Hej dziewczynyCzuję się coraz lepiej.Mam nadzieję,że jutro wstanę już z łóżkaDomowe sposoby na przeziębienie działają,no i troskliwy mąż oczywiścieTak czytam Wasze wypowiedzi i jestem coraz bardziej przerażona...Piszecie,że każda z Was bierze jakieś leki na twardnienie brzucha lub wcześniejsze skórcze.Ja tak mam od kilku tyg. a lekarz mówi,że to normalne.Przeszłam już 2ciąże i nie zdarzało się to wcześniej,więc tym bardziej się martwię:-(Poziomu glukozy nie miałam badanego i na pewno nie będę miec,nie mówiąc o badaniu ginekologicznym.Czasem mam ochotę wsiąśc w samolot i poleciec do Polski porobic wszystkie badania,ale wiem,że nie mogę.Dzieciaczki najważniejsze.Oby wytrzymac jeszcze kilka tyg.Buziaki:-)
reklama
no widzisz , moze to i lepiej, ze wam mowia , ze wszystko naturalne, przynajmniej sie nie stresujesz tak jak my. u nas to jest odpoczywac, brac tabletki, obserwowac i wtedy sie nakrecasz. napewno bym byla spokojniejsza gdyby mi lekarz powiedzial, ze to naturalneHej dziewczynyCzuję się coraz lepiej.Mam nadzieję,że jutro wstanę już z łóżkaDomowe sposoby na przeziębienie działają,no i troskliwy mąż oczywiścieTak czytam Wasze wypowiedzi i jestem coraz bardziej przerażona...Piszecie,że każda z Was bierze jakieś leki na twardnienie brzucha lub wcześniejsze skórcze.Ja tak mam od kilku tyg. a lekarz mówi,że to normalne.Przeszłam już 2ciąże i nie zdarzało się to wcześniej,więc tym bardziej się martwię:-(Poziomu glukozy nie miałam badanego i na pewno nie będę miec,nie mówiąc o badaniu ginekologicznym.Czasem mam ochotę wsiąśc w samolot i poleciec do Polski porobic wszystkie badania,ale wiem,że nie mogę.Dzieciaczki najważniejsze.Oby wytrzymac jeszcze kilka tyg.Buziaki:-)
iws
Fanka BB :)
chyba sie moja odpowiedz nie zapisala wiec teraz streszcze krotko. przyjaciolka mojej mamy , ktora pracuje w labolatorium kazala mi sie bronic rekami i nogami przed wczesniejzym podaniem zastrzyku, jezeli badania sa poprawne. podobno po porodzie im to falszuje wyniki badan krwi u dzidziusiow, czy cos w tym stylu dokladnie nie pamietam. w kazdym razie jezeli moje badania beda dobre to mam sie przed takim zastrzykiem w trakciee ciazy bronic.
Dziękuję za odpowiedź. Ja mam jeszcze sporo czasu - poczytam trochę, najwyżej zadzwonie do lekarz jeszcze i wypytam dokładnie jakie jest jej zdanie na ten temat (jak juz będę mieć też troche o tym pojęcia). Ogólnie to ja o takim czymś słyszałam pierwszy raz - nie zetknęłam się wcześniej z takim zastrzykiem.
Czesc dziewczyny.
Mam pytanko. Duzo czytam o tych stawiajacych sie brzuszkach i nie do konca jestem pewna jakie to uczucue.
Wczoraj bylam w sklepie i jakos stwardnial mi brzuch, tak jak piszecie, ciezko sie oddychalo, a chodzilam bardzo malutkimi kroczkami. Czy to może byc stawienie macicy? Sory, moze glupie pytanie, ale wczesniej tego nie czulam i nie wiem czy dobrze diagnozuje ;-)
Jakie lekarswta na to bierzecie? Jakie jest zagrozenie dla ciazy? Mnie wczoraj trzymalo dosc dlugo - w sumie do czasu az spokojnie moglam usiasc (jakies 15 -20 minut).
Mam pytanko. Duzo czytam o tych stawiajacych sie brzuszkach i nie do konca jestem pewna jakie to uczucue.
Wczoraj bylam w sklepie i jakos stwardnial mi brzuch, tak jak piszecie, ciezko sie oddychalo, a chodzilam bardzo malutkimi kroczkami. Czy to może byc stawienie macicy? Sory, moze glupie pytanie, ale wczesniej tego nie czulam i nie wiem czy dobrze diagnozuje ;-)
Jakie lekarswta na to bierzecie? Jakie jest zagrozenie dla ciazy? Mnie wczoraj trzymalo dosc dlugo - w sumie do czasu az spokojnie moglam usiasc (jakies 15 -20 minut).
u mnie twardnienie wyglada dokladnie tak jak to opisujesz. zaczyna sie od dolu brzucha robi sie twarda pilka i brakuje tchu. tyle ze u mnie to 15 max 20 sekund no, ale ja wiekszosc czasu leze. daja na to fenoterol, a z tego co masz pod reka w domu to mozesz nospe. mi sie od tego szyjka skracala dlatego musialam lezec, teraz tez 3/4 dnia spedzam w lozku.Czesc dziewczyny.
monia1110
Fanka BB :)
ivi80 u mnie tez tak to wyglada tylko trwa znacznie krocej ale za to czesciej.A ja na to nic nie biore. polozna powiedziala ze na tym etapie to juz normalne bo miesnie cwicza sie do porodu
u mnie twardnienie wyglada dokladnie tak jak to opisujesz. zaczyna sie od dolu brzucha robi sie twarda pilka i brakuje tchu. tyle ze u mnie to 15 max 20 sekund no, ale ja wiekszosc czasu leze. daja na to fenoterol, a z tego co masz pod reka w domu to mozesz nospe. mi sie od tego szyjka skracala dlatego musialam lezec, teraz tez 3/4 dnia spedzam w lozku.
Dzięki Pauli :-) Ja ogolnie odpoczywam (zwolnienie) ale wczoraj akurat wypadly zakupy. Juz chyba nigdzie nie pojde! A kto zrobi zakupy i prezenty na swieta? hym... chyba wezme sobie to lezenie bardziej do serca.
Dlugo juz sledze wasze informacje na temat twardniejacego brzucha, ale nigdy to nie dotyczylo mnie. Teraz chyba dolacze do tego grona.
Jem fenoterol 3 x 1 tab. pogadam z ginem na nastepnej wizycie, moze zwiekszy mi dawke.
A wiecie jakie jest zagrozenie przy takim twradniejacym brzuchu?
przedwczesny porod? i tak masz juz dosc duza dawke. ja jadlam 4 razy w ciagu dnia 1/2 tabletki co 4 godziny zeby w nocy nie wstawac, a podobno nocy pomijac tez nie wolno. teraz musze sie budzic o 12 w nocy i 6 rano zeby jesc regularnie w ciagu calej doby.Dzięki Pauli :-) Ja ogolnie odpoczywam (zwolnienie) ale wczoraj akurat wypadly zakupy. Juz chyba nigdzie nie pojde! A kto zrobi zakupy i prezenty na swieta? hym... chyba wezme sobie to lezenie bardziej do serca.
Dlugo juz sledze wasze informacje na temat twardniejacego brzucha, ale nigdy to nie dotyczylo mnie. Teraz chyba dolacze do tego grona.
Jem fenoterol 3 x 1 tab. pogadam z ginem na nastepnej wizycie, moze zwiekszy mi dawke.
A wiecie jakie jest zagrozenie przy takim twradniejacym brzuchu?
Ostatnia edycja:
przedwczesny porod? i tak masz juz dosc duza dawke. ja jadlam 4 razy w ciagu dnia 1/2 tabletki co 4 godziny zeby w nocy nie wstawac, a podobno nocy pomijac tez nie wolno. teraz musze sie budzic o 12 w nocy i 6 rano zeby jesc regularnie w ciagu calej doby.
Dzieki ponownie. Widze, ze pozostaje mi tylko odpoczynek i lezakowanie ;-). Na szczescie szyjka ma sie (na razie) dobrze. Nigdy wiecej wieczornych wypadow na zakupy. Ja tez wstaje w nocy dla fenoterolu, ale 1 raz i o 3.00 Skoro dawka jest juz teraz dosc duza to mysle, ze3 nie mam co liczyc na zwiekszenie jej. Jedyne co moge zrobic to sie wylegiwac... tylko ile mozna? nie potrafie usiedziec w miejscu, a dodatkowo mam 5 letnia coreczke, takze lezec to chyba bede w pewnymi przerwami.
Ciekawe tylko czemu to twardnienie u mnie trwalo tak dlugo? Pewnie musialo tak byc az do czasu kiedy bede mogla odpoczac.
W kazdym badz razie jeszcze raz dzieki za info.
Pozdrawiam
reklama
Witam:-) widze ze piszecie o twardniejacych brzuchach. Mi wczesniej tak twardnial, ale caly czas biore magnez i lekarz powiedzial ze bardzo dobrze i ze jest ok o ile te twardnienie nie wystepuje wiecej niz 10 razy na dobe. To ja jak mialam to tak do 5 razy..nawet mniej. I to wygladalo tak ze jak posiedzialam i wstawalam to sie wyprostowac nie moglam bo dol brzucha mi sie tak napinal. Teraz mi przeszlo prawie, zdarzy sie raz na jakis czas ale ogolnie jest lepiej jak wczesniej.
A i namierzylam 23Marte!!! Urodzila chlopcow 14 listopada! Tylko pisze na grudniowkach i innych porforach! Tu mozecie poczytac: https://www.babyboom.pl/forum/grudz...ch-malenstwach-31612/index16.html#post4528500 :-):-):-)
Marta odezwij sie do nas jak maluszki Twoje kochane? Ale maja bujne czuprynki!
A i namierzylam 23Marte!!! Urodzila chlopcow 14 listopada! Tylko pisze na grudniowkach i innych porforach! Tu mozecie poczytac: https://www.babyboom.pl/forum/grudz...ch-malenstwach-31612/index16.html#post4528500 :-):-):-)
Marta odezwij sie do nas jak maluszki Twoje kochane? Ale maja bujne czuprynki!
Ostatnia edycja:
Podziel się: