reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

czekOOladowa-o matko,co to Ci sie porobilo w tym cyklu...:no:dobrze,ze Twoj facet byl w domu i zadzialal:sorry:daj znac co tam gin.jutro powie,a moze torbiela mialas i Ci pekl.trzymaj sie i napisz jutro.

reklama
mama05 dzięki za pocieszenie;).ja też na kolejną dzidzię czekam tak mocno,jak na tą pierwszą!na inne wątki tez zagladam,ale pewnie zakotwiczę na tym wątku z mamami na 2011,bo raczej na 2010 się nie załapię;/.ehh,a mnie też wiek goni...lekarz coś mi mówił o laparoskopii i chcę jutro dokładnie się o to dowiedzieć.
czekoladowa współczuję takiego przeżycia,jak najszybciej idź do lekarza i daj znać
Małgorzata masz rację,trzeba sie trzymać razem,żeby nie zwariować;)

mama05 dzięki za pocieszenie;).ja też na kolejną dzidzię czekam tak mocno,jak na tą pierwszą!na inne wątki tez zagladam,ale pewnie zakotwiczę na tym wątku z mamami na 2011,bo raczej na 2010 się nie załapię;/.ehh,a mnie też wiek goni...lekarz coś mi mówił o laparoskopii i chcę jutro dokładnie się o to dowiedzieć.
czekoladowa współczuję takiego przeżycia,jak najszybciej idź do lekarza i daj znać
Małgorzata masz rację,trzeba sie trzymać razem,żeby nie zwariować;)
ja mialam laparoskopie m-ac po poronieniu i po zabiegu zalecaja odczekac tak 2 m-ce wiec jak masz isc to idz,odczekaj swoje i do dziela:tak: a w ogole to BIBINKA, MALGORZATA,CZEKOOLADOWA-zapraszam na watek mamy w 2011:tak::tak::tak::tak:;-)

Od trzech dni zamiast miesiaączki mam tylko słabe brązowe plamienia. Staram się o dziecko wiec zrobiłam sobie test ciążowy Quick Vue i ta druga kreska była praktycznie niewidoczna, cieńsza od pierwszej, taka ledwo co pod światło. Zastanawiam się, czy w testach ciażowych ta kreska (po zamoczeniu) jest zawsze delikatnie doszczegalna przy usilnych staraniach, mimo braku ciąży - taka cecha techniczna wynikająca ze sposobu robienia tych testów? Czy gdybym zamoczyła płytkę wodą lub zrobiła test na 100% nie będac w ciąży to też taka minimalna, praktycznie niewidoczna linia by się pojawiła pod wpływem wilgoci? Robiłam sobie niedawno test owulacyjny i tak samo pojawiła mi się ta druga kreska taka ledwo widoczna pod swiatło, dlatego podejrzewam, że to właśnie taki szczegół techniczny tych testów bo wydaje mi się, że gdybym miała być w ciaży to chyba nie powinnam mieć wątpliwości w odczytaniu testu. Macie jakieś doświadczenia? I jeśli to nie ciąża to dlaczego nie mam normalnej miesiączki, jakieś sugestie? Dodam, że żadnych innych objawów ciaży nie mam i nie przeczuwam nic podświadomie :) Nie wiem co mam myśleć. Help :)

hej!
dla pewnosci zrob 2-gi innej firmy:) Moja corcia pezy 1.szym tescie tez byla taka niewyrazna. Drugi (robiony popoludniu) byl wyrazny :) Powodzenia

Dzięki za wsparcie :)
Chyba zrobię sobie jutro test z krwi żeby mieć pewność bo przy okazji jestem chora i miałam dostać dzisiaj antybiotyk ale nie wzięłam bo właśnie nie wiem czy mogę a tak przynajmniej będzie jasne :) Tylko jak się okaże że to nie ciąża to właśnie martwię się oc chodzi z tą nie-miesiączką. I tak mam wszystko nieregularne i rozchwiane a teraz jeszcze takie atrakcje. Czy to mogą być problemy z owulacją?

Czasami zamiast spodziewanego okresu są plamienia. A co do testu nawet cieniutka kreska testowa mówi o ciąży. To zależy ile jest hormonu HCG w moczu. Owulacja tu nie ma nic do rzeczy bo ten hormon jest wytwarzany tylko w ciąży. Chyba ,ze bierzesz leki ,które go zawierają. Wtedy test może się pomylić. Test Quick Vue jest
czułym testem wiec o pomyłce nie powinno być mowy jeśli nie zażywa sie leków , o których wspomniałam.

Czasami zamiast spodziewanego okresu są plamienia. A co do testu nawet cieniutka kreska testowa mówi o ciąży. To zależy ile jest hormonu HCG w moczu. Owulacja tu nie ma nic do rzeczy bo ten hormon jest wytwarzany tylko w ciąży. Chyba ,ze bierzesz leki ,które go zawierają. Wtedy test może się pomylić. Test Quick Vue jest
czułym testem wiec o pomyłce nie powinno być mowy jeśli nie zażywa sie leków , o których wspomniałam.
Moja druga krecha też była blada:) A póżniej ciemniała:) Co do objawów ja nie miałam zadnych:)

reklama
Hmm, teraz całkiem już nie wiem. Wstępnie zaczełam się cieszyć jak Elena napisała, że cienka kreska to też jest coś ale dziś rano powtórzyłam test i nie wyszło kompletnie nic :( Pojechałam zrobić sobie test z krwi bo mam brać antybiotyk i muszę mieć 100% pewności, jutro moje wątpliwości się rozwieją ale sądząc po dzisiejszym teście nie mam wielkich nadziei. Tylko dlaczego wczoraj było ociupinkę widać i dlaczego mam plamienia zamiast miesiączki? Eh, jestem coraz głupsza zamiast na odwrót :)

Do góry