reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a dentysta

reklama
zapytaj sie swojego ginekologa i dentysty, z porad na forum to raczej nie korzystaj...

Forum jest od tego, zeby sie wymieniac informacjami i doswiadczeniami wlasnymi. Korzysta sie z niego dobrowolnie. Kazdy czytajacy kieruje sie swoim rozumem. Jesli nie masz do napisania nic godnego uwagi po prostu nie komentuj.

No to po wizycie u zębologa.
Jeden ząbek zaplombowany, jeszcze jeden mnie czeka w tym miesiącu, a ogólnie wszystko ok.

Niestety preparaty żelaza - tak mi pan doktorek powiedział - obojętnie w jakiej postaci w dużych ilościach, a w moim przypadku tak jest, bo mam anemię, osłabiają szkliwo, a jak szoruję ząbki to jeszcze pogarszam, więc mam aż tak nie szorować zęboli i jak się coś będzie działo to się pojawić.
Stwierdził, że nic mi nie pomoże, mnie ma żadnych cudownych past i preparatów :(

ale jeszcze i tak będe rozmawiać z moją ginekolog żeby może łykać to pewnie mniej będzie osadu na zębach chociaż :)

pozdrowionka

do_ti a moze sprobuj po kazdej dawce zelaza tylko wyplukac zeby plynem typu elmex czy jakie tam sa.:confused: Moze to pomoze nie niszczyc szkliwa.:confused:

O płynie do płukania ust słyszałam różne opinie
prawie wszystkie mają alkohol i grozi to FAS ;)

Ach...tego to nie wiedzialam :(

Przypomnialam sobie, ze ja swego czasu kupowalam w USA taka paste wybielajaca co sie Rembrandt nazywala. Ona na pewno byla w dwoch rodzajach: normalna i wrazliwa ( w sensie do zebow wrazliwych) i wlasnie ta druga kupowalam, bo ona miala takie skladniki co ponoc nie scieraly szkliwa. Ja nie wiem czy w PL mozna kupic, bo ona w Stanach wogole droga byla, ale moze sprobuj poszukac i zorientowac sie choc w skladnikach, czy ci odpowiadaja i ewentualnie zapytac lekarza. Ogolnie dzialala supcio!

Ostatnia edycja:
Przydałaby mi się kochana pasta wybielająca, ale mam zakaz. Przy osłabionym szkliwie nie można wybielającej.
Ale porozglądam się za płynami do płukania bezalkoholowymi. Może takie dla dzieci są :)

pozdrowionka

mam parę ząbków do leczenia, jednak terminy odległe. słyszałam że II trymestr nie jest dobry na leczenie... a Wy jak sądzicie? bo prywatnie pójść to chyba bym musiała kredyt wziąć ;/

Wlasnie II trymestr jest dobry na leczenie, odradzaja I-szy. W czasie ciazy dzidzius ci zabiera duzo wapna wiec warto isc naprawic zabki, bo pozniej znajdziesz sie w wiekszej dziurze budzetowej, bo i dla dziecka sa pieniazki potrzebne. Poza tym nie wyleczone zeby matki moga miec wplyw na dziecko.

reklama
II trymestr jest najlepszy na uporządkowanie swoich ząbków
mój doktorek powiedział, że w III to już będzie się bał coś poważniejszego robić, bo jeszcze mu urodzę na fotelu :D

Do góry