reklama
tutaj znajdziesz artykuł na ten temat polecam przeczytać: Link do: Ciąża a wizyta u dentysty - Fit 7
Ja na szczescie mialam tylko (albo az) 4 zabki do leczenia i prawie skonczylam, zostal jeden. Mam nadzieje, ze do konca ciazy kolejne nie dadza o sobie znac.
Olgi89
Fanka BB :)
Ja w ciazy bylam 3 razy u dentysty.. a to przez to ze ukruszyly mi sie zabki i wylecialy plomby :/ jestem mega panikara i juz na wejsciu krzyczalam o znieczulenie lekarz pow ze maja takie i moge dostac (bez adrenaliny) na chwile obecna mam wszystko porobione i poleczone...
Lola Lolitta
Ja leczę górna prawa piątkę.
Na początek wyleciało mi pół zęba...
Poszłam do dentysty, ten udroznual kanały, bo były dwa, powiększa je i kurcze teraz ząb boli. Mam się zapisać na kolejną wizytę i będzie mi dorabiał koronę, tyle że ząb boli a nie powinien. Boję się że jak wstawi koronę i złe zęba wyczyścić to kasa pójdzie w błoto....
Poszłam do dentysty, ten udroznual kanały, bo były dwa, powiększa je i kurcze teraz ząb boli. Mam się zapisać na kolejną wizytę i będzie mi dorabiał koronę, tyle że ząb boli a nie powinien. Boję się że jak wstawi koronę i złe zęba wyczyścić to kasa pójdzie w błoto....
Olgi89
Ja mialam sporo zebow leczonych kanalowo i tez po leczeniu bolal mnie zab nie raz , wtedy wracalam i czyscila go jeszcze raz.. wtedy juz bylo ok.. mysle ze przed korona powinien jeszcze raz go wyczscic twoj dentystaJa leczę górna prawa piątkę.
Lola Lolitta
Oby bo mam wrażenie że specjalnie go nie czyści do końca by kasę nabijać, to będzie już 3 czyszczenieJa mialam sporo zebow leczonych kanalowo i tez po leczeniu bolal mnie zab nie raz , wtedy wracalam i czyscila go jeszcze raz.. wtedy juz bylo ok.. mysle ze przed korona powinien jeszcze raz go wyczscic twoj dentysta
Olgi89
Wiec 3mam kciuki!Oby bo mam wrażenie że specjalnie go nie czyści do końca by kasę nabijać, to będzie już 3 czyszczenie
Bo ja trafilam na taka dentystke ze robila mi zab kanalowo ktory tego nie wymagal zeby wlasnie nabijac kase.. dzieki tej pi........ mam pol szczeka ktora za chwile bedzie sie nadawac jedynie pod koronki (bo zab leczony po czasie sie zaczyna kruszyc) a to multum kasy.. ah brak slow - dluga historia. Do tej babki chodzil tez ze mna moj maz.. ona mu naliczyla ze ma 10 zebow do leczenia rozwiercala zdrowe zeby co sie pozniej okazalo - poszlismy na konsultacje do innego dentysty juz tutaj w De i maz nie mial ani jednego ubytku , cale szczescie nas cknelo zeby isc to sprawdzic bo inaczej bylaby masakra :/
darusiek1989
Początkująca w BB
Ja miałam w ciąży aż 6 zębów do leczenia - wszystkie bez znieczulenia
Zapraszam
Strona poświęcona Nam kobietom. Masz problem? Pisz - na pewno coś doradzimy :-)
Link do: Żona nie"IDEALNA" | Facebook
Zapraszam
Strona poświęcona Nam kobietom. Masz problem? Pisz - na pewno coś doradzimy :-)
Link do: Żona nie"IDEALNA" | Facebook
reklama
ja rowniez sie zastanawiam. w niedlugim czasie planuje ciaze i chcialabym na poczatku miec wyleczone wszytskie zeby. wiadomo, ze nie jest to gwarancja ze w trakcie ciazy nie bede musiala juz odwiedzic stoamtologa. jednak nie wiem czy leczenie zebow jest bezpieczne dla dziecka i widze ze zdania sa podzielone. poki co zastanawiam sie nad chirurgia stoamtologiczna i kompleksowym wyleczeniem zebow. mam nadzieje ze sie uda w szybkim czasie. pozdrawiam wszytskie kobitki i zycze milego dnia