reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a dentysta

ja rowniez sie zastanawiam. w niedlugim czasie planuje ciaze i chcialabym na poczatku miec wyleczone wszytskie zeby. wiadomo, ze nie jest to gwarancja ze w trakcie ciazy nie bede musiala juz odwiedzic stoamtologa. jednak nie wiem czy leczenie zebow jest bezpieczne dla dziecka i widze ze zdania sa podzielone. poki co zastanawiam sie nad chirurgia stoamtologiczna i kompleksowym wyleczeniem zebow. mam nadzieje ze sie uda w szybkim czasie. pozdrawiam wszytskie kobitki i zycze milego dnia
też tak zrobiłam, tylko wiadomo potem się starasz o dzidziusia i nie wiadomo ile Ci zejdzie:) i właśnie zdałam sobie sprawę że już 2 lata nie byłam i dzisiaj własnie byłam , cos miałam do borowania, ale dałam radę bez znieczulenia. Jednak pani dentystka powiedziała że w razie gdyby była potrzeba to są znieczulenia dla dzieci które kobiety w ciąży mogą stosować.

reklama
No ja pamiętam, że przed swoją pierwszą ciążą wyleczyłam wszyściutkie swoje zęby. Potem podczas porodu bardzo dbałam o to żeby nic się nie przytrafiło :) Oczywiście zdarzają się przypadki losowe ale można je wykluczyć albo zminimalizować :) Moim zaniem zdecydowanie warto zrobić sobie wszystkie żeby przez ciążą. No i jest to także plus dla naszego zdrowia.

najlepiej przed ciążą zaleczyć wszystko, ale z drugiej strony też nie ma większych przeciwwskazań, żeby wykonywać jakieś zabiegi dentystyczne w ciąży. polecam wejść na impladent.pl i poczytać. w którejś z zakładek (tam, gdzie jest o ciąży) mają to opisane

Ja jestem już po 6 wizytach i prawie wszystkie w znieczuleniu. Zawsze się cieszyłam że mam zdrowe ząbki, żadnych ubytków, nic niepokojącego od lat, a niestety w 15 tc miałam problemy ze skokami ciśnienia, omdleniami, pech chciał ze zemdlalam na schodach i niestety straciłam obie górne jedynki. Tzn nie straciłam, złamałam, zostało po pół :( także bez znieczulen się nie obeszło, jedynie nie mialam robionego zdjecia rtg, zaden dentysta nie chcial wykonac. Ogólnie z moimi zębami to długa i bolesna historia która niestety jeszcze się nie skonczyla. za tydzień kolejna wizyta

Niewiele brakło a też bym straciła przez hmm niedoswoadczenie mojej byłej dentystki. Tzn byłam już gotowa usunąć bo w żaden sposób nie potrafiła mi pomóc rozlozyla ręce twierdząc ze już nic więcej zrobić nie może. Dałam sobie ostatnią szansę idąc do innego dentysty i całe szczęście ze tam poszłam...

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

reklama
mnie dentystka odradziła jakiekolwiek zabiegi w ciąży, bo i tak nie może wykonać zdjęcia rtg więc lepiej poczekać do rozwiązania :) oczywiście jeżeli nie jest to pilna sprawa

Do góry