reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a kołatanie serca, arytmia?

rozwarcie na dwa luźne palce to lekko licząc 2 cm
sprawdź może wpisała ci w kartę ciąży
trzymam kciuki za to, żebyś już urodziła, żeby wszystko dobrze poszło
pozdrawiam

reklama
2 lużne palce - tak powiedziła, nic nie napisała w karcie:(

Ja własnie wróciłam z ug- mała wązy 3 800, i jesli ine urodzę do soboty o 16 w niedzilę mam się stawić....boje się okropnie tego wywoływanego porodu.....ach....

Ja własnie wróciłam z ug- mała wązy 3 800, i jesli ine urodzę do soboty o 16 w niedzilę mam się stawić....boje się okropnie tego wywoływanego porodu.....ach....
Niunka nie boj sie !!! podejdz do tego jak do kolejnego etapu! :sorry: będzie dobrze!!!! dasz radę!!!! pomysl ze przecież to przez poród musisz przejsc zeby wziąć w ramiona swoje wyczekane maleństwo!! ;-)

Suzou, będzie dobrze, dziecko ma wspaniałą wage! i tego Ci już teraz gratuluje :tak:, a jeśli chodzi o wywoływanie, to jest tak jakbyś dostała nagle skurcze. Sądze że nie ma się czego bać i jak słusznie napisała fioletowa, podejdź do tego jak do następnego etapu, a z tego co piszesz o szyjce- to rozwarcie na dwa palce, to znaczy że poród się już zaczyna, każde rozwarcie to początek. Mocno trzymam jednak kciuki bys urodziła już dziś i byś i Ty i Maleńka |Lilianka były zdrowe i szczęśliwe.

suozu no to już za chwilę :-D trzymam kciuki mocno zaciśnięte

u mnie po badaniu usg, ledwo się wdrapałam na kozetkę aż się zsapałam, ale w badaniu wszystko ok, tzn. o dziwo ciąża w ogóle nie wpłynęła na moje serducho, więc nie mam żadnych przeciwwskazań do sn

Boje sie dziewczyny, jeszcze poczytałam w necie, że sn moze pogorszyc te zaburzenia...a mi jeszcze na echo serca w tym tyg wyszło ,że mam małą niedomykalność 3 zastawek- czego wczęsniej na poprzednich 3 echo nikt nie stwierdził- kurczę czy to normlane w ciąży, serce mi si epowiększyło za stawki niedomykaja, arytmia, ajka sn zaszkodzi mojemu sercu.

Filotowa a miaąłs robione rcho na jakim sprzęcie? Sece Ci sie anwet troche nie powięskzyło w ciąży?

Boje sie dziewczyny, jeszcze poczytałam w necie, że sn moze pogorszyc te zaburzenia...

no!!! I PO CO CZYTASZ W NECIE? przed porodem prosze się wyluzować! i nie myśleć o pogorszeniu sytuacji, tylko o dziecku do urodzenia i o tym że ono potrzebuje uśmiechniętej mamy. No swoje pokrzyczałam, młody przed chwilą obrócił się z pleców na brzuch :) Suzou na serio pisze, nie zamartwiaj się na zapas, zobaczysz ze bedzie dobrze. pozdrawiam i cały czas bardzo mocno trzymam kciuki za Twój poród.

reklama
Do góry