reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza a l4 w krusie

hej mam pytanie poniewaz jestem w ciązy a ubezpieczona jestem w krusie na gospodarce u meza, i dobrze sie czuje ale chciałam l4 od pani doktor poniewaz nie chce sie przeforsofac, ale pani doktor nie chce dac mi l4 bez zaswiadczenia o warunkach szkodzacych ciazy od bhp ale na gospodarstwie nie ma czegos takiego jak bhp. Gdzie mozna sie udac po takie warunki????

reklama
Ooo w końcu jakiś normalny lekarz który nie rozdaje zwolnień na prawo i lewo.
Jest coś takiego jak bhp w rolnictwie. Zadzwoń do krusu oni powinni Ci udzielić więcej informacji ew.szukaj w BIP.

Przepraszam a co Ciebie to obchodzi?
Jak tak mozna napisać w ogóle do kobiety w ciąży.?
Mi lekarz dal od początku l4 ze względu na pracę która wykonywalam (tydzien okropnych mdlosci)i sam nie byl za tym aby kobieta w ciazy latala do pracy a od polowy ciąży i tak musiałam leżeć plackiem..
Moja kolezanka latala latala az wylatala..
Sory ale sie zagotowalam..co kobieta z brzuchem ma latac do roboty ?
Jeszcze sie narobi to jedyny czas gdzie moze odpocząć doksztalcic sie.. ..Jak Tobie sie podoba to lataj..W Angli kobiety by chcialy isc na l4 ale nie mogą bo marne grosze dostaja..
Inny by sie nie zastanawial jakby mogl Cie zwolnić w ciazy...Rozwala mnie tekst ze ciaza to nie choroba .
Najlepiej latac do dnia porodu do pracy .
Obys Ty nigdy nie byla w takiej sytuacji ..
Karma wraca..

Autorko postu nie słuchaj bzdur tylko idz po l4 do lekarza sama wiesz czy masz sile czy nie.
Należy Ci sie.. placisz za to
I do ginekologa z dobra opinia baby zazwyczaj sa wredne..[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
jak mozna takie cos pisac . nie ze na prawo lewo tylko dzwiganie ma wpływ na ciaze
Oczywiście że tak ale musisz przedstawić swoje warunki pracy i to wszystko. Przedstawisz , stwierdzisz że są zagrożeniem to dostaniesz proste jak 2x2. Dla mnie w końcu jakiś odpowiedzialny lekarz w Polsce.

Dominika idź do innego lekarza.
W pierwszej ciazy pracowałam w handlu lekarz pytał o wykonywany zawód wypisal L4.

W drugiej ciąży forma wykonywanej pracy, powiedziałam w rolnictwie. Dał L4.

No sorry ale ja sobie nie wyobrażam w ciazy pracować fizycznie i narażać dziecko.
A w gospodarstwie macie jakieś zwierzęta?

reklama
To jest kwestia lekarza, ten wydaje L4 zgodnie z przepisami. Udaj się do innego lekarza, prywatni dają od ręki.

Do góry