reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza - archiwum

A ja juz sama nie wiem co z ta cesarka. Jezeli mieliby mi ja robic w 39 tyg to bee miala tylko tydzien wolnego po zakonczeniu pracy. Jezeli bede rodzic naturalnie to 2 a moze wiecej na uzbieranie sil- chyba ze mala z zechce sie pojawic jeszcze wczesniej i wtedy wolnego nie bedzie. Oczywiscie nie zrozucie mnie zle bo chcialaby juz jak kaza trzymac ja w ramionach ale chcialabbym sie troche tez przygotowac i nazbierac sil a tak bede chcozic kolo niej i stekac.

reklama
Tau, Ty to masz słabą wyobraźnię :-p:-p:-p

Kluseczko, powiedz, jakie rozwiązanie jest dla Ciebie najlepsze, a my się postaramy, żeby się spełniło :-D:-D:-D

To ja poprosze o.... wygranego miliona w eurolotka!!!!:-D:-D:-D:-D i wtedy bede mogla odpoczac i bedzie mi obojetnie jak bede rodzic!!;-) Jak sie bardzo postaracie to sie podziele;-)

Mój mąż ostatnio wyjazdowe ma wtorki i środy. Jeździ do Malaszewicz gmina Terespol więc jak sie orientujecie dośc daleko od Poznania :baffled: Dzieki temu, że mam planowana cesarke możemy spokojnie tez zaplanować "wolne" dla niego :-) Wstepnie wyglada to tak, że jesli pójde do szpitala 10.06 w srodę ( wtedy ma dyzur mój lekarz więc takiej daty sie spodziewam ) to od poniedzialku mój slubny idzie juz na urlop no i może tez sobie spokojnie na ten czas znaleść zastępstwo w Małaszewiczach. Piatek po Bozym Ciele maja w pracy wolne z jakiegos tam powodu. W nastepnym tyg tez bierze urlop, w środe 17.06 prawdopodobnie mam cc, a potem to jakies tam sa dni ustawowo wolne dla ojca no i jeszcze weźmie sobie opieke na mnie w kolejnych dniach :-) No i to jest wlasnie wielki kolejny plus planowanego cc - możnośc zaplanowania wolnych dni od pracy dla męża :-)
A tak przy okazji - nie wiecie gdzie mogę znaleść informację wlasnie na temat tej opieki dla męża nad żona w połogu ?

Wlasnie googlowalam i wszedzie jest zona, zona i zona... a jak nie jest zona tylko narzeczona to co? Gorsza czy jak ;-). Przysluguje 14 dni, wypisuje szpital lub lekarz prowadzacy, platne w 80%.

Tau, ja słyszałam, że to nie musi być żona, moja koleżanka żyje w "konkubinacie" (uwielbiam to słowo :tak::-D) i jak rodziła trzy lata temu to jej "konkubent" (to też uwielbiam) wziął zwolnienie na opiekę nad nią.
ps ja również żyję w wolnym związku, świadomie i z wyboru od lat już ...:szok: lepiej nie pisać i jest super.

No to niby wiem Tau, ale dokladnie mi chodzi jak to jest bo slyszalam, że jak całosci odrazu sie nie wykozysta to przepada tzn,że ja maz weźmie tylko 5 dni to reszta ju potem nie może byc wykozystana.

My też się piszemy na te 14 dni od lekarza, a co tam raz się żyje niech chłop chociaż raz poskacze koło żony;-):-D

i ja kolejna do cesarki termin1 czerwiec:tak:
Chyba że zacznie się coś wcześniej dziać to wtedy od razu na cc, skierowanie do szpitala mam już w torebce. Młody bardzo niziutko, i w sumie odczucia mam takie jak na tydzień przed porodem przy Oti, wiec spodziewam się wszystkiego. Zwłaszcza, że nawet czasowo jest tak samo, opadnięcie brzucha, stawianie sie itp.

Co do cc, to wspomnień miłych nie mam, ale skoro tak musi być to z decyzją lekarza nie dyskutuje, niestety grubość cięcia z poprzedniej cesarki wyklucza poród naturalny. Przynajmniej wiem co mnie czeka i mogę psychicznie przygotować się:tak: Zresztą kto tam pamieta milo poród, w sumie pomimo wszystkich niedogodności ja z poprzedniego porodu pamietam tylko moment kiedy dostałam na ręce a raczej klatke piersiową mała i to było najpiekniejsze.

Tau, te 2 dni to trzeba/ można wykorzystać w jakimś tam okresie czasu, wydaje mi się że 2 m-cy ale sprawdź dokładnie.
Jak prawie 2 lata temu chciałam po ślubie dostać 2 dni okolicznościowego to mi moje byłe szefostwo zaproponowało że dostanę ale właśnie za ok 1,5 miesiąca bo teraz nie mogą i było to zgodne z przepisami niestety. Nie zdążyłam już tego urlopu wykorzystać...... następnego dnia złożyłam wypowiedzenie :-D

A teraz jako że jesteśmy z mężem "na swoim" to urlopu okolicznościowego już nikt nam nie da :-D:-D:-D:-D

A co do mojej cesarki to troszkę w nerwach jestem, za tydzień w środę idę na wizytę i prawdopodobnie już będzie wiadomo czy CC czy SN.
Długi będzie ten najbliższy tydzień!

Ostatnia edycja:
reklama
Jak ja lubię czytać Wasze posty, zawsze sie ubawie przednio:tak::-)

Właściwie to nie pamiętam czy na tym wątku pisałam że będę miała cc? No to piszę...
Endometrioza i duże dziecko i to, że pierwsza ciąża zakończyła się cc to zdecydowało o takim rozwiązaniu. Powiem szczerze, że nie smuci mnie to wcale, wprost przeciwnie.

Wizytę mam 19 maja wtedy będzie konkternie wiadomo kiedy, najprawdopodobniej jeszcze w maju:cool2:. Czyli bez obciachu się nie obędzie:-D

Ostatnia edycja:
Do góry