiaaaaaaaaaaaaam :) wcinam je garsciami normalnie...

Karola trzymam kciuki i teraz kolej na mnie :)

Hej dziewczyny, czytam i nie wierzę. Karola na pordówce :-):-):-), w końcu się doczekała.Ale Super, aż łezka mi się zakręciła. Kciuki zaciśnięte za całą trójce.

Paulinka - ja też tak mam z serduchem, często wali mi jak opętane lub mam skurcze mięśnia. Lekarz twierdzi,żebym o tym nie myślała teraz, bo tak się często zdarza przy bliźniakach. Serce jest bardziej obciążone.Proszę pozdrów Agatkę, i przekaż niech duuuużo odpoczywa teraz.

mamaMaćka - u ciebie bezy, u mnie są gofry, wczoraj znów się najadłąm jak opętana, aż mi było niedobrze. Dziś rano mówię do M : może zrobimy goferki wieczorkiem...

Oj tak, ja tez trzymam kciuki, często wracam do tego magicznego dnia, i mimo że stres fizycznie się pokazał miałam wtedy świetny humor i to był cudowny dzień, uwielbiam go wspominać i analizować. :-)

reklama
Ciekawe jak tam Karola? Czy jest już ze swoimi szkrabami u boku :)

Ja to bym zjadła gofra, ale przez te piepszoną cukrzyce ciążową nie mogę :no::no::no:

Do góry