reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

reklama
Juz jestem
Przepraszam ze sie nie odzywalam ale teoche swietowalam
A wiec tak moj holter wyszedl 7 tys dodatkowych skurczow z czego 5 tys komorowych wiec wyszlo ARYTMIA KOMOROWA
Dostalam dalej magnez potas i ispoptim 2*0.5 tabletki i w maju kolejna wizyta
Powiem tylko ze sie nie stresuje i mysle ze dam rade
Wylecze sie jak urodze a narazie jakos musze z tym zyc
Pozdrawiam cieplo

Acha czyli nie wiesz czy masz ich mneij czy więcej....ale ciesze się,ze się niesbtresujesz, żebym ja tez tak potrafiła. A co mmówi Twoj aPani doktor, ze po ciązy przejdzie, ze spotyka się z takimi przypadkami?

Mam nadzieję, że Was ucieszę. W 2 ciąży trafiła mnie arytmia miałam do 140 uderzeń na min. Na echu wyszło, że dziecię z lekka przesunęło mi serce, że mam wypadanie zastawki (b.dużo kobiet ma i nawet o ty mnie wie) i urodziłam siłami natury (pierwsza była cesarka), przeżyłam - mimo tego, że wyglądało, że może się nie udać, ale wcale nie z powodu serca. Moja arytmia w 90% ma podłoże psychiczne. Pojawia się nadal, kiedy przez dłuższy czas funduję sobie stres. Od kiedy zauważyłam, że sama się "nakręcam" zaczęłam szukać pomocy i pomysłu jak się tego cholerstwa pozbyć i wtedy usłyszałam: A może już tak będzie, może będzie ci towarzyszyć do końca życia i po prostu sie do tego przyzwyczajaj. I ta mysl, że może tak będzie jakoś mnie uspokoiła i przestała przerażać. Oswoiłam swoje lęki, strachy i histerie i jest ok:-) Uszy do góry ma być dobrze- mierzenie pulsu przez lekowe osoby powoduje, że on przyspiesza i to baaaardzo!!! Znajdźcie inne zajęcie:tak:

no nareszcie dobrze napisane! :-)
mnie wczoraj zlapala lekka arytmia i to gdzie - na solarium w trkacie opalania! :confused2: byla krotka ale lęk koszmarny! i co zrobila ewcia ... jak przeszlo poszla dalej sie opalac! i co sama do domku wrocilam i zyje! grunt sie z tym osfoic i nie panikować! owszem jak jest bardzo zle to wiadomo karetka i takie tam ale ja sama zauwazylam ze w momencie gdy sobie usiadlam i zaczelam miarowo oddychac zaczelo sie serducho uspokajac :tak:

Aniu- bardzo dziekuję, że chciałaś nas pocieszyć. Niesetety, o ile przyspieszony puls -tachykardia w ciazy to zupełenie normalne zjawisko, tak samo jak wypadająca zastawka u co drugiej kobiety. Dodatkowreskurcze już niestety nie:(A komorowe dodatkowe skurcze są jedyną arytmią, która jest potecjanie niebezpieczna - jedyną:(:(:( i ja sie dlatego boję, gdybym miała nakomorowe te skurcze , albo jeszcze inne to bym je olała, a tak.....nie potrafię- w każdym razie dziekuję. Jestem wdzięczna za każdy taki post i dobre serce:)

Suzou pani doktor powiedziala ze po ciazy moze przejsc albo ze nie bede tego wogole czula takze jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie ok
Tabletki dzilaja wiec troche mniej odczuwam te skurcze i nie wslu****e sie wciaz w siebie
Bedzie dobrze dasz rade trzymam za ciebie kciuki
I prosze sie nie stresowac moze meliske sobie popijaja
Sciskam cie mocno i trzymaj sie :-)

Suzou dasz rade!!! nie skupiaj sie na tym ze masz taka czy inna arytmie!!! bedzie dobrze! ja nawet nie wiem do konca jaka mam! podejrzenie padlo na skorcze nadkomorowe bo moja mama miala takie :confused2: a tak to nie wiem! a nawet w ciazy nie jestem! moglabym rownie dobrze teraz sie juz denerwowac co bedzie jak bede w ciazy?!?!!?! :confused2: to od razu moga mnie na oddziale zamknac bo serce od razu mi przechwytuje takie mysli to jest dziwne ale tak jest ty jeszcze nie pomyslisz a serce juz reaguje!!!!!!!
Kochana spokoj i pozytywne myslenie!!!! :-)

reklama
Dziewczyny ja zauwazylam ze jak tylko zaczyna mi sie cos dziac z serduchem to od razu wpadam w panike.. Moj kardiolog mi tłumaczył że to takie błędne koło.. serce sie "potyka", ty wpadasz w panikę, nerwy szaleją a to powoduje jeszcze większe problemy z arytmią.. Tylko jak tu nie panikować jak Ci się wydaje, że zaraz nie będzie Cię na tym świecie.. A przecież jesteśmy jeszcze młode... Z takim serduszkiem i stresem to nie dożyje chyba 40-stki... :szok:
Za miesiąc ide na kolejnego Holtera i modle się tylko żeby wyszło mniej niż 15 tyś skurczy..Czas pokaże.
Słuchajcie musimy jakoś iść do przodu z pozytywnym nastawieniem że wszystko będzie ok bo inaczej zwariujemy. Jak będziecie mieć chwilkę to polecam do przeczytania książkę "Potęga podświadomości" - daje do myślenia :)) Trzymajcie się dzielnie :) papa
Magda

Do góry