reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Z tymi testami z moczu to jest rzeczywiście czasem problem. Najlepiej, jeśli jest wątpliwość, żeby wynik interpretowała osoba patrząca bardziej chłodnym okiem. W moim przypadku, jeśli chodzi o sferę staranek, jest to mąż. Mi zdarzyło się właśnie ostatnio widzieć bardzo cieniutką kreseczkę pod światło, ale mąż szybko rozwiał moje nadzieje mówiąc, że niestety on nic nie widzi. I miał rację. Czasem kobieta, a przynajmniej ja tak mam, potrafi się tak nakierować na macierzyństwo, że widzi rzeczy, których nie ma. Nie twierdzę, że w twoim przypadku tak było, po prostu warto wziąć pod uwagę nasz duży subiektywizm spowodowany jak mi się wydaje myśleniem życzeniowym i adrenaliną, przy interpretacji wyników testów. Umysł potrafi płatać figle. A poza tym z tego co piszą dziewczyny tu na forum testy z moczu czasem dają błędne negatywne wyniki i dobrze
winia80, że zdecydowałaś się na test z krwi-mam nadzieję że wątpliwości się rozwiały(????)

reklama
No rozwialy się, miałam już wcześniej napisać i tak mi zeszło. W ciaży nie jestem :( i w dniu kiedy zrobiłam sobie test z krwi po południu dostałam takiej miesiączki, że wystarczyłoby za trzy. Teraz zmieniłam ginekologa ten poprzedni był trochę roztargniony a poza tym przepisywał mi różne leki bez żadnych badań, nawet USG nie miał w gabinecie, nigdy też nie zlecił mi badań hormonalnych i jakoś ślamazarnie z nim szło wszystko. Jestem po pierwszej wizycie u nowego gina, okazało się, że sposób w jaki brałam luteinę już od 7 miesięcy to przy moich długich cykłach był sposób na antykoncepcję raczej a ja tu głowiłam się nad ciążą. Mam nadzieję, że ten nowy gin się nie myli, ale zrobił na mnie pozytywne wrażenie no i od razu miałam USG dopochwowe, okazało się, że za chwilę będę miała owulację a poprzedni ginekolog właśnie przepisał mi tabletki na owulację, bo stwierdził, że pewnie nie mam, tragedia ... w każdym razie w ten weekend kolejna szansa :) Może właśnie sie. uda :) Pozdrawiam wszystkich :)

winia80, Ja też trzymam mocno kciuki za staranka..:-).(u mnie wyjaśni się za cztery dni, czy się udało...) Szkoda że musiałaś się tak truć tymi lekami. Mogę tylko Cię pocieszyć że nie tylko Ty masz problemy ze znalezieniem dobrego gin.

Witam! okres spóźnia mi się 2 tygodnie do tego od dnia kiedy spodziewana miesiączka się nie pojawiła pobolewało mnie podbrzusze przez parę dni..jak siedzę za długo w jednej pozycji odczuwam ból w okolicy krzyżowej, piersi mam takie jak na okres ale nie bolą tylko się powiększyły..czasami boli mnie głowa..byłam wczoraj u ginekologa ale nic nie stwierdził podobno jest za wcześnie a test też nic nie wykazał... Zastanawiam się czy rzeczywiście jest za wcześnie, żeby stwierdzić ciążę.. dodam, że razem z moim partnerem staramy się o dzidziusia i się nie zabezpieczamy..kochaliśmy się jakieś 6 dni przed spodziewanym okresem tzn 28 maja a okres powinnam dostać 3 czerwca.. jeśli to nie ciąża to co?

Uważam ze przede wszystkim powinnaś zrobić test ciążowy z krwi. Jak dziewczyny pisza nie wszystkie testy z moczu dają pozytywny wynik. Na ginka jest na pewno za wcześnie. Najlepiej isc ok 7-8 tygodnia.

ja miałam małe przygody z testami, bo robiłam pierwszy test w około 42 dniu cyklu i wyszła jedna kreska a tydzień poźniej były już dwie, ale powiem wam, że z biegiem czasu juz po tym jak byłam pewna, że to ciąża, zaczełam sobie przypominać jakie miałam te najwcześniejsze objawy:
-pierwszy który pamiętam to, że bardzo kręciło mi sie w głowie przez pare dni, np. nie mogłam normalnie wystac pod prysznicem tylko musiałam wychodzic i siadac bo prawie sie przewracałam
-miałam potworna zgagę
-no i brzuch mnie bolał bardzo, tak jakby kolka
-a jak jechałam gdzies autobusem to bolały mnie już plecy po prawej stronie i ten ból towarzyszy mi teraz przez całą ciąże

hmmm... czyli jeszcze jest szansa, że jednak będę miała dzidziusia:) zapomniałam napisać, że często muszę oddawać mocz a czytałam, że to również objaw ciąży..dzięki dziewczyny:)

częste oddawanie moczu to chyba troche poźniej jest objawem ciąży, może po prostu ze stresu, a szansa zawsze jest :) powodzenia!

reklama
Witam wszystkich:-)

jestem tu całkiem nowa... jeszcze dobrze nie zapoznałam się ze stronką ale czytam temat czytam i chce napisać jak to u mnie...

Mam 81 dzień cyklu a wyniki testu (robiłam 3 ostatni jakiś tydzień temu) wychodzą negatywnie. Miewam nieregularne cykle, ale żeby coś takiego? To nigdy:-(

Bardzo pragniemy z mężem dziecka, staramy się prawie rok już. Wiem że ponoć jak test jest negatywny to nie mam co marzyć, ale nadzieja się mnie trzyma ciągle...

Jutro wizyta u gina, ciekawe co powie...

Tak bardzo bym chciała żeby to było to, ale mam przeświadczenie że testy są raczej miarodajne...

Sama nie wiem co myśleć mam:-:)-(

Do góry