reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

nie ma za co;-)

a pokoik urządzasz w "moim" klimacie. Ja też kupuje jednak hensvika, może tylko łóżeczka będą inne - pewnie z drewexu. Ściany chcę pomalować na spokojny pastelowy kolorek. Do tego może kawałek tapety - chciałabym w misie ale nie mogę znaleźć nic ładnego. Ja też stwierdziłam że na razie urządzę wg mojego gustu, bo i tak pewnie za 2-3 lata dziewczynki będą krzyczały że chcą RÓŻOWE pokoje:-) A ja za różem to tak szczególnie nie przepadam...

pauli1983 ja też chcę takie literki z imionami. Ale kupię na allegro bo w peticado cena mnie powala na kolana:eek:

Łóżeczka będą drewexu - Hippo. Pokoik będzie "misiowy". Mnie róż ( i mojego męża) nie powala więc na razie wystarczy że będzie na ubrankach :)
Ja myślałam o jakimś borderze misiowym, ale to może już na końcu - żeby nie przesadzić i nie zasłonić meblami.
Literki też chciałam kupić z kokardami :) ale zobacze - kupiłam ramki i może je z kokardami zrobię :)
Pomysłów sporo, ale zobaczymy jak będzie z realizacją i możliwością zakupową z tym coraz gorzej :)

reklama
Dziewczyny a co sadzicie o pasach poporodowych? Bo wlasnie sie zastanawiam czy sobie na allegro nie zamowic? Ale nie wiem jak to po cesarce bedzie? Podobno super dziala, bo obkurcza ta skore, im szybciej tym lepiej go zalozyc, ale jak blizna jest..

Dziewczyny a co sadzicie o pasach poporodowych? Bo wlasnie sie zastanawiam czy sobie na allegro nie zamowic? Ale nie wiem jak to po cesarce bedzie? Podobno super dziala, bo obkurcza ta skore, im szybciej tym lepiej go zalozyc, ale jak blizna jest..
mi odradzal lekarz.obkurcza to on moze macice , a nie skóre i nie dla kazdego sie nadaje. moj gin mi tlumaczyl ze skora i miesnie pod nia tez musza pracowac i o ile macica jako wielki miesien sie obkurczy o tyle naciagnieta skora, ktora przygniote jeszcze pasem nie pracuje i moze zostac flaczek. tak mi to tlumaczyl nie znam sie na tym wiec go tylko cytuje..

Nataliab - Ja jednak rodzic bede w Gdańsku. Niestety zgodnie z nowymi przepisami ciąże bliźniacza można rozwiązać tylko w specjalistycznych szpitalach. Jak na razie to myślę o Zaspie, ten szpital też poleca moj gin.
Wiesz może coś więcej o tym szpitalu? Będę wdzieczna za jakakolwiek informacje :tak:
Ja na ostatnej wizycie zapomniałam się zapytać co do szpitala itd. wiec na kolejnej wizycie postaram się pamiętać. Nasze maluszki zdrowo rosną, niezły ubaw mieliśmy z M na USG jak synus się pchał do zdjęć,spychając tym sposobem siostrzyczkę daleko,tak się chciał pokazać :):):) Skoro mówisz że są jakieś postanowienia co do wybranych szpitali to pewnie też będę nad Zaspą się zastanawiać. Muszę tylko pogadać z lekarką jaki lekarz i td. Pozdrawiam

ojej, dziewczyny, tu dyskusje pełną parą, a ja postanowiłam mniej do komputera zaglądać... :( Niektóre z Was są mniej więcej na moim etapie, myślałam,że się fatalnie czuję, ale na razie nie mam problemów z kręgosłupem itp. Śpię póki co dobrze, wydaje mi się,że brzuszek urósł mi dość sporo, ale może dlatego że sporo poleguję to nie odczuwam tak ciężaru, jak myślicie? Jedyne co mnie dotyczy z tego co piszecie to brak energii i siły...Czasem zrobię coś na obiad i już wymiękam. Ale myślę sobie,że przecież nie da się tak przygotować na dziecko, muszę trochę się ruszać bo jak ja później będę miała siłę z dwójką dzieciaczków sobie poradzić.
Dzisiaj robiłam kontrolne badania, jutro wizyta a w czwartek mam USG połówkowe. Już się nie mogę doczekać :) Choć z drugiej strony,,, troszkę się stresuję. Wyniki wyszły mi takie sobie, chyba znów mi wróciła infekcja dróg moczowych :( Mam leukocyty w moczu, ale też w krwi, nie wiecie co to może znaczyć?
A jeszcze chciałąm się zapytać, czy robiłyście w ciąży badania flory bak
teryjneej w pochwie/. Czy to trzeba zrobić posiew czy może jakieś inne badanie? Chciałąbym poprosić lekarza o to badanie, bo coś mi się nie podoba z upławami i wolałabym wiedzieć co tam siedzi. Bralam już przez dwa tygodnie laktovaginal, ale mam wrażenie,że chyba nie przeszło .

Też bym chętnie pomyślała o urządzaniu pokoiku, ale u mnie to chyba jeszcze ciut za wcześnie. Mogę sobie co najwyżej podjechać pooglądać łóżeczka ;)

Dzieki Pauli za rade co do pasa!:-)Ja tam sobie o nim pomyslalam ale w sumie za duzo opinii nie slyszalam, w internecie zdania sa podzielone jak czytam. Jedna kolezanka mi mowila, ze super zadzialal u niej np. Ze pare dni zakladala sobie i super jej sie ten flaczek wchłonął, ale ona rodzila naturalnie..a wlasnie nie wiem jak po cesarce, bo to powazna operacja i rana wkoncu jakby nie bylo..

Onna czekamy na wiesci z polowkowego!!!:-)

Macie dziewczyny tez rozstepy moze? W sumie mi dopiero sie pojawily w 32 tyg!! a myslalam ze mnie omina ;( Tak z dnia na dzien!

Ostatnia edycja:
witajcie
Onna czekamy na wieści z usg
ja wczoraj oglądałam program generalnie jak zmienia sie zycie po przyjściu dziecka na świat i tak się ubawiłam jak pokazywali dzień z życia bliżniaków,że szok, cudnie, że "góra" obdarowała nas takim darem, jestem dumna i już przestałam być przerażona, wręcz przeciwnie, myślę oj tam co za życie z jednym dzieckiem, dwójka naraz to wyzwanie

póki co rozstępów nie mam mam nadzieję,że nie pojawiają sie do końca, moja gin stwierdziła, że najważniejsze są takie okrągłe ruchy choćbyć miała się czekoladą smarować jak mają się pojawić to się pojawią

co do urządzania pokoiku nasze dzieci zamieszkają póki co w naszej sypialni, blisko mamusi i tatusia,żeby nie latać po pokojach

miłego dnia

Macie dziewczyny tez rozstepy moze? W sumie mi dopiero sie pojawily w 32 tyg!! a myslalam ze mnie omina ;( Tak z dnia na dzien!

Anulka!!! ja tez myslalam ze mi sie uda ale zauwazylam wzotaj dwa paseczki na piersi no i dookola pepka mam kilka kreseczek slabo jeszcze widocznych ale sa i napewno beda wieksze:wściekła/y:
Bylismy wczoraj na Usg i maluchy waza po 2169 i 2123 i wszystkoz nimi w porzasiu:-)
Tylko ja juz mam dosyc. ostatnio przed godzine mialam bolace skurcze rowniutko co 10 minut i stracha sie najelismy ale po godzince przeszlo na szczecie. poza tym wszystko mnie boli posladki, zebra , kolana juz nie mam na co nienarzekac. no i te dziwne uplawy przypominajace saczenie sie wod.ehhhh niech maluszki przynajmiej z 2 tyg jeszcze posiedza w brzuszku

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!
uspokojona jestem po wczorajszej wizycie u lekarza :))) dziewczynki mają się dobrze i szybko rosną:-) z szyjką też ok :-) jeśli chodzi o wyniki badań to morfologia super!! glukoza ok mimo że na granicy normy! tylko znowu problem z moczem!!! powiedział że paskudne wyniki... ale dodał że to normalne i że leczone nie stwarza problemu i zagrożenia! dostałam na to dziadostwo furagine 3x2 tabl i jeszcze jakieś jedne tabletki... nie mogę odczytać nazwy a tabletek wczoraj w aptece nie było... ale to coś ziołowego i mam to brać 2x1 tabl. Pytałam o te bóle przypominające miesiączkowe i powiedział że jeśli to jest krótkotrwałe i małobolesne to nie ma problemu... jeśli coś by się nasilało to mam dzwonić! ale na szczeście od kilku dni mam od tego spokój! aaaa... oczywiście nie pozwolił mi latać po sklepach, na co mój mąż po wyjściu z gabinetu powiedział że "uwielbia tego lekarza"... bo wie że jak lekarz coś powie to ja go posłucham! "wysępiłam" jedno wyjście więc musze dobrą listę przygotować... lekarz mi powiedział że bezpieczniej będzie jak sobie w sklepach internetowych będę robić zakupy bo tu wirusów i innych bakterii, gryp itp nie ma !

Anulka!! - współczuję rozstępów! u mnie odpukać nic się nie dzieje

pokoje dla dzieci - kurde mamy tak jak Pauli 2-pokojowe mieszkanie więc narazie póki dzieciaki będą malutkie to będą z nami w sypialni. tylko tak sobie myśle o malowaniu ale to jeszcze nie przemyślane do końca!

Do góry