reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza - archiwum

Meva, ale szybko , sprawnie pogratulować tylko i pozazdrościć ;-).
A z tym szampanem to super pomysł :-) bardzo mi się podoba, czy w Danii w szpitalu rozdają, czy mieliście piersióweczkę ze sobą ;)))??

reklama
Meva świetny poród, opis brzmi bardzo optymistycznie a najbardziej wzruszyło mnie że sobie tak leżeliście z malutką razem. u nas to niemozliwe.
Tez jestem ciekawa tego szampana ;-)
Caluski dla Michalinki

Meva, fajnie, ze tak szybciutko i latwo :-)
U nas w DE wyglada to podobnie. Podobno wielu rodzicow przyjezdza z szampanami na porod, a niektorzy pierwsze co, po wpadnieciu na porodowke, prosza by wstawic go i schlodzic :-D:-D:-D
Dziecka tez nie myja, co najwyzej troche otra, jak mazi jest duzo i daja rodzicom. A potem wszystkich razem do pokoju rodzinnego daja. Polozna mowila nam tez, ze od narodzin ojciec ma prawo latac wszedzie za lekarzami, jesli musza oni zabrac dziecko do innej sali/gabinetu i zbadac. No i pierwsze ubieranie nalezy do ojca dziecka :-D polozne ani mysla ich w tym wyreczac i choc jak mowia, czasem je rece swierzbia, jak widza tatusiow ubierajacych dzieci po raz pierwszy, to sa twarde i zostawiaja im cala robote, bo tak sie najszybciej naucza :tak:

Szampana przywieźliśmy ze sobą ale zapytaliśmy czy można:). Można, a w dodatku dla tych co zapomnieli można go kupić w kiosku szpitalnym. I nawet dadzą kieliszki. Zapomniałam napisać że dostaliśmy również śniadanie do łóżka!!
Pierwszy raz ubrała córę połoźna, ale to był ostatni raz.
Tatusie w salach rodzinnych są w szpitalu całą dobę, ze względu na cukrzycę ja byłam w pokoju "specjalistycznym" i tatuś mógł być tylko od 9 do 22, ale i tak super. Generalnie w pokoju do przewijania, na korytarzach i w kolejce po posiłek widać było tylko panów, tutaj tatusiowie mają bzika na punkcie zajmowania się dziećmi i nawiązania z nimi więzi emocjonalnej od samego początku.. Ze szpitala dzieci można wywieźć w wózku na spacer i zwrócić potem..
To na razie tyle, jak mi się cos jeszcze przypomni to napiszę:).

Mevuniu, witaj serdecznie!!! super, że wszystko poszło szybko i sprawnie :-D wycałuj maleńką od wszystkich cioteczek :-D

Meva fajnie z tym pokojem rodzinnym. My tez tak planujemy, bo w klinice gdzie bede rodzic jest taka mozliwosc. Tylko ze za ta przyjemnosc bedziemy musieli sobie zaplacic 150zl za dobe. No ale musze miec meza przy sobie skoro bede rodzic w jego kraju i nie za bardzo rozumiejac ten jezyk. Licze na jego pomoc 24 godziny na dobe, zwlaszcza w tlumaczeniu pielegniarek i lekarzy. Ale bedzie jazda. Juz nie moge sie doczekac;-).

Meva pogratulowac porodu i tej całej otoczki:tak: u nas można tylko o czymś takim pomarzyc... Całusy dla Maleńkiej:-)

reklama
Do góry