reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

czytam Wasze posty i tak sobie przypomniałam jak to było ze mną.Klara ja przy początkach ciąży b.czesto oddawałam mocz, bolały mnie piersi tak mocno że z trudem mogłam gdzieś podbiec no i ciągle było mi niedobrze.Testy są najlepsze w 99%powiedzą prawdę.Powodzenia dziewczyny!!!!!!!!piszcie co się dzieje...

reklama
miałam okres dostać w sobote 24.07.2010
26.07 robiłam sobei test z krwi i wyszło poniżej 1
poszłam do lekarza, ten oczywiście jeszce nic niewidział, ale moja macica ponoc miękkawa była i błona śluzowa pogrubiiona
zrobiłam sobie drugi test z krwi w tydzien po pierwszym czyli dziś i wynik pokazał 28 wg. kryteriów laboratoryjnych jestem w ciąży (1,2tydz do 2 tydz -od 16-110)
lekarz jednak gdy do niego zadzwoniłam ostudził moje szczęście mówiąc mi, że to może była ciąża, ale się nirrozwineła i dlatego mam takie stężenie tego hormonu we krwi.......(tylko, że ja zapomniałam mu powiedzić, że tydzien temu to miałam poniżej 1)

powiedzcie mi co o tym myslicie...

aha..a objawy?? no cóż bolą mnie piersi - zaczeły w dniu, w którym miałam dostać okres), boli mnie podbrzusze tak jakbym miała okres, ale nie z tak mocno, no i powime sszczezre, że mój apatyt jest raczej malusieńki....na nic nie mam ochoty, a jak jem to zupełnie tak obojetne mi to....

Wydaję mi się że jednak możesz być w ciąży bo to że robiłaś sobie bete tydzień temu to jest istotne że była negatywna a teraz podrosła. Powtórz sobie bete pojutrze i sprawdz czy dużo ci przyrosła. Poszukaj sobie stron na internecie ile dzienie powina Ci przyrastać i porównasz wyniki ze swoimi

"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu.

czyli jeśli powtórzę w środę to powinno być około 50?????

Skorzystaj z rady Andzi i koniecznie powtorz bete. Jesli wzrosnie- biegnij do lekarza i poinformuj o bolach brzucha. moze sie okazac ze musisz pomoc dzidzi i dostarczyc dodatkowy progesteron. Ja pierwsza ciaze poronilam byc moze dlatego, ze za pozno dostalam duphaston ( mialam niski progesteron w drugiej fazie cyklu) pierwszy wynik bety mialam 16! Lekarz zadecyduje czy podac ci duphaston badz luteine. Powodzenia!

"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu.

czyli jeśli powtórzę w środę to powinno być około 50?????
Wydaje mi się że coś ok30 bo jesli wzrasta o 66% w ciągu72godz. to tak by wychodziło jak będzie więcej to jeszcze lepiej. Ale najlepiej jak zrobisz drugi raz bete to zadzwoń do lekarza i powiedz mu jaki nastąpił przyrost po 2 dniach i on napewno powie Ci co i jak. Bo ja akurat nie jestem aż takim specem od betki

miałam okres dostać w sobote 24.07.2010
26.07 robiłam sobei test z krwi i wyszło poniżej 1
poszłam do lekarza, ten oczywiście jeszce nic niewidział, ale moja macica ponoc miękkawa była i błona śluzowa pogrubiiona
zrobiłam sobie drugi test z krwi w tydzien po pierwszym czyli dziś i wynik pokazał 28 wg. kryteriów laboratoryjnych jestem w ciąży (1,2tydz do 2 tydz -od 16-110)
lekarz jednak gdy do niego zadzwoniłam ostudził moje szczęście mówiąc mi, że to może była ciąża, ale się nirrozwineła i dlatego mam takie stężenie tego hormonu we krwi.......(tylko, że ja zapomniałam mu powiedzić, że tydzien temu to miałam poniżej 1)

powiedzcie mi co o tym myslicie...

aha..a objawy?? no cóż bolą mnie piersi - zaczeły w dniu, w którym miałam dostać okres), boli mnie podbrzusze tak jakbym miała okres, ale nie z tak mocno, no i powime sszczezre, że mój apatyt jest raczej malusieńki....na nic nie mam ochoty, a jak jem to zupełnie tak obojetne mi to....

Najlepszum sposobem aby sprawdzić czy wszystko jest ok zrobić bete w środę.
Jeże3li ciąża rozwija się prawidłowo to poziom bhcg odpowiednio wzrośnie:tak:

hej ja miałam miec okres w osotnią sobotę lipca.....
wczesniej robiłąm testy i wychodziła zawsze 1 kreska
w sobote po południu i w niedzielę z rana zrobiłam znów i oba wyszły pozytywne ale były baaardzo pzreźroczyste.....
dzisiaj zrobiłąm test z krwi i potwierdziało si,ę, że ejstem w ciązy, ale lekarz mnie pzrestarszył, że to może wynikac z tego, że jajeczko było zapołodnione, ale obumarło, bo za niksi wskaźnik mi wyszedł..........
choć ja mimo wszytsko troszkę wierze, że się mylił, bo z krwi zrobiłam test zaraz w poniedziałek po tym jak miałam dostać okres i wyszedł parwie zerowy, a dziś po tygodniu już 28....

boje sie tylko tego, ze mam bóle w podbrzuszu....

reklama
Do góry