reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

suwaczek kłamie ;-)
dziś na wizycie okazało się że jeszcze pochodzę w ciąży, lekarka sugeruje, że jeszcze tydzień się pomęczę...
a za tydzień do szpitala...

reklama
Dziewczyny piszę ku przestrodze
frown.gif

Przez ostatnie dwa dni przezyłam horror
frown.gif
Mianowicie w środę skoczyło mi tętno do 120 i tak cały dzień- nie byłam w stanie nic robić, bo oblewały mnie poty, wczoraj to samo
frown.gif
postanowiłam jechac na pogotowie- tam po wnikliwych badanich okaząło się, ze ejstem odwodniona- hemoglobiny miąłm 20 jednostek gdzie norma jest do 14. nie mogły mi pobrac krwi tak była gęsta
frown.gif
Za mało piłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przy karminiu piersią jest to konieczne- w upały nalezy wypijac 3 litry płynów- a ja głupia ostatnio piłam bardzo mało
frown.gif
w zasadzie jadłąm tylko arbuza
frown.gif
Miałam podłączone dwie kroplówki i mam duzo pić- tętno nadal skacze, ale już nie jest non stop 120
frown.gif
ale nadal potrafi być

Niestety wróciły wraz z tym odwodniem moje skurcze dodatkowe i mam ich tyle samo co w ciązy- ajeszcze w zesżły piątek miałam ich o wiele wiele mniej
frown.gif
jak mogłam się tak zaniedbać nie daruję sobie:(
Jestem załamana=totalnie...............

Fioletowa to tylko jeszcze tydzień:)

oj suzou z tym twoim serduchem to się masz
ja też mam problem z piciem, bo nie jestem w stanie wmusić w siebie tych 3 litrów, a odkąd miałam zapalenie nerek to też mam tyle pić :-( ale to jest strasznie dużo

nic to, trzymaj się ciepło i faktycznie pij, a nie wyrzucaj sobie, bo niby skąd mogłaś wiedzieć? ... teraz już wiesz i możesz zadbać o to
trzymam kciuki żeby to już był taki ostatni zakręt a potem żeby już było z górki :-D

ja już mam dośc Dziewczyny- jeszcze nie wiadomo czy ta tachykardia mi zniknie:( i to juz masakra skurcze dodatkowe plus tachykardia- leków brac nie moge bo karmię.

Powinnam była wiedzieć ,ze jak karmię to w upały powinnam duzo pić- jestem beznadziejna!!Co ja sobie narobiłam Dziewczyny:(

wiem że to pewnie niepopularne, co napiszę, ale... ja bym się zastanowiła czy nie przejść na butelkę... musisz też troszkę pomyśleć o zdrowiu, jeśli karmienie nie pozwala ci się leczyć to może mniejszym złem będzie jednak butla... ja bym się nad tym zastanowiła...
w końcu jak my byłyśmy małe to karmiono dzieci mlekiem krowim rozcieńczanym z wodą, a czasem i nie rozcieńczanym i jakoś żyjemy, a teraz mleko dla dzieci jest nieporównywalnie lepsze niż kiedyś było, więc może to jest wyjście?...

Witam:-) Fioletowej gratuluję:-D i życzę duuużo zdrówka Tobie i dziedziusiowi.
Suzou,nie zamartwiaj się,jak będziesz dbała o siebie,to serduszko też się uspokoi,wogóle to przemęczenie też może mieć wpływ na skurcze dodatkowe.
Ja się cieszę,że narazie moje serce nie wariuje,bo ciąża sprzyja pojawieniu się skurczy dodatk.jeśli się już to ma,ja jestem 3ci rok po ablacji-widać opłacało się zdecydować na zabieg,oby tylko było tak dalej.Pozdrawiam wszystkie mamusie:-)

Dziewczyny ja siedzę od 10 minut i serce mi wali jak oszalałe potem zwalnia i znów przyspiesza

normalnie puls w ciąży miałam powyżej 100 a teraz mi pokazało na ciśniomierzu 70 który mi nie mógł pulsu wychwycić duszno mi w klatce i jak łapię oddech to serce mi przyspiesza :-( martwię się czy któraś tak ma ?

z córą pamiętam tak miałam ale brałam leki które to wywoływały teraz wzięłam magnez z potasem może jakieś braki mam ?

reklama
Do góry