reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza - archiwum

dilajla ja rodze duze dzieci jedynie pierwsza córka miała 3390 pozostale powyzej 4000 rodziłam normalnie i nawet nie popekałam ani nie nacinali z tego co pamietam to dopiero powyzej 4500 jest wskazanie do cc

reklama
Dilajla musiałabyś sprawdzić, w jaki sposób miałaś ostatnio ciętą macicę przy cc, bo czytałam, że przy dużym dziecku istnieje niebezpieczeństwo otworzenia się starej blizny na macicy i to jest wskazanie do cc. Niestety dokładnie nie pamiętam szczegółów, ale jak znajdę, to zamieszczę.

gonia- a kiedy Cie umowia na ta cesarke bo i tylko tyle powiedzieli ze jak sie nie obruci to w 39 tyg bede miala cesarke.Szkoda ze nie umawiaja na ta cesarke wczesniej hehe- pewnie polowa z nas by pobiegla juz teraz jakby mogla.;-)
Kluseczka- mi zbyt wiele jeszcze nie powiedzieli oprocz tego ze mam wciaz czas na odwrocenie sie a pozniej przekrecanie reczne ale podpytam bo mam za tydzien wizyte!

Dziewczyny, ale jesteście odważne, cesarka na życzenie... jakbymm była skazana na cc, to cięzko byłoby mi sie z tym pogodzić, a jeśli stałaby się mozliwość porodu siłami natury cieszyłabym się jak dziecko... myslicie, że to lepiej jak się umówicie na cesarki? ja bym się bała, odważne jesteście laski naprawdę... urodziłam Julkę naturalnie i drugą prawdopodobnie też i wcale tego nie żałuję...

Ewuniu, to nie tak, że chcemy cc dla jakiegoś widzi mi się :-D Ja np. mam przodujące łożysko, co zupełnie uniemożliwia poród naturalny. I baaardzo ciężko było mi się przekonać do cc, ale co poradzić? Teraz pojawia się cień szansy na poród sn, ale bałabym się zdecydować na niego, dopóki nie będę miała pewności, że nic nie grozi ani dzidzi, ani mnie. Pierwszą córcię urodziłam bardzo dużą (4.270 kg) i miałam po porodzie dość poważne komplikacje.

Myślę, że każda z potencjalnie cesarkowych czerwcówek chce przede wszystkim poczucia bezpieczeństwa ;-)

Ja na pewno chciałabym uniknąć wielogodzinnej próby porodu naturalnego, która zakończyłaby się cc!
Kalinka, to nie tak, że was opierdzielam, możliwe że źle was zrozumiałam... jesli jest pewne cc, to sprawa jest jasna i jakoś człowiek musi sie nastawić... a dziwi mnie postawa tych którzy robią to na zyczenie...a prawdopodobnie organizm dłużej się regneruje po cesarce. te rany blizny, i sama świadomość ze ktoś wam brzuch otwierał i w nim grzebał bleeeeeee:szok::szok::szok: życzę Ci, i reszcie dziewcząt, aby wszystko dobrze się skończyło i jednak abyście urodziły siłami natury... Kalina, każdy poród jest inny i nigdy nie przewidzisz, jak się to potoczy...
ale oby było jak np u Agatki - 3 godzinki i po sprawie :-D

... dziwi mnie postawa tych którzy robią to na zyczenie...a prawdopodobnie organizm dłużej się regneruje po cesarce. te rany blizny, i sama świadomość ze ktoś wam brzuch otwierał i w nim grzebał bleeeeeee:szok::szok::szok: życzę Ci, i reszcie dziewcząt, aby wszystko dobrze się skończyło i jednak abyście urodziły siłami natury... :-D

Ewo a wielu kobietom to naturalny poród kojarzy się bleee... bo grzebią... tylko z drugiej strony:sorry:i no cóż ... jeśli mogą wybierać to to robią.
A wszystkim dziewczynom i sobie życzę szczęśliwego rozwiązania bez komplikacji a sposób... tu już sprawa indywidualna.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ewo a wielu kobietom to naturalny poród kojarzy się bleee... bo grzebią... tylko z drugiej strony:sorry:i no cóż ... jeśli mogą wybierać to to robią.
A wszystkim dziewczynom i sobie życzę szczęśliwego rozwiązania bez komplikacji a sposób... tu już sprawa indywidualna.

Pozdrawiam

Injo, zabij mnie ale nie przypominam sobie ab mnie ktos grzebał... a rodziłam sn... jedynie mi 4 szwy zalożyli...
A właściwie zmieńmy temat na przyjemniejszy... Oby kurde do czerwca :-D

ehhh mnie na chwilę obecną też czeka cesarka - mała ułożyła się poprzecznie :( mam nadzieję że się odwróci jeszcze bo cesarki się strasznie boje !!!

reklama
Ja bym chciała cc tylko dlatego ze chciałabym miec podwiazane jajowody tak zeby juz nie miec wiecej dzieci. Ale niestety chyba nic nie załatwie bo i jednego i drugiego mi nie zrobia u nas, a w Poznaniu w klinice taka przyjemnosc kosztuje od 6000zł.

Do góry