reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Dominisia to mialas fajny i szybki porod,mam nadzieje ze u mnie tez bedzie podobnie,jesli wogole moja mala zdecyduje sie sama wyjscA tak to bylo u mnie ;-);-)
Wczoraj gdzies o 6 rano zaczely mi sie skurcze co 10 minut. Moj Mezulek zbieral sie do pracy, wiec powiedzialam mu, ze jak zaczna byc czestrze to zadzwonie aby wracal do domu. Jednak zaraz po tym jak wyszedl moje skurcze byly juz co 5 minut. Tak wiec postanowilismy, ze wroci do domu. O 7.30 skurcze byly juz co 3-5 minut i dosc intensywne. Spakowalam reszte drobiazgow i pojechalismy do szpitala. W szpitalu okazalo sie, ze mam rozwarcie juz na 6cm co przyjelam z ulga bo to juz jakas czesc porodu za soba. Skurcze byly coraz mocniejsze, dluzsze i co 2 minuty.
O 9.50 poprosilam polozna o znieczulenie bo nie moglam wytrzymac. Powiedziala, ze jesli rozwarcie bedzie nie wiecej niz 7 cm da mi cos. Jednak podczas badania wyszlo , ze juz jest 8,5 cm. Spytala sie czy przebijamy wody, bo to powinno przyspieszyc wszystko. Oczywiscie sie zgodzilam. W momecie jak przebila wody ja juz z nastepnym skurczem musialam przec i krzycze do niej niech wraca bo dziecko juz wychodzi a Ona do mnie, ze mam sie nie wyglupiac i ze tylko mocniej boli bo juz wod nie ma. No to ja jej rycze, ze naprawde glowka wychodzi wiec podleciala miedzy moje nogi i mowi OOOOOO FAKTYCZNIE. Tak wiec dwa parcia po przebiciu wod i Lily sie urodzila. A tak naprawde to wyskoczyla. Nadal nie moge uwierzyc, ze tak szybko sie to odbylo. Ostatnim razem meczylam sie 18 godzin .Wiecej trwalo urodzic lozysko, ktore postanowilam wydalic naturalnie co zajelo jakies 50 minut.
Wczoraj tez wieczorkiem juz bylysmy w domku. :-):-):-)
Jeszcze raz gratulacje,
sylwiaa28
Czerwcowa mama 2009
Dominika super wieści ależ z ciebie expresowa kobieta tak szybko urodziłaś i na dodatek noc z dzidzią w domu spędziłaś tylko pozazdrościć:-)
Jeszcze raz ogromne gratulacje!
Jeszcze raz ogromne gratulacje!
goniap2
Fanka BB :)
Dominika- super sprawa, ty tutaj nam kochana przykladem swiecsz oby wiecej takich.ogromniaste gratulacje:-)
goniap2
no ja to juz na maxa dwoma rekoma pod ta cesarka sie podpisuje!
jak wspomnialam wczesniej przekrecanie sie nie udalo, wiec postanowione ze 11 czerwca zostaje mamusia
jak wspomnialam wczesniej przekrecanie sie nie udalo, wiec postanowione ze 11 czerwca zostaje mamusia
Oli.B
goniap damy radęno ja to juz na maxa dwoma rekoma pod ta cesarka sie podpisuje!
reklama
Podziel się: