reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciaza - archiwum

:-) Tylko Kalina nie zapomnij powiedziec pani dr, żeby ta cc wcisneła Ci miedzy kosmetyczkę a fryzjera no i zebyś jeszcze zdazyła na komunię Fridy ;-):-D Wiesz jak to jest, ci lekarza to z naszym czasem i planami czasami wcale sie nie liczą ;-):-D

reklama
Odrazu widac Kalina, że się lubicie z Tau ;-):-D:-D:-D

No Tau ale żes dała teraz czadu. Ja tez widze tylko pierwsze zdjęcie. I powiem jeszcze tylko tyle, że ciecie po cesarce to jest jak delikatne draśnięcie w stosunku do tego co Ty tutaj mialaś :-)

O juz widac wszystkie fotki. Elegancko sie goiło, nie ma co. Ja obiecywalam, że pokażę swoja blizne po cc, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Chwileczke jeszcze cierpliwości proszę.

Ostatnia edycja:
a ja sie tylko wtrace, ze trzeba bylo jednak zamknac ten watek, bo Kalina sobie gniazdko uwila i teraz juz tylko tutaj zaglada i sie odzywa :crazy::-p
Nawet wyprawki juz nie kompletuje :crazy:
;-)
Ja jestem zdecydowanie przeciw zamykaniu tegoż wątku :no:;-)
Całą ciążę nie myślałam o niczym innym to chociaż teraz mogę się czasem wypowiedzieć :-D

Czy któraś używała tej membrany przeciwzrostowej albo o niej słyszała?

Chocoblok, pytaj pytaj, kochana, ja się też zapytam tu i tam, żeby było bardziej obiektywnie :tak:
Kalina, rozmawiałam z ginem. Żadna jego pacjentka nie stosowała bariery ani nawet o nią nie pytała. Wg niego przy cc korzyści nie są współmierne do kosztów. Na pewno polecałby barierę kobiecie, która nie rodziła a miałaby mieć jakąś operacje brzuszną, żeby jak najlepiej zabezpieczyć ją na czas ciąży. I tyle. :sorry::-)

Tau- troche z innego watku ale- dlaczego jest zakaz chozenia na basen po cesarce i jak dlugo. Domyslam sie ze trzeba trzymac ranke sucha, czy tez sa jakies inne powody?

Cześć Emo-Grubasy i cześć Rozczochrana :-D

Ja totalnie się już pogubiłam, łożysko się troszkę podniosło, co daje pewną szansę, że podniesie się całkowicie i cc będzie zbędna. Oczywiście mam to sprawdzić - za kolejne 4 tygodnie.
I już sama nie wiem, co robić. Trochę się już zaczęłam przekonywać do cc, a tu taka niespodzianka ;-)

Na dodatek okazało się, że Ksenia jest spora i pewnie się urodzi wielka. Jest to wskazanie do porodu indukowanego wcześniej. Znaczy się przebijanie pęcherza, hektolitry oksytocyny.. :szok:

Mam jeszcze trochę czasu i nie wiem, czy się nie rozglądnąć za cesarką na życzenie! :eek:

EMO GRUBASY????!!!!!!!
Ja tez sie nad tym zastanawiam bo w sumie chcialabym z jednej strony naturalnie a z drugiej juz tez sie troche nastwilam na cesarke- latwiej szybciej a len ze mnie ostatnio. Tutaj niestety nie ma opcji cesarka na zyczenie wiec dylematu nie mam wielkiego ale wolalabym juz teraz wiedziec na czym stoje.

reklama
A ja się cały czas zastanawiam jak mam przekonać tutejszych lekarzy w Irlandii do tego aby jednak zdecydowali się na cc u mnie
Przypomne, że miałam z pierwszą ciąża cc w 36 tyg Teraz się bardzo boje porodu sn poniewać synek jest bardzo duży, wg usg starszy o 3tyg, podobnie miałam z pierwsza ciąża bo synek urodził sie w pierwszym dniu 36 tyg a wazył 3330 jakby dobił 40tyg byłoby ponad 4kg a teraz mały wg usg tez bardzo duzy

Do góry