Witajcie...
super że na forum zgłaszają się nowe podwójne mamusie - witam szczególnie :-)
nataliab - gratuluje parki... tak bardzo chciałam parkę, ale okazało się że będziemy mieć 2 dziewczynki i też bardzo się cieszę. też mam problemy z twardniejącym brzuchem ale na szczęście troche się to już uspokoiło!! najgorzej było w okolicach 22-24 tygodnia.
moniora02 - u Ciebie też parka... extra :-) pytałaś o wagę dzieci w 27 tyg - my robiliśmy w tym czasie usg genetyczne i waga dzieci to 1021g i 1085g
mnie też dręczą bóle krocza!! masakra!! czasem to wstać z łóżka nie moge bo tak boli a czasem kłuje!! przerąbane ile to musimy znosić niedogodnień!! ale wiem że muszę to wytrzymac... a nagroda za niewygodę będzie cuuuuuudowna!!!!!:-):-):-):-) lekarz mi powiedział że to normalne i że trzeba się do tego przyzwyczaić... mnie boli po długim leżeniu itp.
pauli1983 - bardzo się cieszę że po Twojej wizycie u lekarza wszystko ok :-) a co bierzesz na twardnienie brzucha?? odpoczywaj dużo i nie przęczaj się! u mnie z twardnieniami jest lepiej, ale i tak jak zdarza się to zbyt często odrazu się kłade!! kurcze... współczuje tym dziewczynom, które mają nakaz leżenia! jak Twoje przeziębienie? mam nadzieję że już lepiej
)
moira - rozstępy? ja na początku stosowałam krem Elastiq, a teraz Perfecta Mama! narazie nic się niepokojącego nie pojawiło... ale szczerze mówiąc nie jestem systematyczna w smarowaniu... rano i po kąpieli to zawsze pamiętam, ale czasem wieczorami jak na "półśpiąco" wędruje do sypialni to nawet przez myśl mi nie przejdzie żeby się posmarować
ale z tego co wiem to stosowanie kremów może nie mieć znaczenia jeśli ma się w genach tendencje do rozstępów. Słyszałam też że jak są "świeże" to istnieje wiele sposobów żeby były mniej widoczne!
Supcio że po wizycie u gina wszystko jest ok
)) bardzo duże dzieciaczki - a mi się wydawało że moje są wielkie bo tak nam lekarz mówił że duże dzieciaczki mamy
monia1110 - kurczę jakie Twoje chłopaki rosną! a jest tylko 2 tyg różnicy między nami... super :-)
Miłego dnia Wam życzę!
p.s. idę dzisiaj do dentysty!!
<beczy> Ratunku!!!!