reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Milenka ale super! Mam cicha nadzieje ze nasze dziewcyznki tez takie grzeczne beda:-)

Moniora uwazaj na siebie. A na skurcze nog bierz duzo magnezu!!
Ja tu kurcze mowie zeby uwazac na siebie i sie oszczedzac a sama chyba zwariowalam.. Po tym remoncie jest taki syf wszedzie. M caly czas robi cos a ja staram sie mu pomagac i dzisiaj okna mylam, podlogi..staram sie robic to powoli i nie przemeczac sie. Przerwy robie.. Ale czuje np ze jak duzo robie w ciagu dnia to sie lepiej czuje niz jak nic nie robie:tak:M juz krzyczal na mnie ze mam lezec i nic nie robic, bo przesadzam. Zorientowalam sie, ze do porodu zostal niecaly miesiac (17grudnia zaczyna sie 36tydz.-i wtedy mam rodzic):szok: I chyba dlatego czuje ze juz czas goni i bym chciala miec wszystko zrobione!!!:eek:
Dzięki:)Ty też na siebie uważaj:tak:Kurczę,został Ci niecały miesiąc:-)Trochę Ci zazdroszczę.Piękny prezent na święta:):):)Buziaki;-)

reklama
Dzięki:)Ty też na siebie uważaj:tak:Kurczę,został Ci niecały miesiąc:-)Trochę Ci zazdroszczę.Piękny prezent na święta:):):)Buziaki;-)
Dzieki:-)Uwazam, ale nie moge lezec spokojnie i patrzec co sie w domu dzieje:tak:No wlasnie jak dokladnie sobie policzylam to 36tydzien mi wypada 17-24 grudnia:szok: cos zle liczylam i myslalam ze o tydzien pozniej.. Modle sie zeby dziewczynki dotrwaly do tego 36tygodnia. Buźka:tak:

Dzieki:-)Uwazam, ale nie moge lezec spokojnie i patrzec co sie w domu dzieje:tak:No wlasnie jak dokladnie sobie policzylam to 36tydzien mi wypada 17-24 grudnia:szok: cos zle liczylam i myslalam ze o tydzien pozniej.. Modle sie zeby dziewczynki dotrwaly do tego 36tygodnia. Buźka:tak:

Anulka!!! a z jakiegos konkretnego powodu masz zaplanowana juz cesarke?? Bo u nas to jeszcze nawet nikt nic o porodzie nie wspomina ani o wczesniejszej hospitalizacji.A dziewczynki napewno dotrwaja no i juz calkiem niedlugo bedziesz mogla je przytulic:tak: ach zazdrocha

maniora02 mnie tez straszne skurcze w nocy mecza. Odpoczywaj duzo i jeszcze raz odpoczywaj

Milenka28 strasznie zazdroszke ze masz juz swoje pociechy przy sobie. A moge zapytac dlaczego nie karmisz piersia?? przepraszam jesli jestem zbyt wscibska ale poprstu chcialabym wiedziec czy to Twoja decyzja czy niestety matki natury :)

Ostatnia edycja:
Anulka!!! a z jakiegos konkretnego powodu masz zaplanowana juz cesarke?? Bo u nas to jeszcze nawet nikt nic o porodzie nie wspomina ani o wczesniejszej hospitalizacji.A dziewczynki napewno dotrwaja no i juz calkiem niedlugo bedziesz mogla je przytulic:tak: ach zazdrocha
Mi lekarz od samego poczatku, jak tylko sie dowiedzielismy ze beda blizniaki jednokosmowkowe (13tydz), mowi o cesarce i o tym ze jak jest jedno lozysko trzeba troszke wczesniej rozwiazac ciaze (36tydz.). Bo przez wspolne krazenie istnieje ryzyko, ze moze byc koniecznosc przetaczania krwi, co sie czesto nie zdarza na szczescie, ale jest niebezpieczne..No i nawet ostatnio jak bylam na wizycie dziewczynki byly ulozone glowkowo obie i M sie pytal czy to oznacza ze moge rodzic naturalnie. A gin na to ze dla niego porod naturalny przy bliznietach to za duze ryzyko, bo jedno wyjdzie naturalnie a drugie poczuje miejsce, rozlozy sie wpoprzek i trzeba jeszcze robic cesarke..No i mowil ze oczywiscie jak nic sie nie wydarzy wczesniej to mozemy sie umowic na konkretny termin w 36tyg. i nie bede musiala lezec wczesniej w szpitalu. No i sie modle zeby tak bylo;-)

Witajcie;-)Wczoraj zaczęliśmy szkołę rodzenia. Usłyszałam, że kiedyś kobietom w ciązy rtg brzucha robili, bo sadzili że to bezpieczne....
a z usg - to się okaże po czasie dopiero, na razie mówi się że jest bezpieczne
Mamy usg co każde 2 tygodnie. Też tak miałyście/macie?

Witajcie;-)Wczoraj zaczęliśmy szkołę rodzenia. Usłyszałam, że kiedyś kobietom w ciązy rtg brzucha robili, bo sadzili że to bezpieczne....

u nas juz po polowkowym usg bylo co 2 tygodnie i dalej ak jest, oprocz tego co tyudzien mam konsultacje z lekarzem czyli co tydzien jestem w szpitalu a oprocz tego w miedzy czasi mam spotkanie z polozna. eh ajk ja juz sie doczekac nie moge stycznia (mam nadzieje ze dotrwamy);-)

Cześc:)Ja już od miesiąca mam usg co tydzień.Trochę się martwię,że tak często,ale lekarka mówi,że to bezpieczne...Najgorsze jest to,że po każdym badaniu boli mnie brzuch.A powiedzieli Ci czemu masz tak często?Moje skarby są małe i muszą kontrolowac przyrost wagi.W środę kolejne usg.4 dni temu ważyły po ok.900gram.Pozdrawiam;-)

Ostatnia edycja:
a z usg - to się okaże po czasie dopiero, na razie mówi się że jest bezpieczne Mamy usg co każde 2 tygodnie. Też tak miałyście/macie?
My usg mielismy w 13 tyg, w 20tyg - polowkowe, 27tydz - 3D. I teraz mialam w 29 na ostatniej wizycie. Lekarz powiedzial ze dziewczynki sie rowniutko rozwiaja i jezeli do tej pory tak jest to juz raczej syndrom podkradania im nie grozi i ze na kazdej wizycie bede miala robione. Wizyte mamy w tym tyg pod koniec. To juz bedzie poczatek 33 tyg:szok: Moj gin nie jest za czestym robieniem usg.No ale teraz pod koniec mam nadzieje ze beda mnie ogladac juz czesciej..

Monia ale fajnie ze tak czesto widujesz chlopcow:-) Zazdroszcze. No i fajnie ze z polozna sie spotykasz. Co ona Ci robi czy mowi na tych spotkaniach?

cześć dziewczyny! Ja do tej pory miałam robione USG raz na 4 tyg. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że mam teraz przyjść za 2 tyg na takie szybkie kontrolne USG. Co lekarz to inaczej...
maborka zdecydowałaś się na szkołę rodzenia! Ja myślalam i myślałam, ale stwierdziłam że chyba sobie odpuszczę ze względu na 100% cc - z przyczyn podobnych jak u anulki!!!

A ja jutro idę na USG 4D - chociaż niektórzy mówią że to już za późno, ale zawsze będę miała jakąś pamiątkę :)

reklama
maborka zdecydowałaś się na szkołę rodzenia! Ja myślalam i myślałam, ale stwierdziłam że chyba sobie odpuszczę ze względu na 100% cc - z przyczyn podobnych jak u anulki!!!

A ja jutro idę na USG 4D - chociaż niektórzy mówią że to już za późno, ale zawsze będę miała jakąś pamiątkę :)
Ja to nawet nie myslalam o szkole rodzenia w sumie. Bo skoro cesarka ma byc..
Widze yenefer ze u Ciebie 25tydz leci, wiec bardzo dobry czas na 4D. Ja bylam w 27 tyg, bo moj gin powiedzial ze najlepiej ok.28tyg.

Do góry