reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Myślałam... ale od czasu poronienia moje okresy zwariowały... i często się spóźniają (co prawda nie tak długo, do tygodnia czasu) i ciągle mam takie przeczucie,ze jak pójdę na badanie to okres przyjdzie na następny dzień... i wtedy będzie "po co mi to było"? a do ginakologa muszę i tak się przejść, bo te opóźnienia są jakieś niepokojące...

reklama
Fifka rzeczywiście najlepiej jak zrobisz badania z krwi...swoją drogą jednak nie takie pewne te testy a może po prostu za wcześnie...mi od razu przy pierwszych mdłościach na teście wyskoczyły 2 kreseczki.
Trzymam kciuki żeby się udało i jajeczko zagnieździło.
Pozdrawiam serdecznie:-)

Tydzień po spodziewanym okresie? to raczej nie za wcześnie... no nic... pogadam z mężem i jak coś się przejdę na badania. Mąż nie lubi takich rozmów bo uważa, ze za mocno to przeżywam (a szczególnie po poronieniu) I raczej stara się reagować dopiero kiedy faktycznie coś jest już wiadome.

Fifka są kobitki którym test pozytywny wynik pokazuje póżniej niz tydzien po spodziewanej miesiaczce.Ja do nich nie naleze ale słyszałam o takic przypadkach:tak:
Ja u gina byłam dwa dni po spodziewanej miesiaczce i juz miałam zdjecie fasolki,moze i poleciałam za wczesnie ale musiałam miec potwierdzenie bo nie dowiezałam.A do cierpliwyc nie naleze.
Trzymam za Ciebie kciukasy.

Dzięki za słowa otuchy :) Jutro lece do ginekologa. Nawet jak nie ma jeszcze fasolki to porozmawiam o tych spóźniających się okresach.

Byłam dzisiaj u ginekologa i nic w sumie takiego się nie dowiedziałam. W gabinecie nie ma USG wewnętrznego, więc badała mnie tylko w "tradycyjny sposób" Powiedziała, ze jak najbardziej moze to być wczesna ciąża, ale musze jeszcze poczekać zanim to stwierdzi. A wczoraj po przytulankach z mężem dostałam takiego lekkiego plamienia. Dziś już nic nie ma a i ginekolog powiedziała, ze szyjka jest czysta.

Jak do końca tygodnia nie dostane okresu to pójdę na BETE, bo te plamienie może być początkiem okresu, choć okresowo się nie czuje.

TRZYMAJCIE KCIUKI!! :tak:

Ja znam przypadek że dziewczyna około miesiąc po spodziewanej miesiączce robiła test i pokazał negatyw a potem okazalo się że jest w ciązy.
Ja robię teraz tylko bete bo to jest pewne

Mam jakieś lekkie plamienia :no: ale to jeszcze nie to... oj!! Oby nie to!!
Zaciskam kciuki! Wiesz, we wczesnej ciąży wiele kobiet ma lekkie plamienia, to normalne. Daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej! Ja testuję w sobotę. Mam nadzieję, że spotkamy się razem na Wrześniowych Mamusiach!

reklama
no beta moze potwierdzic domysly a tak to tykjo gdybanie i gdybanie. ja juz dawno a laboratorium bym siedziala bo cierpliwa o nie jestem ;)

Do góry