reklama
iws
Fanka BB :)
Muszę się pochwalić... pokój dla Dziewczyn zaczyna jakoś wyglądać.... Poustawiac muszę, opanować w szafkach drobiazgi, ubranka i zostaną tylko upiększające detale. Oprócz łóżeczek, które zamierzamy kupić w styczniu.
A tak zmieniając temat czy przy rosnącym brzuchu nie bolą Was więzadła? Mnie ostatnio jakoś wyjątkowo dokuczają... aż promieniują na pachwinę. W nocy to istna masakra. No i znowu częściej odwiedzam łazienkę. Chyba jedna z Dziewczynek zaczyna na pęcherz coś naciskać.
A tak zmieniając temat czy przy rosnącym brzuchu nie bolą Was więzadła? Mnie ostatnio jakoś wyjątkowo dokuczają... aż promieniują na pachwinę. W nocy to istna masakra. No i znowu częściej odwiedzam łazienkę. Chyba jedna z Dziewczynek zaczyna na pęcherz coś naciskać.
yenefer
o kurcze dziewczyny ale szalejecie z pisaniem )
Widzę że każda z Was przeżywa swoje mniejsze i większe bóle, a mnie ostatnio męczy coś takiego jak drętwienie górnej cześci brzucha tuż pod piersiami. Czytałam jednak że to normalne. Łazienkę to ja juz od kilku tygodni odwiedzam regularnie. Zawsze po dłuższy siedzeniu np w samochodzie jak macica uciska na pęcherz.
Jeszcze wypowiem się na temat immunoglobuliny. Osobiście nie widzę konieczności podawania jej przed porodem, szczególnie jeżeli jest to pierwsze dziecko/dzieci (no chyba że wcześniej było poronienie, ale po poronieniu "z urzędu" powinno się dostać immunoglobulinę).Nie słyszałam o takiej praktyce a pracuję w laboratorium serologicznym. Nie ma przeciwciał, wyniki ujemne, nie było wcześniej przecieku matczyno-płodowego, więc nie rozumiem zasadności podawania immunoglobuliny anty-D. Zresztą tak jak któraś z was napisała, podanie jej przed porodem daje fałszywie dodatnie wyniki, bo przeciwciała anty-D utrzymują się we krwi kilka miesięcy. Czyli w badaniu serologicznym na obecność przeciwciał wynik będzie dodatni. Uniemożliwia to czasami identyfikację przeciwciał o innej swoistości.
iws to chwal się jakąś fotką pokoju dla dziewczynek. Na jaki kolor masz pomalowane ściany?
Widzę że każda z Was przeżywa swoje mniejsze i większe bóle, a mnie ostatnio męczy coś takiego jak drętwienie górnej cześci brzucha tuż pod piersiami. Czytałam jednak że to normalne. Łazienkę to ja juz od kilku tygodni odwiedzam regularnie. Zawsze po dłuższy siedzeniu np w samochodzie jak macica uciska na pęcherz.
Jeszcze wypowiem się na temat immunoglobuliny. Osobiście nie widzę konieczności podawania jej przed porodem, szczególnie jeżeli jest to pierwsze dziecko/dzieci (no chyba że wcześniej było poronienie, ale po poronieniu "z urzędu" powinno się dostać immunoglobulinę).Nie słyszałam o takiej praktyce a pracuję w laboratorium serologicznym. Nie ma przeciwciał, wyniki ujemne, nie było wcześniej przecieku matczyno-płodowego, więc nie rozumiem zasadności podawania immunoglobuliny anty-D. Zresztą tak jak któraś z was napisała, podanie jej przed porodem daje fałszywie dodatnie wyniki, bo przeciwciała anty-D utrzymują się we krwi kilka miesięcy. Czyli w badaniu serologicznym na obecność przeciwciał wynik będzie dodatni. Uniemożliwia to czasami identyfikację przeciwciał o innej swoistości.
iws to chwal się jakąś fotką pokoju dla dziewczynek. Na jaki kolor masz pomalowane ściany?
Witam:-) kurcze jak ja strasznie puchne zauwazylam. Wczoraj wieczorem kostki mialam spuchniete jak baniaki! Masakra jakas! No i tak sie cieszylam ze rozstepow nie mam, a od paru dni mnie brzuch swedzial, pomimo ze ciagle jest nawilzony bo smaruje caly czas i patrze a pod spodem takie rozstepy mi sie porobily lusterko jak podlozylam to sie przerazilam!a myslalam ze mnie to ominie! Ale wkoncu w brzuchu jzu 3,5kg i coraz ciezej!Byleby mocniej nie popekal:-(
Iws najmilsze to urzadzanie pokoiku co?:-) My mamy pomalowany na rozowo i wykladzina lezy juz, karnisz wisi, tylko firanki teraz, jakis zyrandol i narazie nie chcemy wstawiac nic za wiele. Lozeczka poscielone w sypialni czekaja na ksiezniczki:-) A w pokoiku dziewczynek chyba bedziemy je kapac na poczatku, bo stoi tam juz wanna na stojaczku
Iws najmilsze to urzadzanie pokoiku co?:-) My mamy pomalowany na rozowo i wykladzina lezy juz, karnisz wisi, tylko firanki teraz, jakis zyrandol i narazie nie chcemy wstawiac nic za wiele. Lozeczka poscielone w sypialni czekaja na ksiezniczki:-) A w pokoiku dziewczynek chyba bedziemy je kapac na poczatku, bo stoi tam juz wanna na stojaczku
ha czyli cos tam o tej imunoglobulinie mi w glowie zostalo jak juz sie tak chwalimy pokojami to ja polowe problemu mam rozwiazane. mieszkamy z M w mieszkanku 2 pokojowym ( kiedys bylo 3, ale żonce sie wymyslilo, ze chce miec wiekszy salon i jeden pokoj wyburzyla, a bylby teraz jak znalazl) ale nic to . dziewczyny beda spac u nas w sypialni, a ze ma kolory scian liliowo fioletowe , to mnie tylko czeka wymiana lozka malzenskiego na jakias rozkladana sofe, bo inaczej sie z lozeczkami nie zmiescimy. poloze tylko wykladzine i bedzie planuje jeszcze jakies rozowe dodatki na scianie nad lozeczkami dziewczynek moze ich imiona z literek a jak nie to jakis szablon naklejek. najwazniejsze, ze lila pasuje do rozu i ominie mnie malowanie
IWS mnie to dretwieje prawa reka calkiem, a ten weekend mam praktycznie nie przespany przez kregoslup.nie ma pozycji , w ktorej wylezalabym dluzej niz 7 minut. chodze normalnie na rzesach bo w ciagu dnia jest tak samo. do tego dziewczyny szaleja wczora daly mi taki koncert od 23 do 3 rano , ze myslam ze przeskakuja siebie na wzajem
IWS mnie to dretwieje prawa reka calkiem, a ten weekend mam praktycznie nie przespany przez kregoslup.nie ma pozycji , w ktorej wylezalabym dluzej niz 7 minut. chodze normalnie na rzesach bo w ciagu dnia jest tak samo. do tego dziewczyny szaleja wczora daly mi taki koncert od 23 do 3 rano , ze myslam ze przeskakuja siebie na wzajem
iws
Dzięki za informację. Człowiek już głupieje od ilości tych wszystkich badań, szczepień itp. Tym bardziej, że pierwszy raz się z nimi styka i się na tym nie zna
yenefer pisze:iws to chwal się jakąś fotką pokoju dla dziewczynek. Na jaki kolor masz pomalowane ściany?
Jak już doprowadzę do porządku to może wkleję cosik
Ściany są w kolorze magnolii. Mebelki - szafa i szafka z półeczkami białe Ikea Hensvik (jednak ), sosnowa komoda wybielona samodzielnie i karnisz wybielony także. Zasłonki mam w paseczki - brązowo-beżowo-kremowo-białe. Póki Małe będa małe to mamusia może sobie poszaleć z urządzaniem a jak podrosną to zobaczymy co lubią: kolory, kształty, bajki itp.
iws
Ja też mam ciężko z leżeniem. Pozycji nie mogę dobrej znaleźć a żeby się poprawić to jęczę jak jakaś starowinka. Zasapać się tylko można a nie poprawić. Mąż ciągle mnie przesuwa i pomaga wstawać. Tylko na siedząco nic nie boli ale ile można. Jak postanowiłam pospać w takiej pozycji półsiedzącej to myślałam, że kręgosłup mi do pupska wszedł Tak źle i tak niedobrze. Do tego Dziewczyny niedobre strasznie. Wczoraj zjadłam galaretkę w czekoladzie (pierwszy raz w czasie ciąży) - Matko - jak zaczęły szabrować! Po czekoladzie tak nie było!
yenefer
Dzięki za informację. Człowiek już głupieje od ilości tych wszystkich badań, szczepień itp. Tym bardziej, że pierwszy raz się z nimi styka i się na tym nie zna
Jak już doprowadzę do porządku to może wkleję cosik
Ściany są w kolorze magnolii. Mebelki - szafa i szafka z półeczkami białe Ikea Hensvik (jednak ), sosnowa komoda wybielona samodzielnie i karnisz wybielony także. Zasłonki mam w paseczki - brązowo-beżowo-kremowo-białe. Póki Małe będa małe to mamusia może sobie poszaleć z urządzaniem a jak podrosną to zobaczymy co lubią: kolory, kształty, bajki itp.
nie ma za co;-)
a pokoik urządzasz w "moim" klimacie. Ja też kupuje jednak hensvika, może tylko łóżeczka będą inne - pewnie z drewexu. Ściany chcę pomalować na spokojny pastelowy kolorek. Do tego może kawałek tapety - chciałabym w misie ale nie mogę znaleźć nic ładnego. Ja też stwierdziłam że na razie urządzę wg mojego gustu, bo i tak pewnie za 2-3 lata dziewczynki będą krzyczały że chcą RÓŻOWE pokoje:-) A ja za różem to tak szczególnie nie przepadam...
pauli1983 ja też chcę takie literki z imionami. Ale kupię na allegro bo w peticado cena mnie powala na kolana
ja sobie pojadlam lodow z bita smietana i nutella. m chcial mi dogodzic, to tak sobie dogodzilam ze mialam nocke z glowyJa też mam ciężko z leżeniem. Pozycji nie mogę dobrej znaleźć a żeby się poprawić to jęczę jak jakaś starowinka. Zasapać się tylko można a nie poprawić. Mąż ciągle mnie przesuwa i pomaga wstawać. Tylko na siedząco nic nie boli ale ile można. Jak postanowiłam pospać w takiej pozycji półsiedzącej to myślałam, że kręgosłup mi do pupska wszedł Tak źle i tak niedobrze. Do tego Dziewczyny niedobre strasznie. Wczoraj zjadłam galaretkę w czekoladzie (pierwszy raz w czasie ciąży) - Matko - jak zaczęły szabrować! Po czekoladzie tak nie było!
reklama
yenefer ja tez na allegro, nie ktore sa naprawde śliczne. chcialabym znalezc jeszcze jakies pojedyncze wielkie kwiaty-naklejki zeby tak miedzy tymi imionami ze 3 nakleic, zeby nudno nie bylo, ale jakos nigdzie nie moge upatrzec.nie ma za co;-)
pauli1983 ja też chcę takie literki z imionami. Ale kupię na allegro bo w peticado cena mnie powala na kolana
Podziel się: