yenefer
Fanka BB :)
no widzisz anulka to fajnie że tak piszesz, bo mi się też się wydaje że to jeszcze nie jest za późno....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokladnie o to chodzi zeby dzidzia byla jak najwieksza na 3D/4D bo wtedy widac dobrze. U mnie jedna niunia sie pokazala i mam bardzo wyrazne zdjecia jej profilu - mowia ze podobna do tatusia a druga nie chciala sie pokazac niestetyco do USG 4d. moja kuzynka robila je dopiero po 30 tygodniu i nikt nie mowil ze to za pozno. miala przynajmniej rewelacyjne zdjecia buzi dzidziusia i filmik z calego badania. super to wyglada yenefer nie przejmuj sie terminem, przynajmniej bedziesz miala swietna pamiatke.
Dzień doberek!!:-)
Moniora02 - uważaj na siebie... ja jak za często mam twardy brzuch to odrazu mam w oczach strach i panikę i tylko sprawdzam co jaki czas się to powtarza i ile trwa. kurde a najgorsze jest to jak siedze sama w domu i nie mam co robić to się myśli o głupotach itp. Skurcze nóg? a magnez bierzesz?
HejOprócz witamin biorę magnez ale jakoś mało pomagaJa też mam dużo myśli w głowie.Tymbardziej,że nie jestem wogóle badana ginekologicznie(tylko usg co tydzień i rozmowa z lekarzem).Przy każdym skurczu myślę,czy to aby szyjka się nie skraca.Buźka:-)
Dlatego co dwa tygodnie, bo chcą kontrolować ew. podkradanie. Jak na razie jest ok. Chlopaczki ważą po ok.500g.CześcJa już od miesiąca mam usg co tydzień.Trochę się martwię,że tak często,ale lekarka mówi,że to bezpieczne...Najgorsze jest to,że po każdym badaniu boli mnie brzuch.A powiedzieli Ci czemu masz tak często?Moje skarby są małe i muszą kontrolowac przyrost wagi.W środę kolejne usg.4 dni temu ważyły po ok.900gram.Pozdrawiam;-)
zdecydowałam się, bo u mnie lekarz mówi, że jeśli chłopcy ułożą się główkami, to rodzimy naturalnie, co mnie cholernie cieszy! chcę być przygotowana i niespanikowana. poza tym dowiem się o karmieniu, przystawianiu do piersi itd. wyjdę z domu i nie będę wciąż wśród tych samych myśli. jak na razie podoba mi się i jestem zadowolona z decyzji. u nas jest ta szkoła refundowana, więc dlaczego nie dowiedzieć się więcej? poza tym uwielbiam być masowana więc mój P. wreszcie dowie sie co i jak prawidłowocześć dziewczyny! Ja do tej pory miałam robione USG raz na 4 tyg. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że mam teraz przyjść za 2 tyg na takie szybkie kontrolne USG. Co lekarz to inaczej...
maborka zdecydowałaś się na szkołę rodzenia! Ja myślalam i myślałam, ale stwierdziłam że chyba sobie odpuszczę ze względu na 100% cc - z przyczyn podobnych jak u anulki!!!