reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Witam Was ponownie.
Spóźnia mi się okres. Już mam chyba 38 dzień cyklu. Zrobiłam dwa testy ciążowe i wyszedł wynik negatywny. wcześniej miałam ból piersi, dziwny śluz, nie umiałam nic jeść. Ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, ale zrobiłam jeden błąd: wzięłam je przed miesiączką i nie mogłam przerwać kuracji, więc w czasie okresu brałam je. Teraz znów mi przepisał, ale inne. Nie chciałam popełnić tego samego błędu i czekałam na okres, ale się nie zjawił. Oczywiście nie przyznałam się lekarzowi, że brałam tamte w czasie okresu. Nie wiem, co mam robić.

reklama
Hej. A na co brałas te globulki bo trzeba by sprawdzić działanie ale nie myslę żeby to miało wpływ.Może to dolegliwości na które je brałas powodują brak @. A możesz byc w ciązy? Może trzeba powtórzyć test?

Te globulki były na zapalenie pochwy. Co chwilę ginekolog mi przepisuje jakieś globulki. Nie wiem, czy nie lepiej byłoby do miski z szałwią. Jutro jadę na test z krwi, bo kolejny test domowy pokazał jedną kreskę. Do tego dowiedziałam się, że mój chłopak bierze tabletki, które nie są zalecane dla mężczyzn w wieku rozrodczym, bo spowalniają ruchliwość plemników.

cześć wam dziewczyny może mi ktoś pomoże. Zaczne od poczatku. 27.06.2010 miałam ostatni okres cykl mam 28 dniowy. Po spóźniającym się okresie 4 dni zrobiłam test- pozytywny. po dwóch dniach spóźniającego się okresu zaczełam plamić dlatego nie sądziłam że to ciąża. tydzień później pojechałam do lekarza potwierdził ciąże ale nic więcej bo było za wcześnie ( powiedział że to 5 tydz.), biorę doupaston acard i kwas foliowy. Niestety dalej zaczęłam krwawic z obawy że jest nie tak wybrałam się do innego lekarza po 4 dniach a on mi mówi że ciąży nie ma a jeśli była to już nie ma i wysłam mnie na badanie bHCG gdzie wynik to 209.33 mIU/ml po trzech dniach powtórzyłam test i wyszedł 377.98 mIU/ml wten sam dzień pojechałam do lekarza (do tego co za pierwszym razem) zrobił USG i potwierdził że pęcherzyk jest i tyle ale wygląda na mniejszą co też wyniki bHCG potwierdzają proszę pomóżcie bo ja już naprawde zgupiałam. Najpierw mówią ze jestem poźniej że nie jestem a w dotatku mówili mi że mam torbiela który pęk. :szok:
Mama Oliwii 4.5 lat aniołka 17.04.2009r
[*] (5tc) i synka (16/17tc)
[*] 28.02.2010 kocham was

Ostatnia edycja:
Byłam na badaniu. Teraz dostałam miesiączkę. Coś mi się zdaje, że to przez stres. Mój Chłopak miał wyjechać za granicę, ale nie wyjechał i nie wyjedzie, więc przestałam się stresować i dostałam okres. Teraz oboje nie musimy się denerwować :)

Mam problem od ok 3 miesięcy mam inne @ tak jakby słabsze itd. Myślałam, że to przez przemęczenie ostatnio doszło do tego częste oddawanie moczu (myślałam, że zapalenie pęcherza) zawroty głowy, mdłości i zgaga (której nigdy w życiu wcześniej nie miałam). Ostatnie okresy były 27.06 i 27.07. Któregoś dnia bardzo śle się czułam zrobilam sobie dwa testy ciążowe kupione w aptece, oba wyszły pozytywnie. Mierzyłam sobie temp. mam powyżej 37 st od kilku dni mniej więcej mam 37,7. Dzisiaj byłam u ginekologa, badanie nic nie wykazało tak samo jak USG. Byłam na badaniu krwi Beta HCG i wyszło mi 1.20 mIU/mL. Co to oznacza? Czy nie jestem w ciąży? o co ty chodzi? Pomóżcie mi proszę bo odchodzę od zmysłów. Niby wyszedł ujemny ale skąd te objawy i 2 pozytywne testy? :( Już się nastawiłam na dzidziusia a tu nie wiem co myśleć :(

reklama
Do góry